Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия на Форума: Air Bag (srs)
Mercedes Benz Фен Клуб България - Форум за ремонт,обслужване,модификации и технически решения на автомобили мерцедес > Модели > CLK-класа
Naydenov
Ще започна с това че колата W209 CLK-200 Kompresor е нов внос (Австрия) с лек удар отпред и бронята е счупена. Та днес я закарах на диагностика тъй като лампата на SRS свети и на компа покозва проблем с SRS или по точно два проблема! И какво показа диагностиката: ЗАСЕЧЕНИ СА 10 ГРЕШКИ

1. Мястото на пътника до водача е заето и разпознаване на детско столче
106С
грешка в комуникацията
временна грешка
2. Спусък на пренатягащия елемент отзад от страната на водача
1031
много високо съпротивление
временна грешка
3. Спусък на пренатягането отзад от страната на пътника до водача
1033
временна грешка
4. Запалване на модула на левия колан
102D
временна грешка
5. Запалване на модула на десния колан
102F
временна грешка
6. Спусък на модул 1 на водача
1025
временна грешка
7. Спусък на модул 2 на водача
1027
временна грешка
8. Спусък 1 на модула за пътника до водача
1029
временна грешка
9.Спусък 2 на модула за пътника до водача
102B
временна грешка
10. Мястото на пътника до водача е заето и разпознаване на детско столче
106D
ратка верига-на маса
временна грешка

Някои може ли да каже нешто по този казус че ми се е запалила главата
mitkofitnes
Аз съм с W208,но мисля че моят опит може да ти е полезен.Аз също купих автомобилът си с лек удар.При закачане на диагностика ми установиха 11 грешки в SRS.Казаха ми че до 6 се чистят ,но за повече вариантите са 2-нов комп за SRS(околу 700лв) или препрограмиране на стария,за което трудно се намира компетентен човек.Бях чул че има един в Перник,но понеже аз съм от Благоевград потарсих първо тук.Та намерих едно момче което за 100лв ми го препрограмира и изгасна червената лампа SRS която ми вадеше очите.Доволен съм защото собственика който продаде колата в Германия ми намали 200евро! Така че останах предоволен! Дано съм ти бил полезен.
1zvergon4o
Колега това е така защото при удара са били сложени коланите и се е задейсвал СРС и са гръмнали патроните в коланите.Решението е да си намериш здрави слагаш закачваш буксите и отиваш само да ти изтрият грешките и всичките грешки ще се махнат, защото това са механични грешки и не може да се трият преди да се качат изрядни работещи части.
Надявам инфото да е биле от полза.
Naydenov
Благодаря за инфото! А може ли някой да каже нешто относно тези патрони (пиропатрони )мисля че ги наричат намират ли се втора употреба цени как се сменят и каде са поставени
Naydenov
Оказва се че да се изчистят тези грешки не е никак лесно! Поне така ми казаха диагностици, редили някакви съпротивления и не успяли. Ако някой ми даде хакер да ги изчисти ще съм много благодарен 0_yahoo.gif
Mupo
Цитат(Naydenov @ Mar 29 2009, 09:19 PM) *
Оказва се че да се изчистят тези грешки не е никак лесно! Поне така ми казаха диагностици, редили някакви съпротивления и не успяли. Ако някой ми даде хакер да ги изчисти ще съм много благодарен 0_yahoo.gif

Колега, грешките се чистят лесно но понеже проблема си стои при всеки чек пак се появат, какъв е смисъла да си даваш парите да ти редят съпротивления за да излъжат компа че имаш пиропатрони? Измъкни крушката на таблото или си залепи тиксо ако толкова те дразни червената лампа ефекта ще е същия и ще е безплатно а парите и времето си насочи да си намериш втора употреба пиропатрони
Успех
Naydenov
Извинявам се за невежеството но бихте ли ми казали каде точно се намират тези пиропатрони че да знам какво точно да търся
Това е "lo-fi" (опростена) версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.