Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия на Форума: Въпроси относно ел.стъкла Clk W208
Mercedes Benz Фен Клуб България - Форум за ремонт,обслужване,модификации и технически решения на автомобили мерцедес > Модели > CLK-класа
Liloff
Колеги, бърз въпрос.

Стъклата на CLK W208 ми създават малък проблем.
Не знам дали трябва да слизат малко надолу при дърпане на дръжката и после да се качват като се затвори вратата като при BMW.
В момента имам чувството че насилствено влизат в уплътненията като се затвори вратата.

Също има ли във форума DIY как се смазват и настройват прозорците, понеже като натисна втората степен на копчето да го качи до горе стъклото, то тръгва леко нагоре и после спира. Предполагам водачите са или изсъхнали, или за смяна... но не съм виждал все още вратата със свалена кора...
xeac
Цитат(Liloff @ Sep 17 2009, 08:43 PM) *
Колеги, бърз въпрос.

Стъклата на CLK W208 ми създават малък проблем.
Не знам дали трябва да слизат малко надолу при дърпане на дръжката и после да се качват като се затвори вратата като при BMW.
В момента имам чувството че насилствено влизат в уплътненията като се затвори вратата.

Също има ли във форума DIY как се смазват и настройват прозорците, понеже като натисна втората степен на копчето да го качи до горе стъклото, то тръгва леко нагоре и после спира. Предполагам водачите са или изсъхнали, или за смяна... но не съм виждал все още вратата със свалена кора...

долната част на вратата има едни гумени тапички. трябва да погледнеш под вратата за да ги видиш.Сваляш тапите , въртиш и настройваш. Аз не съм го правил , но уикенда с това ще се занимавам.
Liloff
Благодаря, не очаквах да има сервизни отвори под вратата, ще огледам и ще пробвам да почистя водачите и да ги смажа. При БМВ-то се получи перфектно и години наред не е пипано, работи страхотно.

Иначе като хванете дръжката стъклото мърда ли леко надолу и после да се вдигне като е затворена вратата, или просто трябва да я блъснеш вратата, за да може стъклото да влезе под изолацията.
CLK 320
Здрасти, стъклата на W209 при всяко дръпване на дръжката на вратата (отвън или отвътре) автоматично слизат малко надолу. След затваряне вратата се дозатварят сами. Ако някой от прозорците не е затворен това не се случва. Аз наскоро имах проблем със стъклата от шофьорската страна - слизаха при отваряне, но не искаха да се върнат след като затворя вратата. Оказа се софтуерен проблем. Колата беше "забравила" нянакъв код. Отидох в сервиза на Петко и за 10 минути ми го оправиха. Нямаше да е толкова лесно ако имаше някакъв механичен проблем, както се опасяваха в сервиза. Така, че провери внимателно дали някъде не ти затяга стъкло при нормалното му движение.
Поздрави!
Liloff
Благодаря smile.gif Аз съм с W208 от последните, 2001ра година. Но това което написа има много логика, ще погледна. Като се замисля и при БМВ-тата е същото, ако комфорт модула е забравил позицията на стъклото, не го сваля. Ще почета малко документация... успях да сваля малко упътвания. За жалост не познавам никой друг с W208 и не мога да видя как трябва да е wink.gif

Което ме навежда на мисълта, че трябва да намина на някоя софийска среща, да се запознаем smile.gif

А и тези седмици не съм имал никакво време да си играя по количката. Седи ми в гаража... дано тези 4 дни остане малко време да си поиграя с нея wink.gif
xeac
Цитат(Liloff @ Sep 18 2009, 11:49 AM) *
Благодаря smile.gif Аз съм с W208 от последните, 2001ра година. Но това което написа има много логика, ще погледна. Като се замисля и при БМВ-тата е същото, ако комфорт модула е забравил позицията на стъклото, не го сваля. Ще почета малко документация... успях да сваля малко упътвания. За жалост не познавам никой друг с W208 и не мога да видя как трябва да е wink.gif

Което ме навежда на мисълта, че трябва да намина на някоя софийска среща, да се запознаем smile.gif

А и тези седмици не съм имал никакво време да си играя по количката. Седи ми в гаража... дано тези 4 дни остане малко време да си поиграя с нея wink.gif

на 208 не мърдат стъклата. По принцип вратите се затварят доста леко и плътно. Трябва да си поиграеш с механично регулиране. И мен това ме чака .... sad.gif
Liloff
Такааааа...
Понеже другата тема - "Проблем с прозорци" стана по-активна, съживявам малко моята.
Информацията която получавам клони към 2те крайности. В английските форуми казват, че всички фейслифтови трябва да имат, вкл. и кабриолетите.
Особеност при кабриолетите е че нямат one-touch-up функция, но имат one-touch-down функция, което е разбираемо. Тавана е мек и не е разумно да натиска в мушамата нагоре.

