Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия на Форума: Clk 200 максимална скорост ?
Mercedes Benz Фен Клуб България - Форум за ремонт,обслужване,модификации и технически решения на автомобили мерцедес > Модели > CLK-класа
jonnka
Здравейте.

От скоро имам удоволствието да притежавам ЦЛК 200 136кс. Няколко дни след като взех колата я изпробвах по магистралата за максимална скорост. По километраж ми показваше 220 без малко а по ГПС 216км/ч. Странното беше че на 5та скорост като достигнеше около 5800об. (прекъсвача както знаете е някаде около 6300) сякаш започваше да придърпва и не можеше повече. След това обслужих колата напълно, смених масло, филтри.. абе всичко както си му е реда. Даже сложих спортен филтър за кутията JR, махнах катализатора, и го чипосах. Наистина колата се поотпуши доста. Усетих разликата особено като превключвах бързо от 1ва на 2ра. И естествено айде пак на магистралата biggrin.gif Не че съм имал някакви големи очаквания, просто исках да видя каква и да е разлика. Обаче нищо! Пак си стига до 5800 на 5та, почва да придърпва и дотам. Даже закова отново по ГПС 216 ! Е как да не ме е яд... Та споделете тези от вас които са със същия модел, как ви е максималната, това някакъв спиид лимитатор ли е, или толкова си може хайвана... smile.gif
ivoo
Той този двигател /136 к.с/ е най куцото магаре, даже незнам как си ги постигнал тези километри при положение че МАХ-а е към 205км/ч. Разлика може да има и от гумите, ако не са от препоръчителният размер. Ето и малко справка - http://mercedes.testdrive.bg/modification/...8.335136Hp.html
http://www.avtomarket.bg/guide/details.php?id=17363
Даже на Опел моторите 115к.с дават по добро време от 0-100 и мах.скорост
jonnka
Знам че е най-куция от моделите, просто по странен начин забива при 5800 на 5та. Иначе гумите са оригиналните 205/55 16. Не знам на какво да го отдам. Сега пак ще почовъркаме чип-а, да видим дали няма някакъво ограничение за скорост. smile.gif
ivoo
Едва ли е от чипа. На атмосферен двигател,, слагането на чип с цел повишаването на мощноста , е въпрос на психика. Повишаването на мощността обаче не се измерва в конски сили, а в ПРОЦЕНТИ, независимо как е постигнато това повишаване. Ако си сложил просто едно чипче, в най добрият случай си повишил мощноста с 10% , което е 12-13 коня които няма да усетиш изобщо. Също така и максималната скорост също ще си остане същата. Чипа има ефект единствено и само при двигатели с принудително пълнене(турбо или компресор). Препрограмирането на ECU-то или поставянето на нов чип, вдигат налягането на турбото/компресора, подава се повече гориво и оттам идва ефекта. На атмосферен двигател, няма какво да вдигнеш, освен налягането на горивото, но без въздух това е безполезно и затова ефекта е почти нулев.
ico_kiaev
производителя е написал -205 км
obicatia
Колега аз също карам ЦЛК-200-136кс. и съм му правил 220км.с лекота и съм сигорен че мога да го напълня до 240 като единственото нещо което съм му правил е че съм свалил катализатора.Чипа които си сложил вдига до 15 кс. максимум но вдига и въртящия момент което го прави по-пъргав при ниските обороти след 3000 оборота двигателя почва да навлиза в пика си и там вероятността да осетиш деиствието на чипа е много малка.Дгугото което е че чипа вдига наи много коне при двигалети с турбо,защото между турбо и компресор има разлика дори и ако сложиш чип на компресор тои също ще ти всигне не повече от 15 коня http://www.vimaxtuning.com тук можеш да видиш за какво става на въпрос.
pippo
Колеги и аз имам ЦЛК200 и на магистралата съм лепкам 230 почти без проблем. Е нормално има едно положение дето ускорява като костенурка. Иначе е тромавичка количката спор няма. Ама съм много доволен от колицата.
А колега при теб незнам какъв е проблема, че да забива така. Аз имам и МЛ270 ЦДИ, при него имаше едно прекъсване на определени обороти и се оказа, че проблема е в скоростната кутия. Но мисля, че ти каза е твоята е ръчна.
mimcho1727
според мен си е напълно нормално да напраи толко км колега.се пак е мъничко коне с мойто цлк 260 ги правя ама се пак е 197 коня... 60 коня повече са...
StefanB
Ех, колега, всеки е свободен да прави с живота си каквото поиска, но за съжаление, на магистралата има и други хора, които не са горди собственици на ЦЛК, баварец или ауди спортни и се движат с минимум два пъти по-ниска скорост, не ти ли минава през акъл, че те и децата им нямат вина, че обичаш адреналина.... Прочее за такова нещо в Гърция, Франция, Холандия, Щатите влизаш в панделата по бързата процедура и защо ли си мисля, че имат пълното право да те окошарят...
Но всеки у нас вярва, че на него не може да се случи... Нищо, че ако тръгнеш от столицата за морето ще подминеш поне две катастрофи...
Карай си със здраве колицата, но тия скорости не са за нашите "магистрали". Живот и здраве разходи се до Германия и там на аутобана давай газ на воля. Само за твоя информация - дори и там ако скоростта ти е над 130 застрахователят отказва отговорност - помисли над тия неща.
Дано не ти звуча пенсионерски, но и аз карам често по магистралата и возя децата си... Ти деца имаш ли?

