Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия на Форума: Mercedes Cl500 W215 2000г.
Mercedes Benz Фен Клуб България - Форум за ремонт,обслужване,модификации и технически решения на автомобили мерцедес > Модели > CL-класа
Delian
Здравейте.Искам да попитам как стоят нещата с частите на тази кола скъпи ли са,колко гори,дали си струва и като цяло отзиви за нея.Благодаря предварителнол
Цитат(Delian @ May 21 2009, 01:07 AM) *
Здравейте.Искам да попитам как стоят нещата с частите на тази кола скъпи ли са,колко гори,дали си струва и като цяло отзиви за нея.Благодаря предварителнол

Не търси в тая кола икономичност, моята е със същия двигател и градско е към 17-19/100 а извънградско към 12-15/100 - естествено според карането, но така или иначе бавно каране с такава кола си е отврат smile.gif Питай за определени части и ще ти кажа колко струват, защото незнам каква ти е представата за скъпо. Иначе колата си иска поддръжката, ако ти кажа че е безпроблемна ще те излъжа, за кола от тия години средно по около 1000лв. на месец е поддръжката като примерно може за един месец да и стане нещо което струва 2-3000лв а друг месец може да изкара и само 300-400лв за ремонти - абе общо взето разхода няма да го усетиш покрай другите неща.
damian-E250
Цитат(top @ May 21 2009, 02:13 PM) *
Цитат(Delian @ May 21 2009, 01:07 AM) *

Не търси в тая кола икономичност, моята е със същия двигател и градско е към 17-19/100 а извънградско към 12-15/100 - естествено според карането, но така или иначе бавно каране с такава кола си е отврат smile.gif Питай за определени части и ще ти кажа колко струват, защото незнам каква ти е представата за скъпо. Иначе колата си иска поддръжката, ако ти кажа че е безпроблемна ще те излъжа, за кола от тия години средно по около 1000лв. на месец е поддръжката като примерно може за един месец да и стане нещо което струва 2-3000лв а друг месец може да изкара и само 300-400лв за ремонти - абе общо взето разхода няма да го усетиш покрай другите неща.

Това е кола за кризата kill_myself.gif slap.gif
Delian
Примерно каква е цената на накладките,амортисьорите,обслужването.Изкачат ли често проблеми по колата?И закакво се дават толкова пари по колата- често ли седи в сервиз?
Цитат(Delian @ May 23 2009, 01:18 AM) *
Примерно каква е цената на накладките,амортисьорите,обслужването.Изкачат ли често проблеми по колата?И закакво се дават толкова пари по колата- често ли седи в сервиз?

Амортисьорите са по около 2200лв. за един брой, накладките са към 200лв. комплект предни, обслужване на автоматика е към 700лв. и се прави на 60000км., бензинов филтър 200лв. Моята я купих преди година за около 40000лв. и досега съм дал към 15000лв. за ремонти.
ivoo
Цитат(top @ May 23 2009, 05:08 PM) *

Амортисьорите са по около 2200лв. за един брой, накладките са към 200лв. комплект предни, обслужване на автоматика е към 700лв. и се прави на 60000км., бензинов филтър 200лв. Моята я купих преди година за около 40000лв. и досега съм дал към 15000лв. за ремонти.

Колега, то в такъв случай такава кола и подарък да ти я дават не си заслужава да вземеш. Ако това което го казваш е истина / в което не се съмнявам/ за 1-а година = 15000лв за ремонти ще си наемеш цяла таксиметрова фирма , и ще имаш кола във всяка точка на града. Аз карам CLK-200 K но за 6 месеца не ми се е налагало да дам и 1лв за ремонт.
Цитат(ivoo @ May 31 2009, 02:08 PM) *
Цитат(top @ May 23 2009, 05:08 PM) *

Колега, то в такъв случай такава кола и подарък да ти я дават не си заслужава да вземеш. Ако това което го казваш е истина / в което не се съмнявам/ за 1-а година = 15000лв за ремонти ще си наемеш цяла таксиметрова фирма , и ще имаш кола във всяка точка на града. Аз карам CLK-200 K но за 6 месеца не ми се е налагало да дам и 1лв за ремонт.

