Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия на Форума: Защо свети тази лампа на таблото
Mercedes Benz Фен Клуб България - Форум за ремонт,обслужване,модификации и технически решения на автомобили мерцедес > Модели > CL-класа
Elilili
Колеги,

От една седмица карам мерцедес С180 бензин елеганс. Днес, точно когато направи 200 км откакто я карам, светна на таблото индикация, представляваща светеща лампа с удивителен знак вътре /леко в дясно, под волана/. Загасих, запалих отново, нищо. Продължава да свети. Помогнете, каква е тази лампа, какво трябва да направя, да отида ли веднага в сервиз.
fika210
Цитат(Elilili @ Jul 2 2009, 08:19 AM) *
Колеги,

От една седмица карам мерцедес С180 бензин елеганс. Днес, точно когато направи 200 км откакто я карам, светна на таблото индикация, представляваща светеща лампа с удивителен знак вътре /леко в дясно, под волана/. Загасих, запалих отново, нищо. Продължава да свети. Помогнете, каква е тази лампа, какво трябва да направя, да отида ли веднага в сервиз.

Провери нивото на спирачната течност в резервуарчето !
Другата причина е да караш на ръчна. Т.е ръчната спирачка не е е освободена напълно..

Запознай се с Ръководството за експлоатация
Armageddon
Интересно защо темата е в раздела CL?
карам мерцедес С180 бензин елеганс dontknow.gif
fika210
Цитат(Armageddon @ Jul 2 2009, 09:29 AM) *
Интересно защо темата е в раздела CL?
карам мерцедес С180 бензин елеганс dontknow.gif

Абе и аз това се питам. Ама нов е колегата.Млад и неопитен.Нека да му е простено като първа грешка...
Важното е да си реши проблема.
За добре дошъл !
Elilili
Цитат(fika210 @ Jul 2 2009, 09:20 AM) *
Колеги,

Другата причина е да караш на ръчна. Т.е ръчната спирачка не е е освободена напълно..

извинявам се, сбърках раздела, ама съм още зелен любител. Благодаря че помагате, все пак
fika210
Цитат(Elilili @ Jul 2 2009, 10:20 AM) *
Цитат(fika210 @ Jul 2 2009, 09:20 AM) *
Колеги,

извинявам се, сбърках раздела, ама съм още зелен любител. Благодаря че помагате, все пак

beer.gif
Алфонсо
Аз залагам на индикацията за изгоряла крушка. Провери си всички крушки по колата, даже и осветлението на задния номер. Успех.
fika210
За да не гадаем

Колегата /колежката да си познае лампата, която му/и свети..

Цитат(Bastunchik @ Jul 2 2009, 11:10 AM) *
Аз залагам на индикацията за изгоряла крушка. Провери си всички крушки по колата, даже и осветлението на задния номер. Успех.

Май ще спечелиш ти. Аз се подведох по удивителния знак...

На печелившите честито!
beer.gif
Elilili
Благодаря ви много, беше изгоряла крушката на десния фар
fika210
Цитат(Elilili @ Jul 3 2009, 10:40 AM) *
Благодаря ви много, беше изгоряла крушката на десния фар

icon_coolgrin.gif
krasimir
Айде стига бе,наистина. z0016.gif
GoDZiLa
На мен ми светеше същата жълта крушка на таблото сигнализираща за изгоряла крушка на габарит. След подмяната сигнализацията за изгоряла крушка се премахна.
Обаче възникна следния въпрос. Нямаше ли на таблото сигнализация при включване на късите светлини ???
Чудих се, маях се, почти сигурен съм, че имаше жълта сигнализация с фар със линийки сочещи надолу (подобена на тази при включване на дългите, но с чертите отдясно и сочещи надолу).
Таблото изглежда по следния начин:
http://img145.imageshack.us/img145/6615/dsc00137jpg.jpg
Как ще разбера, че съм включил на къси сега, след като нищо не свети на таблото, когато съм ги включил???
StefanB
Като минеш покрай полицая, ако не те спре, значи си ги включил....
Досадно е и струва 20 кинта на всяко спиране (фишче), виж каква е причината и си оправи таблото, че ще береш ядове...
GoDZiLa
Цитат(StefanB @ Dec 15 2009, 04:42 PM) *
Като минеш покрай полицая, ако не те спре, значи си ги включил....
Досадно е и струва 20 кинта на всяко спиране (фишче), виж каква е причината и си оправи таблото, че ще береш ядове...

Значи да разбирам, че на W202 C-класа 98 год. трябва да има такава лампичка сигнализираща за включени къси светлини, и че 6-тимата човека от сервиза на мерцедес, които ми разправят, че не трябвало да има на C-класите такава лампа, и твърдят, че това било така, защото на таблото не трябвало да свети никакви сигнализации, за да не отвличали вниманието на шофьора, са сгрешили?

Е как една лада на 25 години ще има сигнализация за влючени къси светлини, а мерцедес няма да има ???

Може ли някой да даде повече информация по въпроса, защото не искам да ходя втори път без доказателсва в сервиза и да ме гледат лошо.

Благодаря
fika210
Виж коментар №8 в тази тема. Поместена е снимка на контролните лампи на таблото.Къде виждаш там такава сигнализация за включени къси светлини? Сам ще си отговориш на въпроса...
icoto1
Цитат(fika210 @ Dec 21 2009, 11:12 AM) *
Виж коментар №8 в тази тема. Поместена е снимка на контролните лампи на таблото.Къде виждаш там такава сигнализация за включени къси светлини? Сам ще си отговориш на въпроса...

Тая картинка трябва да я сложим в някоя папка примерно ПОЛЕЗНИ, че е доста полезна за да обясним какво и как се случва smile.gif
Това е "lo-fi" (опростена) версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.