Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия на Форума: Glk и пясък
Mercedes Benz Фен Клуб България - Форум за ремонт,обслужване,модификации и технически решения на автомобили мерцедес > Модели > GLK-класа
Д-р Драго
Ако някй прочете това, е желателно и да го запомни!
Никога, ама никога не влизайте с GLK-то в крайбрежния пясък. Едвам се измъкнах от една пясъчна разходка по гръцкото крайбрежие на Пелопонес. После като прочетох колко много трябва да се учи човек да кара по пясък, разбрах каква огромна глупост беше това да карам по плажа. Дано предпазя някой да не прави като мен.
CLK 320
Така както можеш да закъсаш с джип (в пясък или сняг) с нищо друго не можеш да го постигнеш.
Окрилени от двойното задвижване много шофьори смело дават газ и боксуват докато се окопаят и колата "легне по корем"
на терена. После гледай как 4 колелета с хиляди блокажи и пр. свободно се въртят напразно.
Аз не съм закъсвал, но съм виждал доста расови джипки да търсят помощ от добрия стар трактор "Беларус".
Колегите с 4х4 имайте едно наум, че в планинските местности има специализиран бизнес за "спасяване" на
затънали ТЕЖКАРИ и цената се договаря на място според стойността на джипа и не търпи коментар.
В противен случай на пролет, като се стопи снегът, можеш да отидеш да си прибереш возилото.
Markuch
Значи си правете сами извода GLK колко става за извъншосейни преживявания. Аз точно преди 3 дни видях как една малка стара Витарка(къса база) се раходи по целия плаж "Кабакум" на З.Пясъци. Включено 4х4, малко газчица колкото да се движи напред и никакви грижи за джипчето. Тези новите джипове незнам защо изобщо ги наричат джипове, те са просто леки коли с малко по-висок клиренс, но никаква проходимост. Миналата зима видях с очите си как нов Lexus RX закъса в сняг като пате в говежди говна и не можа да изпълзи половин час, докато не дойде един УАЗ и не го издърпа. Уж нови и модерни джипове, с 100 системи, с нови гуми.. и накрая резултата е " брат ела да ме дръпнеш" biggrin.gif В този ред на мисли мога смело да похваля A-class W169. Определно мерцедес са направили мече на 4 колела. Зимата даже с летните гуми изпълзя по коловизте в Плевен, върху сняг и малко лед.
Това е "lo-fi" (опростена) версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.