Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия на Форума: Проблем с прозорци W208
Mercedes Benz Фен Клуб България - Форум за ремонт,обслужване,модификации и технически решения на автомобили мерцедес > Модели > CLK-класа
KompreSSor4e
Колеги имам проблем с прозорците на колата,като отвора вратата и прозорците падат не както обикновено с един пръст,а с около 3-4 и после неискат да се вдигнат като затвора вратата!Някой имал ли го е този проблем?
CLK 320
Имах подобен проблем миналия месец. В сервиза на Петко ми го оправиха за 10 минути.
Компютъра беше "забравил" някакъв код. Магията се развали само с ключа и някакви заклинания . . .
Дано да нямаш някакви механични проблеми.
Успех!
Liloff
Интересно... в същия този форум ми казаха, че прозорците не трябва да се свалят надолу (като при БМВ), а просто си се затваря вратата.
Наистина ли ти се свалят с половин пръст надолу като отвориш вратата?
CLK 320
На w209 стъклата леко мърдат при отваряне и затваряне на вратите, а при w208 - НЕ.
KompreSSor4e
Цитат(CLK 320 @ Oct 13 2009, 10:00 AM) *
На w209 стъклата леко мърдат при отваряне и затваряне на вратите, а при w208 - НЕ.

Няма кола която да няма рамка на вратата и при отваряне да не и марда стъколто!НА W208 МЪРДА!
Liloff
Виж тази тема (малко по-надолу е). http://www.mercedes-club-bg.com/forums/ind...showtopic=20447
Малко ми е странно и на мен. На БМВ-то мърдаха и знам отлично как работят.
Моето е W208 Kompressor 2001г. и гледах механизмите за такова палче като на БМВ, което да подсказва кога вратата е затворена, но не видях такова.
Сега ме вкара в сериозен размисъл, май ще пиша по английските форуми за потвърждение.

Можеш ли да снимаш филмче и да го метнеш в youtube да се види как мърда стъклото и кога мърда, като дръпнеш леко дръжката преди да се отвори ли, или когато вратата се отлепи леко (както би следвало да е).
Ако наистина мърдат, значи имам да оправям и двете врати smile.gif
KompreSSor4e
Да колега мърдат и на двете врати,прозорците!Незнам защо при теб не е така,което е много страно!Освен ако палчето което ти очита вратата дали е отворена или е затворена да е повредено нещо то!
Liloff
Kолега, виж моля те това клипче. Така ли трябва да са стъклата? На БМВ мърдат значително по-малко.
http://www.youtube.com/watch?v=cthINMVCWCs...feature=related
ico_kiaev
страно и при мен не слизат w208.
KompreSSor4e
Цитат(Liloff @ Oct 15 2009, 08:17 PM) *
Kолега, виж моля те това клипче. Така ли трябва да са стъклата? На БМВ мърдат значително по-малко.
http://www.youtube.com/watch?v=cthINMVCWCs...feature=related

Моите колега мърдат сега точно така и като затвориш вратата не се вдигат,а не трябва да е така!Само един пръст някъде трябва да мърдат и после като затвориш да се дигнат,така бяха моите преди да ми се преебе алтернатора и да ми падне акумолатора,ама сега даде някаква грешка и ми казаха да отида при Данчо(би трябвало всички да го знаят)да закачи на компа и да ми изчисти грешките и така!
m1tk0o
Според мен това е защитния механизъм.Ако копчето за вдигане/сваляне от купето ти е с 2 степени,натисни го да се вдига от най-долно положение и да се вдига сам.Като започне да се вдига си сложи ръката да провериш дали ще спре или ще ти заклещи ръката :}
ico_kiaev
в книгата за употреба пише -трябва да се свалят при издьрпване на дръжката на вратата.Но според мен това важи за моделите след 99 година.ако има някой колега от 97 -98 -99 нека да каже .благодаря на всички.
ico_kiaev
Цитат(ico_kiaev @ Oct 20 2009, 12:20 PM) *
в книгата за употреба пише -трябва да се свалят при издьрпване на дръжката на вратата.Но според мен това важи за моделите след 99 година.ако има някой колега от 97 -98 -99 нека да каже .благодаря на всички.

хора трябвало да го има това сваляне на прозорците.в момента ми разглобяват колата за да погледнат за механичен проблем.казаха ми за проблем в ключалката най-вероятно.вие има те ли леко разтърсване в края ;кога вдиготе прозореца.ебаси дори не знаех за проблем.
ico_kiaev
така -в заклучение-прозорците не се свалят и вдигат на първите цлк.само след 99.
xeac
Цитат(ico_kiaev @ Oct 21 2009, 04:25 PM) *
така -в заклучение-прозорците не се свалят и вдигат на първите цлк.само след 99.

