barekov1
Jun 28 2009, 03:23 PM
1.Като за начало приготвяте 250лв.
2. Купувате ето тази джаджа.
3.Сдобивате се с малко инструменти.
4.Сваляте отрицателният полюс (-) на АБ.
5.Пристъпвате към демонтаж на въздушната възглавница.
6.След като сте свалили въздушната възглавница, сваляте и кормилото.
7.Стигате до лентовия кабел.
С помощта на отверка се демонтира и лентовия кабел и вече стигате до самото лост-че.
То се демонтира много лесно, както се вижда на снимката.
Сглобяването става по обратния ред!
t.madjarov
Jul 10 2009, 12:26 PM
Много Благодаря за инструкциите. Точно сега ми се налага да сменям моят ключ,тъй като в положение на къси светлини имам включени дълги дори когато фаровете не са включени,а когато са включени и в двете положения на лоста имам дълги.
Според мен нещо се е прецакала функцията на лоста в положение на светкавица. Намерих ползван ключ почти нов за 150 лв. и смятам да го сложа.
Благодаря още веднъж за полезната информация!
barekov1
Jul 10 2009, 05:51 PM
Имаш пластмасови ушенца, които са счупени. Може да се поправи с диамантен кит.
yasenkartel
Aug 16 2009, 09:07 PM
същия проблем имам и аз от 4 дена ако някой може да ме упъти къде да попитам за втора ръка ключ за мигачи и фарове ще съм благодарен а и мерси за съвета по горе че има счупени крачета може и да се пробвам преди да купувам от плевен съм
t.madjarov
Sep 12 2009, 07:38 PM
Само не разбрах защо и с новия ключ пак не ми се връща лоста за мигачите след като изправя волана.Явно причината не е в белият щтифт който излиза напред към оста когато се включи мигач.Предполагам че е в детайла който закача щифта при въртенето на волана.Но не ми се отваря пак и вече свикнах да го връщам .
Gorokhan
Nov 5 2009, 03:55 PM
Цитат(t.madjarov @ Jul 10 2009, 12:26 PM)

Много Благодаря за инструкциите. Точно сега ми се налага да сменям моят ключ,тъй като в положение на къси светлини имам включени дълги дори когато фаровете не са включени,а когато са включени и в двете положения на лоста имам дълги.
Според мен нещо се е прецакала функцията на лоста в положение на светкавица. Намерих ползван ключ почти нов за 150 лв. и смятам да го сложа.
Благодаря още веднъж за полезната информация!
Колега имам същия проблем като теб! Аз също имам постоянно дълги светлини, независимо дали ключа е в положение за къси или за дълги. Моля да споделиш как оправи проблема, защото майстора който се занимава с колата ми вдигна ръце, каза че не знае и да съм я качел на компютърна диагностика, за да ми покажело какво да направи. Аз пък от своя страна си направих няколко кръжока и след като свалих предпазител 1 и 4 ( които се намират отстрани на таблото, откъм шофьорската врата ) светлините се оправиха. Но понеже не искам да рискувам да карам дълго време така ще съм много благодарен за малко помощ!
Забравих да спомена, че ключа е сменен с втора употреба(стария съвсем сдаде багажа), но проверен и свален работещ напълно нормално от кола, която все още е в движение. Затова изключвам проблема да е в него.
galinradev
Jan 14 2010, 10:51 PM
колеги имах същия проблем , свалих ключа и го разглобих , бяха счупени двете ушенца които държат лосчето фиксирано за дълги и къси с подръчни средства оправих проблема (поялник и две обикновенни шайби ) карам вече година без проблем , иначе като цяло ключа е доста добре направен само това е проблема , и нов да си вземе човек пак така ще става , трябва да се подсили иначе няма как , лека и безаварийна на всички
Ivan Stoqnov
Jul 18 2010, 08:26 PM
И при мен в каквато и да е позиция на ключа все светят дългите интересното е обаче че само в едно положение всичко е наред . Можете ли да ме упътите какво да направя . Аз съм от Бургас ако можете да помогнете ще съм много благодарен .
gunterende
Oct 3 2010, 04:29 PM
Здравейте!
От къде мога да си купя лостчето за мигачите на изгодна цена? При мене се включват сами дългите и ми казаха, че трябва да го сменям цялото.
Brigadira
Oct 25 2010, 06:24 PM
Много благодаря колега, беше ми много полезно, защото аз имам проблем с превключването на къси и дълги светлини! Ще потърся лостче и ще го сменям!!! Поздрави!
galinradev
Nov 2 2010, 08:00 AM
Здравейте , ПРЕВКЛЮЧВАТЕЛ СВЕТЛИНИ може да се отремонтира , всеки който иска да си спести малко пари може да се пробва . успех на всички
ksbu70
Dec 24 2010, 06:05 PM
Здравейте колеги!При присветване ми заядоха дългите светлини и не можах да ги угася от никаде,освен само като загася двигателя!
От информацията по-горе,разбрах,че е превключвателя на волана.Закупих го от БС София(имаха го в наличност) за 261.67лв. и майстора ми го смени за 20 минути.Взе ми 15лв. Смених също и сензор за външна температура(имаха го и него) за 32.99лв.Това са цени на Балкан Стар към 22.12.2010г.Дано съм полезен![size="4"][/size]БЕЗАВАРИЙНА НОВА 2011 ГОДИНА!
barekov1
Jan 11 2011, 12:04 AM
Цитат(ksbu70 @ Dec 24 2010, 05:05 PM)

