Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия на Форума: Монтоя напуснал Формула 1,
Mercedes Benz Фен Клуб България - Форум за ремонт,обслужване,модификации и технически решения на автомобили мерцедес > Форуми > Formula 1
ALEXONE™
Хуан Пабло Монтоя заяви, че е напуснал Макларън Мерцедес защото Формула 1 започнала да му става скучна.

"Напуснах заради скука. Не се наслаждавах на състезанията. Бях направил всичко, което трябваше да направя и бях постигнал почти всичките си цели. Оставаше ми само световната титла, но осъзнавах, че шансовете ми са много малки. Да напусна бе най-доброто решение, което можех да направя", заяви Монтоя колумбийският вестник Ел Темпо.

"Колата ме отегчаваше. Съотборникът ми също завършваше пети или шести. Финиширахме на същите места през цялото време. Не бях виновен аз, заради колата беше".

"Да се бориш за пето място не е забавно. Имах нужда от ново предизвикателство и НАСКАР бе точно такова. Различно, свежо. Освен това там мога да се състезавам 10-15 години. Там е различен свят, много по-спокоен".

Монтоя коментира и влошените отшношения между него и босът на Макларън Рон Денис. Според пилота причина за това е инцидентът през 2005 година, при който колумбиецът си счупи рамото. Самият той заяви, че контузията е станала при игра на тенис, докато според спекулации Монтоя е паднал от мотор.

"Отношенията ми с Рон бяха нормални, докато не си счупих рамото. Обадих му се и му казах какво се е случило. Но пресата в Англия скалъпи друга версия и започна да се подиграва на Рон, затова че ми е повярвал. И той помисли, че съм го направил на глупак".

"От тогава отношенията ни не бяха същите. Дори не си говорихме. Когато напусках, неговият адвокат се обади на моя и каза "Ще направим това". Ето така приключи всичко - от адвокат на адвокат".
sky
На кого да вярваш.Заставам зад Мерцедес и с надежда чакам да купят изцяло Макларън :welldone: :FlagMB:
Това е "lo-fi" (опростена) версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.