Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия на Форума: Кой е най-добър? - 312, 412, 311, 312 ?
Mercedes Benz Фен Клуб България - Форум за ремонт,обслужване,модификации и технически решения на автомобили мерцедес > Модели > Ванове
ivan_will
Здравейте,

Налага се да сменям буса(транзит) и искам мерцедес!
Но кой вариант да е ? съветват ме, че от CDI двигател "боли глава" - т.е. чупели се, мн скъпи части ...
312 и 412 били всеядни - непретенциозни откъм нафта ... и моторите били мн здрави ...

Та кажете в крайна сметка според вас кое е най-доброто ???
Марио
Цитат(ivan_will @ May 25 2009, 06:13 PM) *
Здравейте,

Налага се да сменям буса(транзит) и искам мерцедес!
Но кой вариант да е ? съветват ме, че от CDI двигател "боли глава" - т.е. чупели се, мн скъпи части ...
312 и 412 били всеядни - непретенциозни откъм нафта ... и моторите били мн здрави ...

Та кажете в крайна сметка според вас кое е най-доброто ???

И ЦДИ и 12 ката са много добри като мотори цдито е по икономи4но и по бързо разбира се ако не се пази че ше се разваля но има такива на по 600-700000 каде не им е пипано нищо по мотора 12ките (412,312)също са много здрави бусове и е истина 4е не са капризни такаче и които модел да земеш било то цди или 12ка няма да збъркаш МЕРЦЕДЕСА си е мерцедес Ако имаш още някакви въпроси питай разбирам доста от тия бусове а и също така ако не си още намерил бус пиши мога да ти предложа един
ivan_will
Замислил съм да взема английски и да му обърна волана - обаче нз къде е по-евтино и качествено!!!

Аз съм за 311ЦДИ 2003-2004та година , макси база ...
Каква е разликата между 311 и 313 ?
И в коя бензиностанция в България се предлага качествена нафта за подобни двигатели ? smile.gif
Марио
Цитат(ivan_will @ May 26 2009, 10:23 PM) *
Замислил съм да взема английски и да му обърна волана - обаче нз къде е по-евтино и качествено!!!

Аз съм за 311ЦДИ 2003-2004та година , макси база ...
Каква е разликата между 311 и 313 ?
И в коя бензиностанция в България се предлага качествена нафта за подобни двигатели ? smile.gif

значи за обръщането колега ако си земмеш английски по качествено от при нас как го прайменема на друго место нема си4ко се прави с оригинални части 2ра употреба от германия не да използваме рециклирани рейки и боклуци като в карнаре как прават ако имаш интерес за английски ела да ти покажем един бус каде го обарнахме преди 2 дена да видиш за какво става въпрос неможе да го познаеш за момента имам един комплект за обръщане за цди от бус каде беше на 34 000 км 4ИСТО НОВО ако изкаш мини да видиш
ivan_will
Каква е разликата между 311 и 313(само турбината и настройки ли) ?

Kаква е също разликата между моделите 2000-2002 и тези след това2003-2006 (освен че ралика има в предните решетки и фаровете) ?????????
Sprinter
Ако не товариш повече от 2 тона си вземи 312tdi респективно 313cdi защото с по големите 412-413 ще береш ядове с ДАЙ дори и да е регистриран до 3,5 тона. А ако си над този тонаж ще ти искат тахошайби лицензи пътни листове и какви ли още не глупости тези от ДАЙ.
За нашите условия според мен по добрия избор е стария 2,9TDI мотор. Имат само един основен минус кривят главва ако се карат хамалски. 2,2cdi мотора чувам много противоричиви отзиви най вече за дюзите,турбото,главата и електрониката като цяло поне за моделите пройзвеждани първите години. Но при втора употреба кола знаеш че всичко е на късмет,един съвет не гледай годината и километрите а цялостното състояние, защото има и бусове на по 2-3 години а са на 600-700хил.км.
ivan_will
значи да разбирам че моделите 311(второ поколение т.е. след 2003) са с изчистени проблеми !!!!!!!!!!! ?????????????/
zabavnik
колега днес бях да капарирам един 311cdi 4.20м./най-дългата база/ на 106, 000 мили във перфектно състояние, интериора свети направо а пък товарното е като стерилизорано bigemo_harabe_net-110.gif след време ще се радвам да споделя изводи. Като позагря и го форсирах турбината ми изпълни душата sign_mercedes.gif
Това е "lo-fi" (опростена) версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.