Нищо лично!
Petar_pz
аз съм вдигал 200 км с 4 души и пълен багажник , та едва ли ще е проблем да ги докара до 220 ,а след това вече не знам smile.gif),колицата набира тромаво ....
CSKA SOFIA
Моито ЦЛК 200-192 коня 99 година направи 230км но съм сигурен че 260 ще ги направи ето и пик D:\Bluetooth\Бисо снимки\Изобр.002.jpg
Liloff
Aйде да не вдигне 260 wink.gif
Прочетете все пак какво пише StefanB.
Където пише 200 компресор на долните снимки, се отнася за 192 коньовата.
За 163-ката нямам данни.

icoto1
Та аз лично със свидетели съм вдигал 250+ (след ОМВ-то преди пазарджик) нагоре много ги мисли и е много нестабилна...а иначе със всичко пуснато на макс - климатици фароже маглени радио итн итн да не забравяме и радар детектора - 236 и не иска повече(на отрязъка Бургас - Карнобат). всички тези постижения са с гуми тоуо на 205мм.
Liloff
Цитат(icoto1 @ Apr 6 2010, 04:43 PM) *
Та аз лично със свидетели съм вдигал 250+ (след ОМВ-то преди пазарджик) нагоре много ги мисли и е много нестабилна...а иначе със всичко пуснато на макс - климатици фароже маглени радио итн итн да не забравяме и радар детектора - 236 и не иска повече(на отрязъка Бургас - Карнобат). всички тези постижения са с гуми тоуо на 205мм.
Ти совалката Индевър ли караш? 250+ bb.gif Чак се чудя как не премина границата от 300 със тези 163 коня wink.gif
icoto1
Цитат(Liloff @ Apr 9 2010, 12:23 AM) *
Ти совалката Индевър ли караш? 250+ bb.gif Чак се чудя как не премина границата от 300 със тези 163 коня wink.gif

