Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия на Форума: Sprinter 212d Ka не върви след ремонт на двигателя
Mercedes Benz Фен Клуб България - Форум за ремонт,обслужване,модификации и технически решения на автомобили мерцедес > Модели > Ванове
Stunkata
Здравейте! Пиша ви първата си тема и естествено имам проблем, които разбира се вече взе да ми топи нервите. Става на въпрос за Спринтер 95-а с 2.9 мотора - 100% който е карал знае как /трябва да/ върви. При мен се получи засмукване на вода и животното се удави, в пряк и преносен смилсъл. До тогава буса вървеше като ненормален, много си тръгваше ей, ускоряваше си съвсем равномерно, и по магистралата си цепех ако искате вярвайте с 1.5тона, 200км/ч си ги правеше съвсем спокойно. Последва злкобен ремот на мотора...ще изброя нещата които съм сменил при ремонта smile.gif няма да е кратко smile.gif Като се почна от буталата, биели, сегменти, основни биелни лагери, семеринги, всичко без клапани, колянов и разпределителен вал. Последните си бяха проверени и са 100% ОК. След като всичко завърши, буса прстана да върви. Имайте в предвид изобщо не му се чува да върви. Вече повече от 120-130 км/ч няма стигане, и то празен. На място изобщо не пуши, но натоваря ли го почва да кади и то синьо. Също така взе да топли до 90градуса, след Бош калпавато вървенето си остана но температурата се върна на 80. Последно от Балканите пак го върнаха на 90 60.gif Според мойте съмнения е в не добре направената центровка. Мъкнах го на доста места и никой не може да ми каже как трябва да е. Сменяхме градуси по помпата - то небяха 12, 14, въртяха, сукаха, винаги има промянва в гласа, в други работи, но кардинална разлика във вървенето нямя! Посетих и двама, трима гаражни майстори. Оправия няма, като тук ми се ражда първата питанка - коляновия вал трябва ли да има белег, защото мнениеята са противоречиви? В АутоДАТА е описана процедурата за зацепването на веригата, обаче никъде не се споменава белег точно на него. Сервизите се хващат за това и го зацепват нещо не както трябва. Ако може някой да дава идеи, че вече и аз не знам какво трябва да правя. Мисля си да го заведа за последно някъде и да ги накарам да следват интрукциите от ДАТА-та, че те ми се виждат най-миродавни. Също така ако някой знае из региноите Шумен, Разград, Русе някой който се занивама по сериозно с марката, нека каже кординати. Тези мотори са разпространени доста в Е класата, ама нещо немога да улуча човека kill_myself.gif

п.с. забравих да отбележа, че турбото си работи перфектно (надува мъжката), EDC-то не ми свети, което почти 100% говори за механичен проблем. Имам и carsoft 7.4MB smile.gif smile.gif smile.gif , мисля да си вземе и дигитален стробоскоп, че вече искам да имам сервиз soldier.gif

Благодаря Ви предварително.
Sprinter
Има един датчик за температурата на въздуха на тръбата преди всмукателните колектори свали го и го поиздухай малко ако е омаслен което е подчти сигурно,почисти внимателно и буксата на датчика това може да подобри значително вървенето на буса колкото и несериозно да звучи пробвано е при 2 буса със същия мотор които също не вървяха а след това се отпушиха. wink.gif
Замислял ли си се дали ремонта е извършен качествено,гори ли ти масло след като пуши синьо ?
Stunkata
Благодаря колеги за вниманието. За ремонта си мисля, че е направен добре. Минах близо 40хил. след него и няма грам звук от мотора - нито трака, нито нищо, работи съвсем кротко...Пали съвсем нормално. Зима вярно още няма ама на 0 градуса си пали без грам замисъл. Масло побутва съвсем леко, ама не е нещо кошмарно да доливам като изоглавен. Дали е възможно да превърти нежно демпфера и с комбианиця от ГНП-то да се получава "генератор на случайни явления" ? Още не съм намерил човек който да е обеден, че така трябва да е "зацепен". Дори и в БалканСтар нещо не вдяват. Почвам да си мисля дали не падналото налягането от ГНП. Дали ако е слязло някои друг бар пак ще прави така? Датчика за температура не съм го пробвал, ама чак пък толкоз...ще пробвам.
malka_vodka
Това с датчика малко афиф работа.Пробвах да го почистя,понеже проблема при мен е същия,уви не ще да върви и неще
Stunkata
Здравейте от ново. След дълго ходене по мъките проблема се указа в ECU-то. Един свестен майстор от Шумен го откри препрограмира чип-а и буса се оправи. Благодаря Ви за помоща.
Това е "lo-fi" (опростена) версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.