Намерих следното клипче в YouTube - Fensterheber CLK. Очевидно така трябва да работят.
Колега в другата тема предположи, че не ми работят механизмите, които подсказват кога вратата е затворена, което не е много възможно, защото иначе нямаше да гаснат правилно плафоните.
Понеже колата е доста нова и доста пазена, изключвам възможността да има нещо генерално развалено, но ще проверя. Т.е. не вярвам и двата датчика на двете врати да не работят.

Остава да се направят следните неща:
1. Да сваля кората на вратата и да сменя/смажа пластмасовите водачи (прозореца се движи на същия принцип като при Е36, едва ли ще е сложна задача).
2. Да почистя всички канални водачи на стъклото, вкл. зъбните механизми и да ги смажа. Имам правилното масло за това. На БМВ-то години наред се движат като чисто нови.
3. Да регулирам леко ъгъла на вдигане на стъклото и да го напасна от болтовете, които се виждат през гумените тапи в дъното на вратата.
4. Да си купя един CarSoft 7.4, за да мине една бърза диагностика и да се види какво друго има за обслужване по електрониките.

После ще има доста снимков материал. Нещо хич не се радвам колко заспала е ситуацията тук, трябва малко да се пораздвижи.
Ако междувременно има колеги, които знаят нещо по темата, и нямат нищо против да помогнат с информация, ще съм изключително благодарен.

----
И има ли някакъв начин да бъда включен в юзърите, които могат да си едитват и трият собствените мнения... доста по-пригледно ще е...
iliann69
колега, сигнала на 208 не е от дрьшките. а от бутона на колонката,с три кабела е ,плафон и прозорец са отделни вериги. обучението на прозорците е елементарно.вдигаш и сваляш от краи до краи с малко задьржнане на копчето,то си запаметиава хода автоматично. ако нещо не ти е ясно 0888666311 ще ти помогна !
Liloff
Цитат(iliann69 @ Mar 6 2010, 07:31 PM) *
колега, сигнала на 208 не е от дрьшките. а от бутона на колонката,с три кабела е ,плафон и прозорец са отделни вериги. обучението на прозорците е елементарно.вдигаш и сваляш от краи до краи с малко задьржнане на копчето,то си запаметиава хода автоматично. ако нещо не ти е ясно 0888666311 ще ти помогна !

Колега, благодаря за отговора.
Просто не съм ъпдейтвал тази тема, понеже отдавна пиша в другия форум на Мерцедес.

Оказа се, че тази функция я имат ЦЛК-тата произведени след Май или Юни 2000г., а моята е един месец по-рано.
При мен не може да се активира функцията или поне не толкова просто.
Тези след да речем Юни 2000г. имат и още една две не-очевидни екстри, които при мен не работят по същия начин.
Активация не е възможна, без да се подменят модули, а не мисля че има смисъл.
Освен това има и малка разлика в гумените уплътнения на тези, които имат тази функция и тези, които я нямат.
Тези, на които се свалят леко стъклата са с много твърдо гумено уплътнение в горната част на рамката, докато при мен е много гъвкава и мека, за да може стъклото да мине под нея.

Само за уточнение, по-горе не говоря за фейслифтова и не-фейслифтови ЦЛК-та.

Самия фейслифт (с борд.компа в километража, мигачите в огледалата и т.н.) също има допълнителен фейслифт към Юни 2000.
icoto1
Добре де. Така и така има такава тема тука ще си питам smile.gif
Когато си го взех и от двете страни прозорците се смъкваха с по 5 мм. и се вдигаха при затваряне на вратите... А сега от последния голям студ на шофьорската врата прозореца не иска да го направи това упражнение. Да търся ли под вратата този фабричен отвор с тапа и врътка за настройка?
Liloff
Не, по-скоро копчето, което ти казва на вратата че е отворена/затворена.
icoto1
оказва се че имало някаква джаджа в дръжката на вратата от където се управлявало това...било се пълнело с вода в определен момент от живота на колата и спирало да работи....
mitkofitnes
,,тази функция я имат ЦЛК-тата произведени след Май или Юни 2000г,, точно така но има начин да се направи допалнително приспособление да се получи същото. Човека който ги прави е в Благоевград. Който желае срещу заплащане ще му го направи.
Liloff
Да, даже някъде из форумите бях постнал копие от сервизен бюлетин, който го обяснява.

Дай малко инфо какво прави този човек в Благоевград. Какви модули ползва и т.н.
my_benz
Добре де, а все пак в обобщение на темата излиза, че моделите CLK произведени ДО 06.2000 нямат функцията да мърдат прозорците когато се затварят вратите, а CLK произведени СЛЕД 06.2000 имат опцията...така ли? Говоря за купетата, кабриото стана ясно, че всичките го имат. Мен ме интересува за купетата.
Liloff
Toчно така.
dido dolara
колеги някои ако може да ме светне за 208 кабрио
Това е "lo-fi" (опростена) версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.