Аз съм си БМВ-ист за момента, но почвам да се ориентирам към нещо по-луксозно. От известно време съм влюбен в едно CLK200 Kompressor със 190тината коня и просто... невероятна кола. Отдава ми се от време на време възможността да я покарам, просто не ми се плащат повече налози на държавата различни от данъците ми. За акцизи не искам и да чувам
По тази причина съм решил и аз да се насоча към компресорната 163 коня машина.
Идеята е, че си търся автоматик със кожа и дигиталният климатроник.
Въпросите са следните:
1. Големият компресор на 2 литровия мотор е относително безпроблемен като се изключи дебитомера по лични наблюдения, който се сменя бързо и евтино. Важи ли същото и за малкия компресор? Т.е. мога ли да очаквам надежден автомобил с компресора?
2. Търся автоматик, че ми писна да ръчкам скорости. Като е Мерцедес, нека да е пълен лукс. Освен видимите неща при смяна на скорости (предърпване и др.) мога ли да очаквам подмолни камъни. Има ли нещо особено там. Карал съм доста автоматици и се ориентирам на ухо и на каране за състоянието на кутията.
3. Най-важното... понеже съм технически човек, ми е трудно да намеря ел.схеми на CLK.
За БМВ-то ми има милиони схеми и retrofit manuals за почти всяка система. Като изключим AutoData, има ли други технически източници на информация.
Май май, ако докарам до момент да се включа пълноценно във форума, CLK подфорума ще живне
Поздрави.