Хайде и от мен нещо
Имах възможност да покарам CLK 230 kompresor 1998г. Разхода не желая да го коментирам - ако си купуваш такава кола разхода трябва да ти е последното нещо което да гледаш! Думичките икономия и CLK не трябва да са в едно изречение.
Колата като возия няма нищо общо с
E / S -клас на мерцедес - вози си
твърдо, ми даже е и шумна (абе май двигателя и е на височки обороти за да започне да лети).
Спрямо други "спортни коли", които съм карал (Honda preliude, Honda Civic S, VW - GOLF, Pontiac, BMW 330 XD) съм възхитен (имам бъбреци и не ме боли нищо) CLKто вози малко по-меко!
Ако подбираш внимателно може да попаднеш на CLK с BOSE озвучителна система - това оправя шума в колата към една по-правилна посока.
Колата е пъргава и е приличен баланс като цена вървене. Единственият ти проблем са ремонтите ако се наложат! Направи си простичка справка: поинтересувай се колко струва горивна помпа? - 000x лв. Смяна на батерийката на дистанционното на ключа, бе 18лв
Това е стара но скъпа кола!
Въздържай се да я караш с ниско профилни гуми + джанти с борд (това е хубава комбинация но за една друга държава с едни други пътища)
Колата съм я натискал до 200км/ч с 4ри човека + багаж на път за морето (Карнобат - Бургас) - CLK-то хич не се притени можеше и още (мен ме хвана страх)
Ако търсиш CLK кола която е "икономична" трябва да се спреш на по-скъпите дизели 270 или 320(това го дават за по-добро и от 320 бензина). Проблеми на дизелите - скъпи, и капризни
Аз лично ще изчакам до към края на 2010г (да видя какво ще се случи с еко таксите, акциза + застраховките). Ще направя някоя друга сметка и ако е изгодно ще си взема едно CLK 430 (279HP) (ще опитам да е до макс 2000г - без навигации и излишна електроника вътре).
- Ще гледам да е с BOSE звук
- Ще и разкарам всички надписи (CLK 430 V8 и други "тъпотии" )...
- Ще и направя по купето и джантите изкуственна ръжда (външно ще е хипер грозна).
И после остава най - сладкото да си карам сред нищо неподозиращите хорица, а в "случай на нужда / бяс" - ще и казвам "Хайде мила да изядем това поршенце , или ей онова Q7 тъпо джипче"
CLK-то е абонамент за още разходи в бензин и недай си боже ремонти (нали разбираш че собственникът преди теб я е "карал" / летял с тази КОЛА).
При 2лв цена на бензина предполагам, ако караш CLK като мен по 32000Км на година - много скоро ще си дал пари за още едно. Багажника е голям и трябва да се пълни подобаващо с презервативи, а не с ГАЗОВА УРЕДБА

Успех с избора