Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия на Форума: Шофьори !
Mercedes Benz Фен Клуб България - Форум за ремонт,обслужване,модификации и технически решения на автомобили мерцедес > Други > Анкети
KoZmo
Ха, наскоро спорихме със приятели кой може да кара по - добре.
Според мене едно момиче прави много по-малко смъртоносни катастрофи от колкото нас мъжете... Жените са доста по-внимателни и преценят ситуацията доста по-добре. Например една жена много рядко изпреварва когато насреща и се вижда автомобил който е доста далеч, но не иска да рискува. Една жена минава на червено много по-рядко отколкото един мъж... На нас отвътре ни идва да настъпим и да си напраим кефа, но често със това застрашаваме околните... Та ГЛАСУВАИТЕ!!!
KPAHK
ami togava tribvashe da pitash:

KOI E PO SIGUREN SHOFIOR a ne po-dobur biggrin.gif

jenite ne stavat za shofiori, vkliuchitelno i moita (vupreki che za jena kara SUPER)
niamat nikakvo chuvstvo za precenka,rastoianie,skorost i t.n. unsure.gif
da ne govorim za parkirane laugh.gif

samo edin primer:vednuj v centura karam si po tesnite ulichki i tursia kude da se parkiram i hop pred mene niakakva kaka ili po skoro lelka s niakvo TIKO ili neshto s negovite razmeri - napred nazad 5-6 puti v edna dupka i se otkaza, a pak az samo tva i chakah ot raz 190-kata na svobodnoto miasto ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif

PS. pak i negur skior sam vijdal samo po TV-to B) moje i da e montaj
night
опасна работа са това ЖЕНИТЕ....
направо съм потресен, помислете само - та те дори ходят със затворени очи. Вечно са някъде отнесени и направо е поразително че стигат до там закъдето са тръгнали... Как така не ги газят трамваите?
Аз ако си затворя очичките и за 5 секунди-край с менеsmile.gif)))
Затова милите организъмчета, наречени жени трябва да си стоят вкъщи!
А те шоф. книжки им дават, право на глас и други правомощия...
Срамота!
smile.gif)))))
neichev
Da vi kaja KoZmo e prav za nqkoi neshta che jenite sa po strahlivi vnimatelni no tochno za tova te ne katastrofirat zashtoto ne riskuvat a mujete....sa sys samochuvstvie i pravqt kakvo si iskat..:)Za men mujete sa po dobri! Mujete imat vroden refleks ..precenqvat po dobre razstoqnieto..skorostta dokato jenite..smile.gif B) smile.gif
ALEXONE™
Чета и ви се чудя направо.Аз пък познавам жени които карат много добре,даже по-добре от много мъже biggrin.gif Е познавам и такива на които трябва моментално да им се скъса книжката ЗАВИНАГИ.А и огледайте се по Витошка,Жените какви коли карат, чудо на чудесата,само дето Жена с McLaren не съм видял.
sky
И аз познавам йени които шофират добре,ама са рядкост.В по-голямата си част не са много координирани(не че няма и такива мъже).Лично мнение
Blond
И аз мисля, че има добри жени-шофьори и лоши мъже-шофьори, но преобладава обратното .
SveGla
А може би ви трябва и мнение на жена шофьор wink.gif
Жените са по-страхливи, но не и шматки, както се опитва да ги изкара мъжкото съсловие.
Съгласна съм, че и от двата пола има и добри, и лоши шофьори. А между другото гласувах във ваша полза господа biggrin.gif
ALEXONE™
Цитат(SveGla @ Feb 28 2006, 12:42 PM)
А може би ви трябва и мнение на жена шофьор  wink.gif
Жените са по-страхливи, но не и шматки, както се опитва да ги изкара мъжкото съсловие.
Съгласна съм, че и от двата пола има и добри, и лоши шофьори. А между другото гласувах във ваша полза господа  biggrin.gif

Нека да поздравим колежката SveGla водач на МПС и законна половинка на колегата Вени с добре дошла.Ето ти можеш да помогнеш на КРАНК с лично впечатление от твоето Рено Клио wink.gif
SveGla
Цитат(ALEXONE™ @ Feb 28 2006, 01:37 PM)
Цитат(SveGla @ Feb 28 2006, 12:42 PM)
А може би ви трябва и мнение на жена шофьор  wink.gif
Съгласна съм, че и от двата пола има и добри, и лоши шофьори. А между другото гласувах във ваша полза господа  biggrin.gif

Нека да поздравим колежката SveGla водач на МПС и законна половинка на колегата Вени с добре дошла.Ето ти можеш да помогнеш на КРАНК с лично впечатление от твоето Рено Клио wink.gif

