Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия на Форума: Подгряващо устройство за кола
Mercedes Benz Фен Клуб България - Форум за ремонт,обслужване,модификации и технически решения на автомобили мерцедес > Форуми > Полезна информация
medkovec*
Бих искал да попитам дали някъде в България има такива подгряващи устройства.Това устройство се слага на маркучите при най-ниската точка.За да работи трябва да се включи в контакта.Ето сайт>> http://wup.defa.com/en/wup_products_preheaters.html

П.П Научих за него от един мои приятел който живее в Русия.Това устройство там струва около 200 евро.Ще се радвам ако някой от вас би могъл да ми помогне.Благодаря предварително kill_myself.gif
medkovec*
Ъп sign_mercedes.gif
medkovec*
Ъп emoticon-0127-lipssealed.gif
medkovec*
Няма ли някой колега да може да ми помогне , дори и да го купа от друга страна дали някой няма да може да ми го монтира levski.gif
jorko77
Защо не попиташ твоя приятел да ти го изпрати,но дали си заслужава инвестицията.Тук зимите не са като в Русия.
medkovec*
Цитат(medkovec* @ Jan 1 2010, 07:56 PM) *
Няма ли някой колега да може да ми помогне , дори и да го купа от друга страна дали някой няма да може да ми го монтира levski.gif

Да , така е но той като ми го изпрати и няма кой да ни го монтира за какво е да давам толкова пари dontknow.gif
100mercedesa
Aз ще ти го монтирам имали инструкции към него или ще ми обесниш как точно го искаш
hijacker
чудно и как работи точно ?

Загрява някаква част от антифриза преди за палиш? Но от къде черпи ток? Колко черпи? Какво се печели като ти е загрята една част от единия воден кръг, а другите са студени?

При тези зими тук, мисля че си е една доста голяма инвестиция на цена от 200 Евро...

Поздрави,
-Николай
medkovec*
Цитат(hijacker @ Jan 14 2010, 12:14 AM) *
чудно и как работи точно ?

Загрява някаква част от антифриза преди за палиш? Но от къде черпи ток? Колко черпи? Какво се печели като ти е загрята една част от единия воден кръг, а другите са студени?

При тези зими тук, мисля че си е една доста голяма инвестиция на цена от 200 Евро...

Поздрави,
-Николай

Има инструкция , ще дам повече информация към края на месеца , ще разпитам пак моя човек точно къде се слага smile.gif levski.gif
medkovec*
Спешно търся майстор , който да ми монтира устройството.За предпочитане е да е от София . Намерете ме тук или на skype-stankata_666 pleasantry.gif
medkovec*
ъпеещщ много спешно , работи на ток и подгрява целият двигател
GENUINE
Като карах камион в Братска Америка, когато камиона оставаше неработещ за повече от няколко часа/обикновенно не се гаси двигателя, когато си на път, независимо дали е в движение, на място, а шофьора е в камиона или извън него.../ през зимата, когато температурите стигат до -10 и по-надолу, се използваше такова подгряващо устройство. Подгряваше маслото в картера за по-лесен старт. Съответно по този начин се повишава гемпературата и на целия двигател, до извества степен. Глезотия е това, аз лично не бих се заиграл с това, ако вече не е монтирано от производителя.
pablo13
Цитат(medkovec* @ Dec 17 2009, 05:06 PM) *
Бих искал да попитам дали някъде в България има такива подгряващи устройства.Това устройство се слага на маркучите при най-ниската точка.За да работи трябва да се включи в контакта.Ето сайт>> http://wup.defa.com/en/wup_products_preheaters.html

П.П Научих за него от един мои приятел който живее в Русия.Това устройство там струва около 200 евро.Ще се радвам ако някой от вас би могъл да ми помогне.Благодаря предварително kill_myself.gif

това устройство дава ли отражение върху разхода на автомобила?
jor000
"това устройство" е абсолютно ненужно в българия, казвам го от опит понеже вероятно сте наясно какви са зимите при нас в плевен. на разхода на гориво няма как да повлияе, но виж - обещавам ти че ще окаже около 100 лева влияние на сметката ти за ток всеки месец при редовна упортреба. хаха хахахахахааа
stankos
Какво стана с устройството ? Монтира ли го ?
Това е "lo-fi" (опростена) версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.