ALEXONE™
Aug 25 2006, 07:32 PM
Преминаването на Фернандо Алонсо в тима на Макларън-Мерцедес от 2007 година разбуди сериозно духовете в средите на Формула 1. По този повод един от най-големите специалисти в бранша, 57-годишният Ники Лауда, предрече големи сътресения в отборите.
“Той е най-добрият сред младите, но при такъв трансфер мога само да поклатя глава”, коментира Лауда. Според него Макларън са объркали всичко, каквото е можело да се обърка и обвини осъществилият сделката Рон Денис, че не зачита емоционалните състояния на хората, които смята за машини. Така например прибързаното обявяване на преминаването на Алонсо в отбора ще изкара от равновесие новия му съотборник Кими Райконен, който ще чувства лидерската си позиция застрашена. “На Кими и без това му беше писнало още в края на сезона. Сега със сигурност няма да си продължи договора”, смята Лауда.
Спецът е скептично настроен към очакванията, че замисълът на Макларън-Мерцедес да създадат супер-отбор ще успее. Примерите във Формула 1 в това отношение не са един и два, включително и що се отнася до самия Ники Лауда и неговото спортно “съжителство” с Ален Прост преди години в Макларън. “Две големи звезди носят със себе си само неприятности”, обобщи той.
От тази сделка всички губят и Алонсо няма да може да познае отбора си Рено през идния сезон, пророкува Лауда. Когато нещата не вървят всички механици ще го гледат накриво, а и самият той ще се раздвоява, следейки какво става със “сребърните стрели”. Проблемите там ще се задълбочат и от факта, че Бриаторе със сигурност ще напусне Рено догодина. Монтоя пък ще трябва да живее с мисълта, че е едва трети избор, което едва ли ще е по вкуса на емоционалния пилот.
При тази ситуация според Лауда Райконен ще си търси нов отбор. Възможни дестинации за него са Ферари и Тойота. Що се отнася до Михаел Шумахер той е единственият който може би печели от цялата бъркотия, тъй като всичките му сериозни противници са засегнати от трансфера на Алонсо.
sky
Aug 26 2006, 08:28 PM
Това не е много хубаво.Рон Денис ни показа че не е добър стратег,затова е време да си ходи(мое мнение).Кими е добър пилот,но при създалата се ситуациа едва ли сте остане в Макларън-Мерцедес.Подкрепян думите на Лауда :angry:
ALEXONE™
Aug 26 2006, 09:01 PM
Цитат(sky @ Aug 26 2006, 08:28 PM)
Рон Денис ни показа че не е добър стратег,затова е време да си ходи(мое мнение).
Не съм съгласен с твоето мнение.
Рон Денес е дългогодишен мениджер в МакЛарен и е доказъл,че при добър двигател пилотите му са били шампиони

k:
sky
Aug 26 2006, 09:12 PM
Цитат(ALEXONE™ @ Aug 26 2006, 09:01 PM)
Цитат(sky @ Aug 26 2006, 08:28 PM)
Рон Денис ни показа че не е добър стратег,затова е време да си ходи(мое мнение).
Не съм съгласен с твоето мнение.
Рон Денес е дългогодишен мениджер в МакЛарен и е доказъл,че при добър двигател пилотите му са били шампиони

k:
Шасито е Макларън,мотора-Мерцедес,според мен всичко трябва да е едно.Миналата година Рон Денис си изми ръцете с мотора , но не се оказа точно това.Кой е прав кой не е ,не знам,знам само че конците трябва да ги тегли един за да има успех
ALEXONE™
Aug 26 2006, 10:56 PM
Да но не е точно така.
МакЛарен е доказал,че прави добри болиди с различни мотори и то шампионски така,че не съм съгласен с тезата,че Мерцедес трябва да изкупи МакЛарен за да потръгне тъмът.
hektor
Aug 27 2006, 12:32 PM
Ма те го купуват така или иначе. Нещо не съм фен на Алонсо и ме дразни, че ще го вземат Мерцедес. Кофти ми е за Кими ама нещо не мога да свържа 2 и 2. Да, страхотен пилот е ама мама му не може все да отпада уж по технически причини, това ми звучи все е едно е ударил 6-ца от тото-то по каръщина

n:
ALEXONE™
Aug 29 2006, 05:19 PM
Цитат(hektor @ Aug 27 2006, 12:32 PM)
Ма те го купуват така или иначе. Нещо не съм фен на Алонсо и ме дразни, че ще го вземат Мерцедес. Кофти ми е за Кими ама нещо не мога да свържа 2 и 2. Да, страхотен пилот е ама мама му не може все да отпада уж по технически причини, това ми звучи все е едно е ударил 6-ца от тото-то по каръщина

n:
Мда ето видяли и последния старт какво се случи :evil:
Просто му се възхищавам как намира сили отново да седне да се състезава :welldone:
Sonse
Aug 29 2006, 07:12 PM
Мое мнение,е че Райконен си партнира добре с Де Ла Роса.Де Ла Роса умее да работи в екип и никък не е лош,има умения и потенциал.Най-важното,е че умее да работи в отбор с Кими.
Уважавам много уменията на Монтоя,но той спорез мен много не е на ясно какво е отборна каране и разсъдно,обмислено каране.Има много агресивен стил,който не донася точки на отбора за сметка на привържениците,които печели с него.
С трансфера на Алонсо никой не може да каже какво ще се случи.На първо време ми се иска някой да развали черната магия,която тегне над Кими Райконен
От там на там божа работа
Успех!
Capt.Vimes
Aug 31 2006, 12:16 AM
Ако Ники Лауда е прав като в прогнозите си за Гран При, където чувам е по-добре да не залагаш на пилотите, които е посочил за фаворити, то догодина сме Шампиони. На печелившите, Честито!