Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия на Форума: закупуване на Vito 112cdi
Mercedes Benz Фен Клуб България - Форум за ремонт,обслужване,модификации и технически решения на автомобили мерцедес > Модели > Ванове
nikiti
Здравейте днес попаднах на една изгодна зделка но не съм толкова сигурен дали толкова изгодна.Продава се Mercedes Vito 112CDI 2000 г. 9 местен с кожа.Има само един проблем а той е с едната дюза. Пише че иначе пали и върви добре. а цената му е 7000лв.
micos1
Цитат(nikiti @ Sep 14 2009, 10:07 PM) *
Здравейте днес попаднах на една изгодна зделка но не съм толкова сигурен дали толкова изгодна.Продава се Mercedes Vito 112CDI 2000 г. 9 местен с кожа.Има само един проблем а той е с едната дюза. Пише че иначе пали и върви добре. а цената му е 7000лв.

Бегай далече колега, изгодни зделки за в момента нема !!! Гаранция има и друго за смяна аз имам Вито и даже мога да ти дам примерни цени на частите и парите за подръжка . Давам ти един съвет ако толкова си навит на Вито избери си чист дизел ,и ако още не съм те разобедил пиши да го направя nono.gif
nikiti
какво по-точно имаш предвид?
http://www.mobilen.bg/31246812409013325 ето го и въпросния автомобил
micos1
Ами колега значи цената ти започва от 8000 на татък в зависимост на колко ще се пазариш за втора употреба , макар че и ти си имаш такава. Приблизително 700лв. в най- касметлииския случей. Майсторлъка не е 5 лв а и мн малко маистори се хващат да сменят за Балкан Стар забрави . Да ти кажа и др. не знам гледал ли си какво производство е ,ако е Испанско nono.gif ползват кофти материали и наи-вече пластмаси , ламарината е тънка и боята е спестена и гние с минути имам чувство че ако седна един ден до него и мога да гледам как гние вместо да гледам телевизор. Ще ти дам и относителни цени на частите които ми се налойи да сменя за последната година: предно стъкло-турско (не триплексово) 220лв без монтаж ,маншони на полуоски 100 без труд танпон на двигател 212лв.-1бр без труд . амортисиор и пружина на ремъка 120 лв за кантарчето непосмях да питам,задни дискове и накладки 130лв без монтаж ,стъкло фар 40лв турски(нищо общо със шарката на хела) 85лв уш-немски,радиатор немски 800лв ,турски500 (познай какъв сложих аз) и то защото пластмасата която слага ТЪПИЯ испанец се разпада от температурата на водата и издиша по споиките, става въпрос за разширителния съд който незнам по кви причини е вграден в радиатора и заради 100 грам пластмаса сменяш целия радиатор нищо,че той е здрав. За мотора ти казах търси чист дизел разликата с цди не е голяма освен в разхода и главоболията ,които те усещам че искаш да си навлечеш.Ако се зарибяваш на кожения салон за 7000 такава кожена холова гарнитура си избараш че ти е бедна фантазията(това в кръга на шегата)единственото за което мога да кажа само хубаво е дизаина нищо друго .Няма по-красив бус от Вито и то само стария модел! Батка това е от мене мисля ,че бях изчерпателен -решението си е изцяло твое sign_mercedes.gif

п.п. Ако го вземеш пиши да ти честитиме beer.gif
nikiti
благодаря че ме разубеди да не се набутвам и зглежда ще си продължа с моята Astra G...
Vito F
Не се набутвай да си зимаш 112 2.2 ЦДИ мотора .... ще си имаш доста ядове... ! Аз имам такова и в момента ми се прави основен ремонт на двигателя поради многобройните му проблеми... тамън излезне от сервиза след седмица пак в бокса...
Asen N
Не е чак толкова страшно ако не е CDI. Имах Vito 110 D '97г. карах го 5 години, не е лоша кола, гори около 8,5-9 смесено, тромавичка кола е но за това купе и този мотор толкова. Относно здравината, не съм имал големи ядове, радиатор не съм пипал, климатик също. По окачването след като смених всичко отдолу започнах след това все по често ремонти, но все пак ползвах евтини турски части по предницата. Има четири тампона на магарето към купето, двата задните като се разлепят, започва да "носи" по завоите но като се сменят поне 40 - 50000 км забравяш за тях, предните тампони на магарето се сменят много трудно и почти не се разбиват. За гниенето не е чак толкова зле също, за 13 годишна кола нямаше никаде ръжда, като се има предвид, че беше внос от Германия /а там ползват доста химикали през зимата/, но пък нямаше никаде удари и нищо не съм и правил по ламарините. Нека също се има в предвид, че това е Испанска сгобка и няма много общо с здравината на немския Мерцедес. Ако някой го интересуват подробности за този модел Vito да пита - мисля, че съм ровичкал почти навсякъде и нямам неясни неща по модела. И също не си мислете, че като махнете катализатора и ще хвръкне, ако не е зверски запушен няма абсолютно никаква разлика.
Това е "lo-fi" (опростена) версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.