Благодаря за посрещането :-)
KoZmo
Ха, сега като се прибирах видях как комшийката вкара колата, и мога да кажа, че и отне около 3-4 минути, и замалко да и струва дясното огледало...
Мне не могат да карат горките, някак си не им се отдава, е вярно е, че са по-внимателни ама има ситуации които изискват моментална преценка и бърза реакция - умение което мъжете имаме, а жените не особено.
Само Дизел
Фактът, че е имало и жени, ШАМПИОНКИ в рали шампионатите доказва, че принципно няма проблеми за една жена да кара по-добре от повечето мъже. Или тука някой мисли, че може да кара по-добре от рали-шампион?
Като цяло обаче, жените не са склонни да поемат рискове, което ги прави да изглеждат неопитни шофьори в очите на повечето мъже. Ние, мъжете, също не допринасяме особено за това, жените да се чувстват спокойни зад волана. А човек като е нервен и несигурен, прави глупави грешки.
Освен това, жените гледат по-практично на автомобила. За повечето от тях, това е средство за предвижване, а не за изява. Някой от вас интересува ли го кой е по-опитен пътник в автобуса? Едва ли. Качваш се там и важното е да стигнеш, за където си тръгнал.
Затова и жените рядко достигат голямо майсторство в шофирането. Просто не ги влече особено wink.gif
Capt.Vimes
Е, аз гледах една такава жена състезател да кара един Транзит по Северната отсечка на Нюрбургрин ухилена до уши,като спокойно си изпреварваше разни баровци с Поршета laugh.gif
Напълно е прав Само Дизел, че когато човек е изнервен прави глупави грешки.
А вчера една жена първо караше по средата на дясната част на булеварда, а после си караше с 40-50км/ч и задържаше колоната съвсем ненужно, защото дясната лента беше свободна. Веднъж на магистралата така щяха да се ударят. Почака си човека зад водачката малко, тя не се дръпна и той тръгна да изпреварва отдясно. Точно тогава обаче и тя реши да се престрои. А същото го видях и в Полша. Иначе си мисля, че наистина са по-внимателни шофьори.
Само Дизел
Цитат(Capt.Vimes @ Mar 7 2006, 11:52 PM)
А вчера една жена първо караше по средата на дясната част на булеварда, а после си караше с 40-50км/ч и задържаше колоната съвсем ненужно, защото дясната лента беше свободна.

Сега кажи, че това само жени го правят :P
tito_040477
Нали сте чували за Jutta Kleinschmidt? Жената, печелила Дакар?
Не си спомням точно коя година беше (2001 или 2002), когато победи приятеля си, с когото се беше разделила малко преди стара. Става въпрос за изобретателя на форда бъги(Schlesser-Ford-Raid), Jean-Louis Schlesser. Toгава тоя идиот какви въртели и правеше, само и само да и вземе първото място (оплаквания относно колата, гумите, регламента), но ето - разказа му играта като стой та гледай! Това е една от жените шофьорки, на които се възхищавам. Наскоро четох статия, как е почнала в Дакар - купила си стара моторетка и изчистила една от стаите в тристайното си жилище, където си направила импровизиран гараж и и си подготвила мотора за състезанието blink.gif Цитат: "Когато се движим из града или трябва да стигнем просто от точка А до точка Б - то тогава се оставям с удоволствие да ме вози приятелят ми! Но пътуваме ли по планинска отсечка, която позволява по - спортно каране, то няма кой да ме премести от шофьорското място" ЕВАЛА biggrin.gif
KoZmo
Цитат(tito_040477 @ Mar 8 2006, 11:23 AM)
Нали сте чували за Jutta Kleinschmidt? Жената, печелила Дакар?
Не си спомням точно коя година беше (2001 или 2002), когато победи приятеля си, с когото се беше разделила малко преди стара. Става въпрос за изобретателя на форда бъги(Schlesser-Ford-Raid), Jean-Louis Schlesser. Toгава тоя идиот какви въртели и правеше, само и само да и вземе първото място (оплаквания относно колата, гумите, регламента), но ето - разказа му играта като стой та гледай! Това е една от жените шофьорки, на които се възхищавам. Наскоро четох статия, как е почнала в Дакар - купила си стара моторетка и изчистила една от стаите в тристайното си жилище, където си направила импровизиран гараж и и си подготвила мотора за състезанието blink.gif Цитат: "Когато се движим из града или трябва да стигнем просто от точка А до точка Б - то тогава се оставям с удоволствие да ме вози приятелят ми! Но пътуваме ли по планинска отсечка, която позволява по - спортно каране, то няма кой да ме премести от шофьорското място" ЕВАЛА biggrin.gif

A ето и снимка на въпросната дама:

Само Дизел
Годината е 1888. Първият в историята автомобил с двигател с вътрешно горене извършва първото си дълго пътуване, изминавайки отсечката от 106 км между Манхайм и Пфорцхайм. На борда са водача и двама пътници.
Името на водача Берта Бенц, а пътниците са двамата и сина.

Историята разказва още, че Берта Бенц взела колата на мъжа си без негово знание, за да отиде на посещение при майка се. Това не ви ли звучи познато smile.gif
По пътя, освен, че успяла да дозареди (бензин тогава имало само в аптеките), Берта се справила успешно и с няколко технически проблема. smile.gif

Така че, колеги, трябва да признаем, че първият шофьор на автомобил всъщност е бил жена.
Може да се каже даже, че е и първия рали-пилот, защото днес по същата тази 106 км отсечка се провежда традиционно рали за олдтаймери.

Честит 8 март на дамите smile.gif
Veni®
Да не забравяме и името Мишел Мутон, да не забравяме рали Сан Ремо 1981, да не забравяме световния рали шампионат 1979-80-81 година ..
drago
Има и добри, но се срещат толкова често, колкото белите лястовици wink.gif
На прав път горе-долу биват, но при паркиране... Вчера чаках около 10 мин. една дама с Рено Туинго да паркира - така и не успя, а аз влязох на същото място blink.gif То верно, че Мерцедеса е по маневрен ама е поне два пъти по-голям от Туингото....
kyuss
Цитат(drago @ Mar 10 2006, 06:38 PM)

Не знаех,че сестра ми е бяла лястовица ohmy.gif
drago
Цитат(kyuss @ Apr 5 2006, 08:02 PM)
Цитат(drago @ Mar 10 2006, 06:38 PM)

Не знаех,че сестра ми е бяла лястовица ohmy.gif

И жена ми е такава wink.gif Много бяла :P
Докато на колегата примерно е черна като катран biggrin.gif
Това е "lo-fi" (опростена) версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.