Здравейте колеги!При присветване ми заядоха дългите светлини и не можах да ги угася от никаде,освен само като загася двигателя!
От информацията по-горе,разбрах,че е превключвателя на волана.Закупих го от БС София(имаха го в наличност) за 261.67лв. и майстора ми го смени за 20 минути.Взе ми 15лв. Смених също и сензор за външна температура(имаха го и него) за 32.99лв.Това са цени на Балкан Стар към 22.12.2010г.Дано съм полезен![size="4"][/size]БЕЗАВАРИЙНА НОВА 2011 ГОДИНА!

Вече го има в Евро07 за 95лв. заместител естествено.
Marusja
Feb 13 2011, 08:40 PM
Приятелят ми е с много сръчни ръце и ми препоръча да му покажа снимки за да ми отремонтира и моя ключ. Моля за по-подробни снимки!!!
borisk
Mar 9 2011, 10:49 PM
вчера и на мен ми се прецака това лостче.по-точно ми се изгубиха дългите-като бутна лостчето напред вместо да превключи на дълги си стои на къси но ако дръпна към мен лоста(пресветна) дългите си работят.моля за помощ

п.с. казваш ,че това от ЕВРО07 е заместител.какво точно имаш предвид,какво му е по-лошото така да се каже!?
barekov1
Mar 9 2011, 11:10 PM
Цитат(borisk @ Mar 9 2011, 09:49 PM)

вчера и на мен ми се прецака това лостче.по-точно ми се изгубиха дългите-като бутна лостчето напред вместо да превключи на дълги си стои на къси но ако дръпна към мен лоста(пресветна) дългите си работят.моля за помощ

п.с. казваш ,че това от ЕВРО07 е заместител.какво точно имаш предвид,какво му е по-лошото така да се каже!?
Казвам че е същият продукт, но не произведен от Мерцедес. От няква друга фирма със съмнително качество.
borisk
Mar 14 2011, 09:59 PM
как мислите,дали 2-рата ръка е добра алтернатива? или пък ако както каза колегата по-горе може да се ремонтира кажете къде или как,моля.хич не ми се дават 270 лева за тая работа но в краен случай ще се дават?
galinradev
Mar 15 2011, 10:10 PM
превключватела само ремонт , пестете си паричките колеги !
ImbaFury
Jul 6 2011, 07:23 PM
Вчера и аз си поиграх малко с превключвателя... Доста време мина докато се навия да го сваля и евентуално демонтирам, но се указа не много трудно...
ето и една снимка от това което направихме с едно приятелче.

Според мен всеки би се справил, след като отворите превключвателя и видите снимката ще разберете какво съм снимал.
Поздрави.
batstiv
Oct 3 2011, 08:11 PM
При тия цени нормално е първо да се пробва с ремонт , то няма как да стане по-зле

.
Stoynov
Oct 11 2011, 06:45 PM
Обикновено марки като Мерцедес ако разберат за слабо място, в следващите си модели го оправят. Малко ми е странно, че тази част продължават да я продават, без да са я направили както трябва вече така, че да не се скапва толкова лесно. И аз имам същия проблем с дългите светлини- някой знае ли добър майстор във Варна, който може да го оправи превключвателя както трябва, че да не купувам нов?
batstiv
Oct 11 2011, 07:40 PM
Днес успях да го отремонтирам този ключ , не е трудно както се оказа. Нови дупки 3мм по надолу ,втулки с вътрешен размер 2,5мм , нови дупки и в
частта която е поставена оста и ...сглобяване .Втулките се залепят разбира се , да не паднат

.
Изглежда после така както го е снимал колегата ImbaFury 2-3 мнения по нагоре.
Жената е доволна вече

, и нема да я псуват .
Обаче ми остана лампата SRS да свети . Не бях махнал акумулатора и компютъра отчете грешката. Сега пък треба да я чистим .
Това е "lo-fi" (опростена) версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля
натиснете тук.