Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия на Форума: Филтър на парното и климатика на вито
Mercedes Benz Фен Клуб България - Форум за ремонт,обслужване,модификации и технически решения на автомобили мерцедес > Модели > Ванове
DuMaKa
Я кажете къде се намират филтрите на климатика и на парното на вито 112cdi 2001г?Разгледах ръководството но не можах да намеря нищо.
Asen N
Ще ти кажа колега, като бифш собственик на Вито съм го сменял няколко пъти.Филтъра се намира зад барчето което е между шофьорската седалка и навигаторската ако си с единичка отпред. Ако си с двойка навигаторска значи нямаш барче и става малко по-лесно /по-малко ще разглобяваш/. Така след като си махнал барчето завираш си главата отдолу и ще видиш жилата за скоростите къде минават, някакъв сноп кабели минава от там махаш щипките на кабеляците, подместваш ги настрани и стигаш до едно продълговато капаче. Мисля, че с плъзгане на дясно "щраква" и излиза капачето, ако ли не пробвай на ляво. До тук беше лесно... бъркаш с два пръста и напипваш един гаден филтър набъкан с мизерия /ако не е сменян скоро и ако имаш дърво бреза близо където паркираш/. Ако нещо "изпатка" докато го дърпаш и вадиш, не се притеснявай - просто си счупил филтъра на две. Новия филтър ако не е с пластмасова рамка ще го вкараш по лесно /внимавай само да не го смачкаш вътре/.

http://tiger30.snimka.bg/automobiles/nesht...469996.17293237

Ето и схема млко да се ориентираш, че аз както обяснявам...

И един съвет от мен ако ще го караш дълго сложи му отпред на въздухозаборника / това нещо пласмасовото дето се вижда като вдигнеш предния капак от дясно има един стикер с една чешма и маркуч с черта - с две думи да не се мокри там/ махаш му гумения маншон /има една гума отвън - махни я/, вземи един стар черен чорапогащник от жена ти /става и с бежов но с черен е по яко wink.gif / и го слагаш върху пласмасата на един кат, завържи го с някакъв тънък конец /колото да се задържи/, нахлузи пак гумата с уплътнението. Така предпазваш вентилатора и филтъра който ще сменяш от листа и едри боклуци.

Успех.

Ако с нещо друго мога да ти помогна питай.
Mimito
На пръв поглед все едно няма филтър на купето,но се оказва че имат всички дори и тези които са без климатик...
mihales
здрасти казха ми че се намира под таблото с копчетата за парното ,сВАЛЯСЕ БАРЧЕТО КЪДЕТО СА СТОЙКИТЕ ЗА ЧАШИ И НЯКЪДЕ ТАМ НАД ТЯХБЪРКАШ МАЛКО НАСЛЯПО , ПРОБВАЙ
Asen N
Цитат(mihales @ Dec 11 2010, 12:29 AM) *
здрасти казха ми че се намира под таблото с копчетата за парното ,сВАЛЯСЕ БАРЧЕТО КЪДЕТО СА СТОЙКИТЕ ЗА ЧАШИ И НЯКЪДЕ ТАМ НАД ТЯХБЪРКАШ МАЛКО НАСЛЯПО , ПРОБВАЙ

Така лиииии?
gogov
аз си купих въпросния филтър и в кутията си имаше достатъчно ясна скица къде точно се намира и откъде се вади. Мисля че беше филтрон. Малко трудно се вади стария, моя излезе на две части.
Това е "lo-fi" (опростена) версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.