a be ne moga da ti dokaja nishto...ako iskash vqrvai
ne kazvam 4e stava bezproblemno... ne moga da go namerq vav youtube klip4eto za 200 kompressor 163 konq no eto ti ot 230 http://www.youtube.com/watch?v=yYAD5J6z5_A...feature=related toi gi vdiga 260
mirchoi
приятел на баща ми същия му сменихме бензиновата помпа и дигна 220 и толкова просто това са възможностите на двигателя за къде ти трябва повече sign_mercedes.gif
icoto1
колега...сипваме бензин и отиваме да ти покажа...220 на цариградското се правят...
dontalub
и аз карам clk 200 kompresor обаче да ви кажа чесно още съм малък и ме е страх да вдигна повече от 190 даже и тва ще ми е достатъчно да ми се пръсне сърчицето обаче като гледам как ги вдига не мисла че 220 примерно ще ми е проблем
bega4
E 200, 1997г. двама души в колата и почти пълен резервоар, като се има предвид че цлк-то е доста по-леко. до 200 км/ч набираше доста добре след това бавно
bega4
нещо не ми се получава със снимката
bega4
http://img153.imageshack.us/content_round..../4158/047jo.jpg
това исках да покажа. според мен няма причина и цлк да вдигне поне толкова.
C 200
Цитат(bega4 @ May 16 2010, 10:21 AM) *

Момчета тия скорости ги правете на пистите, по магистралите има хора emoticon-0127-lipssealed.gif Според мен скорост над 150 си е чиста проба опит за само/убийство emoticon-0127-lipssealed.gif
Айде като имаме коли по 200 коня да дигаме 300 и да се снимаме колко сме велики. rofl.gif
Тия цлк 136 коня на равен и широк път се обзалагам с който иска, че ще вдигнат 240.
Аз със 75 коня пълен багажник и човек с мен вдигнах САМО веднъж 175 км, а съм сигурен че може и още, нищо че го дават 160 км макс по каталог.
И това с ц 200 чист дизел, скапана нафта и гуми на 4 сезона.
Разберете едно : на никой нищо няма да докажете като изхвърчите в някоя канавка освен да дадете ОЩЕ един печален пример за статистиката.
Мерцедесите правят впечатление когато се карат бавно, изрязващите истории са присъщи на едни хора от други форуми nono.gif
Поздрави и умната, а който иска да се трепе
sign_mercedes.gif
icoto1
ами да ти кажа чесно ако мерцедесите са направени да се карат бавно то нека всички си сложим един 250Д 94 коня и да си караме хилядолетниците...
всяко нещо си има време и място! не е работа да се пъчиш в 4 следобед на цариградско да вдигаш 300!!!!! когато почувстваш желание да го направиш и имаш възможност(примерно сравнително празна магистрала) тогава си правим експерименти и получаваме удоволствието от адреналина smile.gif
но както казах... всичко в рамките на допустимото...
CLK200 (192k
Здрвейте Колеги.

Ами не знам дали е много умно да се кара колата с 240 или не, но аз знам че съм я взел тази кола ( ЦЛК 200 компресор 192кс) само за една причина - кеф!!!
Не винаги е време и место за бързо каране - но понягоа ми трябва адреналина да ми скочи до макс - а когато карам с повече от 200км/ч адреналина ми скача на повече от 100% smile.gif

Но сигурността е винаги на първо място wink.gif
CLK 320
Цитат(C 200 @ May 21 2010, 10:52 AM) *
Цитат(bega4 @ May 16 2010, 10:21 AM) *

Момчета тия скорости ги правете на пистите, по магистралите има хора emoticon-0127-lipssealed.gif Според мен скорост над 150 си е чиста проба опит за само/убийство emoticon-0127-lipssealed.gif
Айде като имаме коли по 200 коня да дигаме 300 и да се снимаме колко сме велики. rofl.gif
Тия цлк 136 коня на равен и широк път се обзалагам с който иска, че ще вдигнат 240.
Аз със 75 коня пълен багажник и човек с мен вдигнах САМО веднъж 175 км, а съм сигурен че може и още, нищо че го дават 160 км макс по каталог.
И това с ц 200 чист дизел, скапана нафта и гуми на 4 сезона.
Разберете едно : на никой нищо няма да докажете като изхвърчите в някоя канавка освен да дадете ОЩЕ един печален пример за статистиката.
Мерцедесите правят впечатление когато се карат бавно, изрязващите истории са присъщи на едни хора от други форуми nono.gif
Поздрави и умната, а който иска да се трепе
sign_mercedes.gif