Аз W208 не съм виждал със въпросното сваляне и вдигане на прозовци.
Да не каже, че съм обеден че няма.
ico_kiaev
правилно НЯМА-днес видях едно цлк и го спрях за да го питам .човека каза не слизат.
ChinaLord
....И аз съм с CLK 208, и прозорците ми не падат...колко съм го мислил това, бях тръгнал до Балканстар да питам...но вие ме разубедихте smile.gif
Liloff
Да вкарам малко смут... с очите си видях 2 CLK-та W208, на които им падат и се вдигат стъклата. Ясно е, че моята има нужда от малък ремонт... ама като гледам не е само моята.
Коелга по-горе беше писал, че го е видял в книжката, бихте ли ме ориентирали на коя страница, че аз не го видях това.
ChinaLord
Цитат(Liloff @ Oct 26 2009, 11:43 AM) *
Да вкарам малко смут... с очите си видях 2 CLK-та W208, на които им падат и се вдигат стъклата. Ясно е, че моята има нужда от малък ремонт... ама като гледам не е само моята.
Коелга по-горе беше писал, че го е видял в книжката, бихте ли ме ориентирали на коя страница, че аз не го видях това.

....в крайна сметка смятам другата седмица да я вкарвам в Балканстар да я прегледат профилактично, и там ще избистря този въпрос...
spartanec
аз с16то не с1м виждал да м1рдат прозорците-спец с1м се заглеждал в цлк 2001,просто ст1клото леко се ог1ва-според мен
KompreSSor4e
Явно стъклата падат май само на по новите 208,след 2000!
ico_kiaev
Цитат(ChinaLord @ Oct 26 2009, 12:09 PM) *

....в крайна сметка смятам другата седмица да я вкарвам в Балканстар да я прегледат профилактично, и там ще избистря този въпрос...

колега -вкараи я и кажи за стъклата дали трябва да падат и ако трябва ..........................
ChinaLord
Цитат(ico_kiaev @ Oct 28 2009, 06:22 PM) *
Цитат(ChinaLord @ Oct 26 2009, 12:09 PM) *

колега -вкараи я и кажи за стъклата дали трябва да падат и ако трябва ..........................

...в Балканстар ми казаха, че мойто CLK W208 няма такава опция...209 да, 208 не smile.gif...
ChinaLord
....да се върнем в началото smile.gif, вчера спорих с един жичкаджия относно стъклата...и според него е невъзможно да няма комфорт опция при положение, че вратата е без рамка.
Теста с който се опита да ми докаже че има тази функция беше в копчето на вратата (това за лампите) като го извадиш ако има 1 жичка=няма комфорт, но ако има 3 жички както е в моя случай имало такова чудо!!!Неговата оферта е да му оставя колата и щял да я оправи..пренатрои или нещо такова...незнам на кой да вярвам вече...?
Liloff
Ключа за палатката е тук:
[/img]http://img208.imageshack.us/img208/4459/15295378.png[/img].
Това е извадено от WIS-а на Mercedes. Според тях (а те са правили колата), тази функция я има на всички произведени след 06/2000, a моята е 5ти/2000.
Не си оставяй колата на "жичкаджия". Мисля да отида до един сервиз, които само с Мерцедеси се занимават, пича ми каза че има идея как се активира софтуерно през STAR.

Eто го линка към цялата тема.
http://www.mercedes-club-bg.com/forums/ind...=18916&st=0

Ключа за палатката е тук:
.
Това е извадено от WIS-а на Mercedes. Според тях (а те са правили колата), тази функция я има на всички произведени след 06/2000, a моята е 5ти/2000.
Не си оставяй колата на "жичкаджия". Мисля да отида до един сервиз, които само с Мерцедеси се занимават, пича ми каза че има идея как се активира софтуерно през STAR.

Eто го линка към цялата тема.
http://www.mercedes-club-bg.com/forums/ind...=18916&st=0

Много професионален форум, няма що!
Първо не мога да си коригирам мнението!
Второ не ми позволява да пускам линкове към другия форум на Мерцедес в България, а пуска линк към кошчето... просто е жалко!

Браво колеги, невероятно издържано! Постигнали сте чудо.
xeac
Цитат(Liloff @ Nov 26 2009, 12:12 PM) *
Мисля да отида до един сервиз, които само с Мерцедеси се занимават, пича ми каза че има идея как се активира софтуерно през STAR.

censored.gif И моя е 05.2000г. sad.gif

Колега, мерси за инфото и пиши ако научиш още нещо!
Petar_pz
при мен също не се свалят - имам w 208 , а честно казано това ме дразни ,защото вратите се затварят трудно .Знае ли някои дали може да се добави нещо , специална аларма или друга джаджа и на каква цена. Мерси предварително smile.gif
Това е "lo-fi" (опростена) версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.