Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия на Форума: Аларма за А класа Авангард
Mercedes Benz Фен Клуб България - Форум за ремонт,обслужване,модификации и технически решения на автомобили мерцедес > Модели > A-класа + Smart
ddqnkova
Купих А-160 Авангард. Искам да направя застраховка пълно автокаско . Обаче застрахователя иска като отвори багажника и алармата да пищи. Да, ама моята не пищи - има само пулсиращ светлинен сигнал отзад в ляво. Отидох на компютърна диагностика- показа работеща аларма. Ама като казвам в сервиза, че искам алармата да пищи, защото застрахователрите така искат - смеят ми се механиците. На запад са забранени звуковите сигнали, освен това колата има действащ имобилайзер. Имали ли сте такъв проблем ? Как излизате на глава със застрахователите ? Или какво правите по колата, за да накарате алармата да издава звуков сигнал ?
jon_gotti
Здравей.Така както е описан проблема,ми се струва,че става въпрос за фабрична аларма.Не би трябвало да има проблем и така да се застрахова колата.Но явно няма да стане така....В общи линии имаш 2-3 варианта
1-слагаш допълнителна аларма и си решаваш проблема със Застрахователя.
2-Сменяш ЗК,и си решаваш проблема с алармата...
3-Сгъваш 20лв. и го бутваш на този,който ти оглежда колата/ще се изненадаш колко силно може да пищи колата ти :-)))/
stutsi
точка 2 и 3 са неактуални няма застрахователна компания която да прави застраховка без звукова аларма
тези дето правят огледите не са катаджии колега и не върви с бутане при тях smile.gif
barekov1
Навсякъде е така. Проверил съм!
jon_gotti
Цитат(barekov1 @ Oct 30 2009, 08:34 PM) *
Навсякъде е така. Проверил съм!

Много ми е чудно тогава как ли се застраховат чисто новите коли-с фабрични/без звукови аларми/?! А? Лично аз карах допреди 3год. Пежо 406-БЕЗ звукова аларма.ДА.Веднъж съм дал и пари на негъра под моста на кат и като ги видя познай к'во вика?"Я,как силно пищи"/а бях дал 10лв.
Сега карам Фолксваген Пасат-отново без аларма-ЗАСТРАХОВАН! Имах и Ауди-застраховано само на имобилайзер-Дженерали.
И к'во викаш?Нито с пари става,нито легално,а?! ХААААААХАХАХАХАХАХАХАХАХААААА
barekov1
Познат си купи чисто нов джип Нисан Кашкай, и го накараха да си сложи звукова аларма sad.gif Ако бутнеш не-кой лев и после ако ти счупват колата на паркинг да ти гепят СД то и застрахователите дойдат и видят че нямаш звукова аларма познай дали ще ти признаят щетите tongue.gif
jon_gotti
Цитат(barekov1 @ Oct 31 2009, 10:10 AM) *
Познат си купи чисто нов джип Нисан Кашкай, и го накараха да си сложи звукова аларма sad.gif Ако бутнеш не-кой лев и после ако ти счупват колата на паркинг да ти гепят СД то и застрахователите дойдат и видят че нямаш звукова аларма познай дали ще ти признаят щетите tongue.gif

Дрън,Дрън,дрън.......Не ми се пише,амо и само да ти доказвам колко много грешиш...Живей си така.
Lamarina
И мойта не пищи.Аз също искам да направа каско ама нямам аларма emoticon-0127-lipssealed.gif
Lamarina
Спешно е!!! Дайте някой майстор който слага аларми,че аз нямам,а за каското ми искат аларма.Ако може алармата да не е с отделно дистанционно а да е от кльоча (централното) icon_thanks.gif
пламенхар
На дъщеря ми А 160 трета година и правят каското без звукова аларма.
Даже няма никаква.Признават заключването като такава.
barekov1
Оглед на МПС преди началото на застраховка Автокаско

Огледът на МПС преди началото на застраховка „Автокаско“ включва: идентификация
(разпознаване) на МПС, описване на забележките по външния вид; описване на
екстрите и допълнителното оборудване; заснемане на МПС; заснемане на набития
номер върху рамата; тест на алармена система; визуална оценка на техническото
състояние; официално/неофициално становище за констатирано/предполагаемо
надзастраховане или подзастраховане.

При застрахователни събития, възникнали по риска "Кражба или Грабеж", допълнително се изисква:

4.11. Да предаде оригинала на свидетелството за регистрация (Част I и Част II) и
всички ключове и дистанционни управления за алармената инсталация на МПС, на
упълномощен представител на ЗПАД “ДЗИ - ОБЩО ЗАСТРАХОВАНЕ”.

Колеги, четете добре общите условия предоставени от застрахователя за да не "изгорите"
като някои колеги. Това че нямате аларма, застрахователите нарочно си затварят очите и ви казват "няма проблеми". Нооо това е много добра причина за отказ на изплащане на щета.
Lamarina
Абе хора аз си купих една аларма за 40 лева много лесна.Сложих я,вече работи.Само незнам как да свържа мигачите???Моля ви кажете как да ги вържа.Спешно е !!! Мерцедеса е A класа Авангард Carlsson.
Това е "lo-fi" (опростена) версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.