Кефа цена няма smile.gif Сега колата е супер и се радвам на безаварийни километри до следващия проблем smile.gif
bg_nick
Нормално ли е да се правят толкова ремонти на тая каруца??????Не мога да допусна за нормално автомобил от 2000 година да се ремонтира всеки месец .Мисля че това е абсурдно , напълно недопустимо !!!Аз карам Мерцедес ,който е в гаранция и ако трябва да го ремонтирам всеки мессец ,просто ще го продам !!!!
Цитат(bg_nick @ Jun 1 2009, 09:27 PM) *
Нормално ли е да се правят толкова ремонти на тая каруца??????Не мога да допусна за нормално автомобил от 2000 година да се ремонтира всеки месец .Мисля че това е абсурдно , напълно недопустимо !!!Аз карам Мерцедес ,който е в гаранция и ако трябва да го ремонтирам всеки мессец ,просто ще го продам !!!!

Чак каруца смятам че е обидно, все пак си поддържам колата в перфектен вид. Имам и чисто нови коли в фирмата и да ти кажа и те седят всеки месец в сервиза, разликата е че ги правят без пари догато са гаранционни но нервите са еднакви от чувството че колата седи в сервиз. Мерцедес поне ги правят бързо, запазвам си час в Балкан Стар Пловдив и в рамките на 2-3 часа ми отстраняват проблема.
калоян
Цитат(top @ Jun 1 2009, 11:15 PM) *

Чак каруца смятам че е обидно, все пак си поддържам колата в перфектен вид. Имам и чисто нови коли в фирмата и да ти кажа и те седят всеки месец в сервиза, разликата е че ги правят без пари догато са гаранционни но нервите са еднакви от чувството че колата седи в сервиз. Мерцедес поне ги правят бързо, запазвам си час в Балкан Стар Пловдив и в рамките на 2-3 часа ми отстраняват проблема.

И при мен е така със новите коли на фирмата.Късат ми нервите и вече си мисля ,че нарочно ги задържат във сервиза за да им мине гаранцията и да ме цакат после.Има спасение и на това обаче.А че новите мерцедеси са проблемни си е факт-по скоро козметични,но не са колкото на баварците и на ауди(особено моторите на ауди).
Dydo

Подкрепям напълно мнението ти. Все се говори, че Мерцедес е голяма марка /някой даже твръдят, че е най голямата/ именно заради здравината. Точно по тази причина, марката се е наложила с годините. Защото комфорта, хубавата возия, екстрите и т.н. ги имат много коли. Не може кола, която 2000 година да ти е струвала например 200 бона, а сега да се продава да кажем за 40-50 бона, да се налага всеки месец да я правиш. Независимо, че както каза ТОП на месец трябвали 1000 лв. Щом трябват, то независимо дали са 10 лв. или 1000 лв., значи нещо се прецаква. И какво излиза, за такава кола се налага да се дават пари всеки месец. Ясно е, че амортесьори, накладки, масла, филтри и т.н. се сменят, ама какво друго да излиза за ремонти. Направо си е за смях. Хората карат разни кучи марки /според феновете и собствениците на МБ, опели, фордове, фолсквагени и т.н. са автомобили доста по-долна марка/ произведени 94-95 г. да кажем и освен за консумативи има случаи за 2-3 години повреда да няма по автомобила. Явно мнението за МБ е оправдано, но само що се отнася до произведените до 98-99 г. От тук натам, май само на стари лаври се лежи. поне така мисля аз, с оглед написаното като инфо за ремонтите и подръжката от ТОП.
Цитат(Dydo @ Jun 5 2009, 02:12 PM) *

Подкрепям напълно мнението ти. Все се говори, че Мерцедес е голяма марка /някой даже твръдят, че е най голямата/ именно заради здравината. Точно по тази причина, марката се е наложила с годините. Защото комфорта, хубавата возия, екстрите и т.н. ги имат много коли. Не може кола, която 2000 година да ти е струвала например 200 бона, а сега да се продава да кажем за 40-50 бона, да се налага всеки месец да я правиш. Независимо, че както каза ТОП на месец трябвали 1000 лв. Щом трябват, то независимо дали са 10 лв. или 1000 лв., значи нещо се прецаква. И какво излиза, за такава кола се налага да се дават пари всеки месец. Ясно е, че амортесьори, накладки, масла, филтри и т.н. се сменят, ама какво друго да излиза за ремонти. Направо си е за смях. Хората карат разни кучи марки /според феновете и собствениците на МБ, опели, фордове, фолсквагени и т.н. са автомобили доста по-долна марка/ произведени 94-95 г. да кажем и освен за консумативи има случаи за 2-3 години повреда да няма по автомобила. Явно мнението за МБ е оправдано, но само що се отнася до произведените до 98-99 г. От тук натам, май само на стари лаври се лежи. поне така мисля аз, с оглед написаното като инфо за ремонтите и подръжката от ТОП.

