Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия на Форума: С ъ в е т з а Сlk 320 W208
Mercedes Benz Фен Клуб България - Форум за ремонт,обслужване,модификации и технически решения на автомобили мерцедес > Модели > CLK-класа
xploda
Здравейте!

Имам няколко въпроса за 320-ката.
От прочетеното от форума едно не ми стана дето се казва кристално ясно - има ли го сега този проблем с електрониката, в какво се изразява и ако се знае - колко би струвало поправката?
Трябва ли да се внимава за нещо специфично ако колата се купува от Берлин и околностите? Ако има някой колега с връзки нещо или занимаващ се с продажба на бенцове в Берлин и околността да каже smile.gif
За този В шестак какви са отзивите? Здраво добиче ли е или е проблемен като В осмаците на БМВ?
Съвсем ориентировъчно погледнах онзи ден един сайт и видях нещо от сорта на 1500-1800 лв за всички предни носачи dontknow.gif Много пари ли, малко ли са? Тя колата ще се кара само в чужбина, но все пак да си имам едно наум.
ска ми се като го купим да му се направи едно, да не кажа тунинг, ами съвсеееем леки модификаций - смяна на спирачните дискове със спортни, накладки, спирачни маркучи и течност, един екстериорен АМГ пакет и т.н. Та въпроса ми е има ли откъде да се поръчат, защото аз нещо не намирам ни сайтове ни чудесий, или ако намирам то са все АМГ перформънс пакети на цени колкото още един бенц smile.gif
xploda
Много сложно нещо ли питах или не ви се пише rolleyes.gif
Liloff
Нищо сложно по въпросите.
Ти какво лошо намираш във V8-аците на BMW? Нищо им няма нито на тях, нито на Мерцовия V6, или поне никой не се е оплаквал досега smile.gif
За какъв проблем с електрониката говориш?
Предните носачи са ти <1000лв. всички... все пак зависи от къде ги купуваш, а са доста здрави.
Спирачките са ти лесни, от eBay си купуваш каквато изгъзица душа ти сака... от дискове за 50Eur, до Brembo Max и нагоре wink.gif
АMG пакети... не знам какво включват, ако мислиш да слагаш стъкломати, успех, не мога да помогна wink.gif Иначе от ударени коли на части можеш да ги дебнеш само на разумни цени wink.gif
xploda
Цитат(Liloff @ Jan 17 2010, 04:11 AM) *
Нищо сложно по въпросите.
Ти какво лошо намираш във V8-аците на BMW? Нищо им няма нито на тях, нито на Мерцовия V6, или поне никой не се е оплаквал досега smile.gif
За какъв проблем с електрониката говориш?
Предните носачи са ти <1000лв. всички... все пак зависи от къде ги купуваш, а са доста здрави.
Спирачките са ти лесни, от eBay си купуваш каквато изгъзица душа ти сака... от дискове за 50Eur, до Brembo Max и нагоре wink.gif
АMG пакети... не знам какво включват, ако мислиш да слагаш стъкломати, успех, не мога да помогна wink.gif Иначе от ударени коли на части можеш да ги дебнеш само на разумни цени wink.gif

От уикипедиа и разни други места съм чел че някои, не всички осмаци на БМВ-тата има проблеми с уплътнения ли кво беше и тези дето ги слагат в Х5-ците. Алусил-а ли беше Никасил-а ли не се сещам точно какъв беше проблема, четох го преди 1-2 години някъде за М60 и М62 ставаше въпрос май. Та затва питам дали В шестака на ЦЛК-то има подобен или някакъв друг проблем.

Говоря за проблема с ЕКУ-тата на Ц класата W203. Така съм чувал де, признавам си че само съм чувал, че са проблемни, пък си мисля че ЦЛК-то е на база W203, затва питам дали ЦЛК-то има същите проблеми, ако се бъркам нещо нека бъда поправен. Тези носачи за под 1000 кинта всичките къде ги видя - може и на ЛС.
E63AMG
Здравейте колеги имам Е210 дизел от 5 год. и нямам почти никакви проблеми с колата,но мисля да си взема CLK и се чудя дали да е 3.2 или 200 компресор.Понеже ми изпада едно 3.2 в Германия в перфектно състояние от първи собственик на 197000 за около 9500 лв. може ли да ми кажете кои са плюсовете и минусите на 3.2
Liloff
Не мисля че има недостатък.
Ако ъпгрейдвах, бих търсел 430 от USA, поне да си оправдава разхода, вместо 320. 320 няма много по-добри показатели 192к.с. 200 Компресор и от 230 Компресор.
Ако ти харесва, взимай smile.gif

Просто ми се струва евтина много за 9500. Фейслифтова ли е, има ли екстри?
E63AMG
Не е фейстлифта 99г. е.Няма кожа и навигация иначе си има всичко.Клоня към 3.2 защото е шестак
CLK320
Цитат
320 няма много по-добри показатели 192к.с. 200 Компресор и от 230 Компресор.

няма такова нещо. карам 320 ка и е много по добра от 200 и 230. звук на двигателя, ускорение та дори и разхода на междуградско на 320 е 7.2л, а на 200 и 230 е 7,4л. много съм доволен от машинката. Поздрави! icon_coolgrin.gif
xploda
Я да се ъпдейтна малко biggrin.gif

Teчове на масло от диференциала? Лесно ли се отстранява? Как изобщо се оправя проблема, смяна на семеринга нещо или...?
CLK 320
Здравейте,
Никнейма на колегата CLK320 малко си прилича с моя, но от това личи колоко си обичаме 320-ките и колко сме доволни от тях.
Моята е W209, но двигателя си е същия - 218 к.с. За сравнението с 200 compr. бих отбелязъл факта, че доста се оплакват от това,
че не била много пъргава ... За 320 това е нещо непознато, а първото което ме впечатли когато я настъпах е начина по който изрева
т'ва моторче преди да ме залепи за хоризонта. Сега вече съм й посвикнал и гледам към 500, но там пък разхода е сериозна спирачка.
Аз попаднах на моята кола случайно, но съм изключително доволен - точния баланс между емоция и разум.

На колегата с многото въпроси ще кажа, че качиш ли се на MERCEDES няма ефтино. Особено ако си я поддържаш качествено.
Но пък тя по някакъв необясним начин се отблагодарява. Струва си!

Поздрави!
Това е "lo-fi" (опростена) версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.