Колега, С 200,
Принципно си прав за високите скорости, но има и друго нещо:
Аз преди време имах Ситроен ХМ с активно окачване и супер возия. Оптималната и скорост беше около 120-130 км./ч.
От там нагоре моторът започваще да се мъчи, воланът да трепери и да усещам на места колата как "отлепя" от асфалта.
Такива разкази за 160 и повече ми се виждаха прекалено самохвални и измислени.
Но с Мерцедесът се оказа съвсем различно. Перфектно обезшумена, перфектно пътно поведение, много мощен мотор и
като погледнеш киломеража - минава 180.
Един приятел кара CL 600 и той ми е споделял, че изобщо не усеща високата скорост и не веднъж му е сработвал ограничителя
на скоростта при 250, без умишлено да е стигал до там. Добре, че и аз имам ограничител на скоростта, който седи на съседната седалка и по отрано се обажда.
Колите стават все по добри и все повече могат. Опасното е, че останалите участници в движението не са подготвени за толкова високи скорости.
Когато се движиш с над 200 и на хоризонта двама започнат да се изпреварват, след около 4-5 сек. ти си при тях и едва когато започнеш да спираш
осъзнаваш колко коварна може да бъде високата скорост. Не помагат спирачки, светнати фарове, клаксони и ЕSP, нито пък псувни.
Споделям личен опит, по специално за младите колеги, които все пак са решили да пробват.
В повечето случаи колите могат - помислете вие дали можете . . .
fiko
abe na tezi,koyito ne im se vyarva moga da pratya klip4eta za kolko gi razviva 220 pri uslovie,4e ne sim smenyal ni6to.
a moje i povece/ C 220 143ks.gi biya na po4ivki.TEZI S NAFTOVITE PE4KI DA ZASI4AT RAZHODI
vango
само нещо да споделя и аз на цлк 200 компресор 192 коня максималната скорост е 235км.а тиа които правят 260 са баси самолетите.колегата с цлк 200 чистият мотор каза че има чип при чипа пада ограничителя до колкото ми е известно и до 220 мислия че може да стигне но понагоре да не се надява множко.
Tihov
Имам CLK 200 K 2006 W209 1.8 K 163 kc на 51 000 км сам вътре 253 км/h на ограничител бавно набира след 225 км/h с 3 ма души и пълна с багаж до горе със зимни гуми 236 km/h . Когато вдигнах 253 км/h гонех едно S8 като спряхме във Варна на свтофара оня ме пита къв ми е двигатела аз си изрецитирах а той ми се изсмя и отпраши sign_mercedes.gif
Valzevei
С мойта 163 кс съм вдигал 260 с 4 човека по магистралата
Tihov
Колега 260 км/h ? Мойта на 253 км/h по GPS я засичам спира неще повече ограничител има явно става дума за W209 163кс
soul
Цитат(icoto1 @ Apr 9 2010, 12:10 PM) *
Цитат(Liloff @ Apr 9 2010, 12:23 AM) *

a be ne moga da ti dokaja nishto...ako iskash vqrvai
ne kazvam 4e stava bezproblemno... ne moga da go namerq vav youtube klip4eto za 200 kompressor 163 konq no eto ti ot 230 http://www.youtube.com/watch?v=yYAD5J6z5_A...feature=related toi gi vdiga 260

здравейте - Карам CLK 200 Kompresor 193 pc - не се опитвайте да доказвате коя кола колко вдига - Забравяте най важното бензина, а нашите бензиностанции не са от много добрите по горива, но това е др тема - с VipPower 100 октана, спокойно 250Км си ги правя с 95 220km с се мъчи, чак ми е жал да я настъпвам от 160 до 240 ги прави за секунди

За по горе от темата - имаше едно момче с малкия мотор на Мерцедес, едно питане не гледате ли когато копувате, не взимаш Опел или Рено, разхода ти е същия за какво се лишаваш, после ще искаш 200 компресор 193 коня, един пример карам я от 2 години и много съм доволен, сега искам да взимам Мерцедес 430 367кс http://www.youtube.com/watch?v=EApSaVVzbbY...feature=related
Това е "lo-fi" (опростена) версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.