Може в моя случай да е така, предишния собственик да не е подържал нищо и на мен да ми се е паднала честа да я оправям. Наистина се появяват проблеми, ето за пример: Преди два месеца изгоря километража - купих нов, цена 2000лв. - викам си дошло му е времето стария е оригиналния от 2000г. Друг пример: климатика изпуска фреон от някъде, откриха от къде, една от алуминиевите тръбички е спукана там където преминава в гумена - айде 300лв., всъщност 600лв. защото купих и двете тръбички (тънката и дебелата) за да ги сменя превантивно, като се сложи и труд+пълнене си е още 300лв и какво става ? Идваме си на месечната хилядарка smile.gif Може би тая кола като стане на 8-9 години и почва всичко да се разваля в нея. По принцип можеше да си спестя доста от парите като например купя километраж втора употреба (500лв.) или пък да ги рециклират тръбичките на климатика като им сменят гумуните връзки с нови (общо за двете към 200лв) и тн... може така да се спести от поддръжката, но за мен това е циганска работа, като съм си купил S класа значи съм си преценил че мога да я поддържам като бял човек в Балкан Стар и купувам всичко ново. Като преценя че мога да си позваля по нова кола, например W221 няма да се колебая и ще си купя, но още не му е дошло времето. Истината е че каквата и да е колата трябва да се поддържа и за употребявана кола това си е част от цената, моята я купих за 40000лв. и знам че ще дам още 20000лв. за ремонти да кажем че съм го предположил, другия вариант е да си купя по нова за 60000лв. и да карам да кажем година, година и половина без проблеми, но в един момент и тая кола ще се прецака и ще почне ваденето тъй че е все едно smile.gif
msi200
Еми една кола дето като нова е струвала 200 бона няма как да и е евтина поддръжката.

Ето го моя ценоразпис. Единствения дефект ми беше леко омаслен заден амортисьор, щото Ханс е дърпал нещо тежко. Всичко друго съм го сменял профилактично, понеже мисля да си я карам дълго време.

--
Масло + филтър + Гор. Филтър + Възд. Филтър + свещи 16бр. + помпа еърматик(профилактично) + реле еърматик (профилактично) + масло/филтър автоматик = 2000 лв

Масло + филтър + преглед + дреболии = 600 лв (няколко пъти)

спирачки 4 бр дискове + накладки навсякъде + махане катализатори(оказа се излишно) - 1300 лв

