Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия на Форума: Clk 200 Kompressor Kabrio Vs Clk 200 Kompressor в търсене на ГОЛЯМО кабрио
Mercedes Benz Фен Клуб България - Форум за ремонт,обслужване,модификации и технически решения на автомобили мерцедес > Модели > CLK-класа
Vanizawyr
Здравейте,

Имам чуденка (коя е правилната кола?) – сега си имам голф кабрио 120кс, мерцедес Е220 Д 96кс, още едно скромно голфче 3ка 75кс... – доволен съм си от колите и няма да ги продавам

Имам желание да си купия нешо различно (ГОЛЯМ кабриолет), но ми е трудно да избера – Mercedes CLK 200 Kompressor 2000 – 2001 / Mercedes CLK 200 Kompressor cabriolet 2000 – 2001 / Mitsubishi ECLIPSE cabriolet 2.4 170Hp 2001 – 2002 / Toyota Solara Camry – 3.3 210hp 2007-2008

Харесва ми да карам „кабрио”, но вече станах претенциозен и си имам искания.
- искам ГОЛЯМО кабрио 4-ри човека да могат спокойно да пътуват вътре (ЕХХХ АКО ИМАШЕ Е - клас кабриоо еххх)
- забелязвам че на задните седалки при "ниско бюджетните" кабриолети, духа много „злобно” над 90 – 120 км/час
- трябва кабриото ми да има отопление за хората на задните седалки иначе няма как да му се кефим през по-прохладните дни

Въпроса е към хората, които карат CLK кабрио:
- Доволни ли сте?
- Кое ви дразни?
- Как е през зимата?
- Отопление на купе / клима / тече ли когато вали / имате ли непрятно свистене на въздуха, когато карате с по-висока скорост при пуснат покрив?
- Windstop-a върши ли работа за задните седалки? Има ли особенности?
- Заслужава ли си да имаш твърд покрив за кабриото?
- м/у CLK 200 Компресор и CLK 200 Компресор кабрио - има ли същественни разлики в окачване, размери на купето, возията?

Ако има колеги които са с впечатления от:
Mitsubishi ECLIPSE cabriolet 2.4 170Hp 2001 – 2002
Toyota Solara Camry – 3.3 210hp 2007-2008
съшо да пишат.

Благодаря!
CLK 320
Здравей, колега,
Искам да споделя, че CLK-от въобще не е голяма кола.
Аз не съм с особено големи размери и въпреки това не бих се отказал от още малко място.
Много е удобна и бързо се свиква, но ако я сравниш със Е-класата вътре е доста тясна.

По въпроса за вятъра в купето - за какво ти е кабрио ако вътре не духа.
Ти имаш доста коли за студено време и спокойно кабриото можеш да го заделиш за чиста гъзария на припек.
Преди време имах Chrysler Lе Baron и ако знаеш какво торнадо се завихряше вътре . . .
При 100-120 км/ч получаваш пълна доза адреналин и губиш двама-трима пасажери от задната седалка.
Аз пътници не съм губил, но един пуловер така някъде си замина.

Поздрави!
Vanizawyr
Цитат(CLK 320 @ Jun 24 2009, 09:20 AM) *
Здравей, колега,
Искам да споделя, че CLK-от въобще не е голяма кола.
Аз не съм с особено големи размери и въпреки това не бих се отказал от още малко място.
Много е удобна и бързо се свиква, но ако я сравниш със Е-класата вътре е доста тясна.

По въпроса за вятъра в купето - за какво ти е кабрио ако вътре не духа.
Ти имаш доста коли за студено време и спокойно кабриото можеш да го заделиш за чиста гъзария на припек.
Преди време имах Chrysler Lе Baron и ако знаеш какво торнадо се завихряше вътре . . .
При 100-120 км/ч получаваш пълна доза адреналин и губиш двама-трима пасажери от задната седалка.
Аз пътници не съм губил, но един пуловер така някъде си замина.

Поздрави!

Усещането да гараш без покрив е невероятно!

Проблема е, че ме кефи да карам и през по-прохладни дни 0 C - за предните седалки надувам парното на МАКС (вентилатора за топъл въздух съм го заменил с по-мощен, малко е шумно но компенсирам с силна музика ) и си карам... Сега ще си слагам и духалки за топъл въздух директно в тила за предните седалки, надявам се изобщо да не се усща студ smile.gif, или неприятното завихряне на въздух зад тила ми (имам и това понякога)

Нямам идея как да реша обаче: проблема със задните седалки. Семейството ми се увеличи. Няма как лапетата да ги возя на предната седалка, а те много се кефят, когато сме без покрив - за сега ги возя с 40 -50. Когато обаче сме с децата на дълъг път в кабриото, няма как да сваля покрива sad.gif

Гледах една серия на TOP GEAR - там показваха разни кабриота как се държат на суден климат smile.gif , та се чудех CLK-то да ли има "опция" да пази от вятър + да топли когато е открито?

Отговорът ти - определено ме отказа от CLK кабрио... - по скоро ще си запазя "голфа" sad.gif

Ще се замисля за CLK купее
bobi87
Колега обдухването от облегалките за главите на пътниците се нарича "въздушна яка" ако не се лъжа и го няма при тези стари модели кабриолети като CLK... има го чак при SL напред в годините smile.gif Също така има Е-класа кабрио!!! Дори два модела... единият е W124. Това е уникален кабриолет (поне за мен) с пословични качества! За да станеш притежател на добър екземплят от този модел ще трябва да си приготвиш около 6-7000 евро! Следващата Е-класа е вече доста напред в годините. Тук вече говорим за за един куп СИСТЕМИ... AIR CAP, AIRCARF и много други. Тогава вече на никой няма да му духа, но и цената си казва своето smile.gif
Поздрави!
Това е "lo-fi" (опростена) версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.