Здравейте,
от 3 дена съм горд собственик на CLK 200 Kompressor (2006) и за пръв път шофьор на Mercedes :-) и имам няколко въпроса:
1. Ползване на мобилен телефон през системата на колата (високоговорител, управление от волана): доколкото разбирам трябва да се набави отделна стойка според модела телефон (прибл. 150 евро), а като се смени моб. телефон (дори само модела, без смяна на марката) - нова стойка. Видях на страницата на Mercedes, че има и Bluetooth системи, но и те май работят само с определени марки и модели телефони (и цената е няколкократна, май към 400 евро). Кой вариант бихте препоръчали или, съответно, ако имате идея за алтернативи (но пак да има управление през волана), моля ги споделете.
2. Навигация (която да може да се ползва чрез панела на колата, не на отделна стойка): доколкото разбирам от различни форуми, може да се закупи навигация за България от Балканстар. Някой има ли опит за цени и доколко върши работа? Ако и тук има алтернативи, моля споделете.
3. iPod: доколкото виждам в интернет, има Mercedes iPod kit (към 210 евро), който позволява iPod-а да се върже към уредбата на колата (и да се управлява от волана). Мисля това да си го поръчам в Балканстар - някой да знае, дали имат опит и се справят с вграждането, без да се предизвикат други проблеми?
4. Височина на спирачния педал: не стигам до педала с опрята на пода пета, дали има възможност за корекция и сваляне на педала на по-ниско?
5. Автоматично затваряне на прозорци: виждала съм при Ауди, че при паркиране и заключване на колата отвън, отворени прозорци автоматично се затварят. При мен това не става така. Дали има някаква настройка, така че отворените прозорци да се затварят автоматично при паркиране заключване отвън?
Блгодаря предварително за всякакви съвети и за отделеното време!