катализатори от Крафт = 1350 лв

тампони мотор + скорости (профилактично ) - 800 лв

една биалетка отзад + 2 амортисьора задни + труд = 3400 лв

секретни болтове 150 лв

зимни гуми мишелин РА 1500 лв

Летни гуми Тойо проксес на далавера 500 лв
--
cl55_amg
Този клас играчки са си скупички и да си кривиме душите това е положението,секи си прави преценка и както каза колегата по горе "Кефа цена няма" smile.gif
krasimir
Така е колеги.Сигурно знаете каква е разликата между дете и възрастен човек.Отговора е:В цената на играчките.
Wesselin.K
Искам да се допитам към вас за няколко неща, които ме итересуват по темата с CL-ите.
Харесал съм една машина която е CL 500 с AMG пакет. Колата е 5.0 306 коня. Външният вид е убийствен, няма никакви забележки, цвета е тъмно лилав металик, а и оптиката на AMG е супер!
Проблема е, че като я запалихме в автокъщата и ми понамерисваше на евтина кола от ауспуха (разбирайте недоизгоряла горивна смес), но за щастие това беше само докато колата е студена, после се оправи. Стори ми се, че има и проблем със системата за вакум на шофьорската врата. Някой има ли идея как вървят цените по ремонтите на тази система?
Другото което е...стойката на колата е някак си, като че са изпуснали амортесьорите, а по-нагоре в темата видях цените за амортесьори и никак не ми допаднаха.
На таблото светеха лампите на ABS и Airbag. Продавачите отговориха, че по всяка вероятност било, защото е слаб акумулатора, което според мен са глупости!
Всичко друго изглеждаше нормално.
100% е ясно, че ако тръгна да я купувам ще бъде проверена в Балкан Стар.
Не съм сигурен дали ще получа от този автомобил това, което очаквам; а именно комфорт, здравина и надеждност. Притеснява ме да не стане така, че колата да иска ремонти всеки месец.
В крайна сметка в момента, в който я запалих и чух звука на мотора, както и онзи рев от AMG ауспусите.....бях силно запленен bigemo_harabe_net-110.gif sign_mercedes.gif
GRR
Цитат(Wesselin.K @ Feb 8 2011, 06:23 PM) *
Искам да се допитам към вас за няколко неща, които ме итересуват по темата с CL-ите.
Харесал съм една машина която е CL 500 с AMG пакет. Колата е 5.0 306 коня. Външният вид е убийствен, няма никакви забележки, цвета е тъмно лилав металик, а и оптиката на AMG е супер!
Проблема е, че като я запалихме в автокъщата и ми понамерисваше на евтина кола от ауспуха (разбирайте недоизгоряла горивна смес), но за щастие това беше само докато колата е студена, после се оправи. Стори ми се, че има и проблем със системата за вакум на шофьорската врата. Някой има ли идея как вървят цените по ремонтите на тази система?
Другото което е...стойката на колата е някак си, като че са изпуснали амортесьорите, а по-нагоре в темата видях цените за амортесьори и никак не ми допаднаха.
На таблото светеха лампите на ABS и Airbag. Продавачите отговориха, че по всяка вероятност било, защото е слаб акумулатора, което според мен са глупости!
Всичко друго изглеждаше нормално.
100% е ясно, че ако тръгна да я купувам ще бъде проверена в Балкан Стар.
Не съм сигурен дали ще получа от този автомобил това, което очаквам; а именно комфорт, здравина и надеждност. Притеснява ме да не стане така, че колата да иска ремонти всеки месец.
В крайна сметка в момента, в който я запалих и чух звука на мотора, както и онзи рев от AMG ауспусите.....бях силно запленен bigemo_harabe_net-110.gif sign_mercedes.gif

най важното е на колко км е колата,мерцедес по това се оценява
MBaza Gaza
офф

GRR, направо уби коча с права лопата!
Wesselin.K
GRR незнам за теб как стои въпроса с километражите на колите от автокъща, но аз лично не им вярвам при това никак. По километраж колата беше на 165 000 км, но дали са толкова....само един Господ знае. Като цяло аз лично не бих купил кола на повече от 200 000км, независимо каква е тя.
Въпроса ми беше относно нещата свързани с Мерцедес CL 500, а именно поддръжки, вървеж, разходи, проблемна ли е колата като цяло,и така нататък.
ML-55
Миналата година карах такъв Цл-и амортисиора ми излезна около 3300 лева-,но те са на масло,а не на въздух като при ес-класите.И помпата за хидравликата е скъпа -защото тя е вързана с амортисиорите и не е като на другите ес-класи 500 и цената й беше към 800 евро със смяната в сервиза на мерцедес във Мюнхен.Двигателя е издръжлив ,моя беше същия и съм доволен.С електрониката ми даде проблем единствено блока за ЕСП-който ми излеле с отстъпките 1200 евро ,а по принцип струваше 1600 евро.
valio8282
Колата е много яка,проблем имат с амортисьорите,изванградско може да гори и 10 и 18 ,градско 18-21 става въпрос за бургас,софия може и повечко,за ценители е icon_welldone.gif icon_welldone.gif
Mkata
И аз съм фен на този ЦЛ!...Замислил съм се напоследък над покупката на такъв и също проучвам нещатата! smile.gif
Във форумите винаги можеш да намериш много неверни информации и твърдения,понеже незнаеш кой седи насреща! smile.gif
В тази връзка ....да кажа за момчета,които имат интерес към покупката на такава кола
....Няма такива цени!...Да,ако ходите в Балкан Стар,което и аз и хората написали по-горе тези цени -знаем,че е излишно,да не кажа пълна глупост!колите са преходно нещо.....караш 3-5г и я махаш,такаче подръжката на такава кола в БС е излишна!
....Кой нормален човек дава 10000лв "профилактично" ?!
...Трябва да поразпитам за цените на частити за тази кола,на ви гарантирам,че спокойно можете да ги смятата минимум наполовина от посочените по-горе!
.....Само да вмъкна,че вчера купих 4бр. амортисьори за БМВ М6 2007г (Билщайн) за 1360лв ,такаче ако колегите Ви гарантират за тези цени......дайте да смениме марката! smile.gif to_become_senile.gif
Това е "lo-fi" (опростена) версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.