Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия на Форума: Обслужване на Clk 230 Kompresoor
Mercedes Benz Фен Клуб България - Форум за ремонт,обслужване,модификации и технически решения на автомобили мерцедес > Модели > CLK-класа
MercedesSSK
Здравейте, от няколко дена съм собственик на clk 230 kompressor 98 година, автоматик. Първи мерцедес ми е smile.gif . Мисля че е на около 180 хиляди километра. Искам да си сменя маслото на двигателя, скоростната кутия, диференциала. Знаете ли подходящ сервиз в София да се извърши обслужването и колко ще струва? Какво масло да избера? Също така искам да сменя и всички филтри. Някой сменял ли е семерината на диференциала? Какво още друго е хубаво да се смени? Имам и въпрос за климатроника , духа 5 минути студено и след това почва да духа топло, ако го спра и го пусна след 30 мин пак се повтаря същото нещо, мисля че трябва да се напълни с фреон. Къде може да го напълнят и проверят този климатроник?Благодаря ви предварително.
CLK 320
Цитат(MercedesSSK @ May 17 2009, 02:41 PM) *
Здравейте, от няколко дена съм собственик на clk 230 kompressor 98 година, автоматик. Първи мерцедес ми е smile.gif . Мисля че е на около 180 хиляди километра. Искам да си сменя маслото на двигателя, скоростната кутия, диференциала. Знаете ли подходящ сервиз в София да се извърши обслужването и колко ще струва? Какво масло да избера? Също така искам да сменя и всички филтри. Някой сменял ли е семерината на диференциала? Какво още друго е хубаво да се смени? Имам и въпрос за климатроника , духа 5 минути студено и след това почва да духа топло, ако го спра и го пусна след 30 мин пак се повтаря същото нещо, мисля че трябва да се напълни с фреон. Къде може да го напълнят и проверят този климатроник?Благодаря ви предварително.

Честито, колега,
Поздравления за добрия избор!
Но тази кола заслужава да бъде поддържана.
Аз мойта кола я обслужвам в Балканстар - Пловдив, въпреки че съм от София. Скъпичко е, но съм сравнително доволен.
За основен преглед и диагностика можеш да минеш от там, пък ако не те устройват цените им си намери друг майстор.
Моята CLK е от новия модел и една смяна на масла и филтри (всичко оригинално и по каталог) ми излиза около 650 лв. с труд и ДДС (ох, това ДДС!).
Климатика ти по всяка вероятност има нужда от дозареждане.
Поздрави и много безаварийни километри.
Цитат(MercedesSSK @ May 17 2009, 02:41 PM) *

Специално за автоматика и деференциала ти препоръчвам Балкан Стар (лично аз ходя в БС Пловдив и съм доволен), така ще си сигурен че всичко по обслужването е направено адекватно. Можеш да ги накараш да ти направят и една обща диагностика на колата - сигурно ще покаже какво му е на климатика и по принцип е добре да знаеш дали всичко е наред по колата.
Nikito88
Колега честита придобивка! icon_welldone.gif Не ходи в БС София защото като си взех Г класа я закарах там и ми казаха че е перфектна! След месец забелязах че тече масло и я оставих пак при което ми беше казано че картера ми е изгнил и ако го пипнеш с отверка ще стане на прах ( тези 2 оставяния там ми струваха 1000 лв ) Така че ако не си с модел 2008 и не си някои добре облечен бизнесмен не си губи времето и средствата по прехвалени сервизи! Поздрави wink.gif
Това е "lo-fi" (опростена) версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.