ddqnkova
Oct 30 2009, 03:54 PM
Купих А-160 Авангард. Искам да направя застраховка пълно автокаско . Обаче застрахователя иска като отвори багажника и алармата да пищи. Да, ама моята не пищи - има само пулсиращ светлинен сигнал отзад в ляво. Отидох на компютърна диагностика- показа работеща аларма. Ама като казвам в сервиза, че искам алармата да пищи, защото застрахователрите така искат - смеят ми се механиците. На запад са забранени звуковите сигнали, освен това колата има действащ имобилайзер. Имали ли сте такъв проблем ? Как излизате на глава със застрахователите ? Или какво правите по колата, за да накарате алармата да издава звуков сигнал ?
jon_gotti
Oct 30 2009, 07:00 PM
Здравей.Така както е описан проблема,ми се струва,че става въпрос за фабрична аларма.Не би трябвало да има проблем и така да се застрахова колата.Но явно няма да стане така....В общи линии имаш 2-3 варианта
1-слагаш допълнителна аларма и си решаваш проблема със Застрахователя.
2-Сменяш ЗК,и си решаваш проблема с алармата...
3-Сгъваш 20лв. и го бутваш на този,който ти оглежда колата/ще се изненадаш колко силно може да пищи колата ти :-)))/
stutsi
Oct 30 2009, 08:01 PM
точка 2 и 3 са неактуални няма застрахователна компания която да прави застраховка без звукова аларма
тези дето правят огледите не са катаджии колега и не върви с бутане при тях
barekov1
Oct 30 2009, 09:34 PM
Навсякъде е така. Проверил съм!
jon_gotti
Oct 30 2009, 11:01 PM
Цитат(barekov1 @ Oct 30 2009, 08:34 PM)

Навсякъде е така. Проверил съм!
Много ми е чудно тогава как ли се застраховат чисто новите коли-с фабрични/без звукови аларми/?! А? Лично аз карах допреди 3год. Пежо 406-БЕЗ звукова аларма.ДА.Веднъж съм дал и пари на негъра под моста на кат и като ги видя познай к'во вика?"Я,как силно пищи"/а бях дал 10лв.
Сега карам Фолксваген Пасат-отново без аларма-ЗАСТРАХОВАН! Имах и Ауди-застраховано само на имобилайзер-Дженерали.
И к'во викаш?Нито с пари става,нито легално,а?! ХААААААХАХАХАХАХАХАХАХАХААААА
barekov1
Oct 31 2009, 11:10 AM
Познат си купи чисто нов джип Нисан Кашкай, и го накараха да си сложи звукова аларма

Ако бутнеш не-кой лев и после ако ти счупват колата на паркинг да ти гепят СД то и застрахователите дойдат и видят че нямаш звукова аларма познай дали ще ти признаят щетите
jon_gotti
Oct 31 2009, 05:58 PM
Цитат(barekov1 @ Oct 31 2009, 10:10 AM)

Познат си купи чисто нов джип Нисан Кашкай, и го накараха да си сложи звукова аларма

Ако бутнеш не-кой лев и после ако ти счупват колата на паркинг да ти гепят СД то и застрахователите дойдат и видят че нямаш звукова аларма познай дали ще ти признаят щетите

Дрън,Дрън,дрън.......Не ми се пише,амо и само да ти доказвам колко много грешиш...Живей си така.
Lamarina
Jan 29 2011, 12:06 PM
И мойта не пищи.Аз също искам да направа каско ама нямам аларма
Lamarina
Jan 29 2011, 02:12 PM
Спешно е!!! Дайте някой майстор който слага аларми,че аз нямам,а за каското ми искат аларма.Ако може алармата да не е с отделно дистанционно а да е от кльоча (централното)
пламенхар
Jan 29 2011, 09:13 PM
На дъщеря ми А 160 трета година и правят каското без звукова аларма.
Даже няма никаква.Признават заключването като такава.
barekov1
Jan 30 2011, 12:20 AM
Оглед на МПС преди началото на застраховка Автокаско
Огледът на МПС преди началото на застраховка „Автокаско“ включва: идентификация
(разпознаване) на МПС, описване на забележките по външния вид; описване на
екстрите и допълнителното оборудване; заснемане на МПС; заснемане на набития
номер върху рамата; тест на алармена система; визуална оценка на техническото
състояние; официално/неофициално становище за констатирано/предполагаемо
надзастраховане или подзастраховане.
При застрахователни събития, възникнали по риска "Кражба или Грабеж", допълнително се изисква:
4.11. Да предаде оригинала на свидетелството за регистрация (Част I и Част II) и
всички ключове и дистанционни управления за алармената инсталация на МПС, на
упълномощен представител на ЗПАД “ДЗИ - ОБЩО ЗАСТРАХОВАНЕ”.
Колеги, четете добре общите условия предоставени от застрахователя за да не "изгорите"
като някои колеги. Това че нямате аларма, застрахователите нарочно си затварят очите и ви казват "няма проблеми". Нооо това е много добра причина за отказ на изплащане на щета.
Lamarina
Jan 30 2011, 07:13 PM
Абе хора аз си купих една аларма за 40 лева много лесна.Сложих я,вече работи.Само незнам как да свържа мигачите???Моля ви кажете как да ги вържа.Спешно е !!! Мерцедеса е A класа Авангард Carlsson.
Това е "lo-fi" (опростена) версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля
натиснете тук.