Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия на Форума: Книга за ремонт и настройка на автоматични...
Mercedes Benz Фен Клуб България - Форум за ремонт,обслужване,модификации и технически решения на автомобили мерцедес > Форуми > Полезна информация
Двигателист
Сигурно сте забелязали, че въпреки огромното количество сервизна информация, която се намира в мрежата, няма почти нищо за автоматиците. А аз много ги обичам. Наред с ръководствата за експлоатация (които и някои тарикати предлагат платено) се намира много изчерпателна информация за ремонта на двигателите, ходовата част и донякъде за механичните предавателни кутии. Но за автоматичните трансмисии – нищо. Най много да намеря някакви постни указания за проверка на ниво на масло, смяната му, заедно с филтъра и регулиране на лостовият механизъм. Положението е същото дори в сериозните ръководства на ”Хайнес”.
Естествено не можете да си представите каква беше радостта ми, когато днес съвсем случайно намерих този .pdf на някакъв руски сървър (отново евала на руснаците).
Книгата е много добра!

Автоматические коробки передач Mercedes 722.3, 722.4, 722.5 и 722.6, Принцип работы, устройство, диагностика и ремонт
Файлът е 50Мб.
W123
Ееее...разгеле :yahoo: Е за тва нещо което си го намерил заслужаваш 2 каси бира носени от 2 руси мадами.Наистина ти благодаря от сърце ohmy.gifk:
Само Дизел
Ейй, това за малко да го изпусна. Добре, че търсих нещо друго, та попаднах на него. Благодаря, колега, най-накрая нещо сериозно по темата.

Аз предлагам да не мъчим мадамите с по цяла каса бира. Нека да са по две на каса, втората двойка е от мен ohmy.gifk:
gvt
Браво Пич, тази информация е много ценна . Заслежаваш един кашон уиски. ohmy.gifk:
Гост
Много готини обещания, ама... бира и уиски през браузър-а... май никой не ги долюбва... biggrin.gif
S-klasica
Цитат(Гост @ Nov 7 2006, 02:59 PM)
Много готини обещания, ама... бира и уиски през браузър-а... май никой не ги долюбва... biggrin.gif

ЕЕЕЕЕ туй то ohmy.gifk:
ALEXONE™
Цитат(Гост @ Nov 7 2006, 02:59 PM)

Хе хе хе значи не ползваш точния браузер :offtopic:
ALEXONE™
http://www.drivetrain.com/autotranscrossref.html#Mercedes Благодарение на BENZBOSS
BENZBOSS
ohmy.gifk: Още има,но малко е на английски,има какви ли не магарии там.Търсете 722.1 с търсачката и ще ви излезе. ohmy.gifk:
krasimirtj
имам проблем скъса ми се ремъка на мерцедес вито V230td и незнам как да го наредя ремъка минава през 7 шайби дайте някои адрес където мога да го погледна да видя как е нареден или някои от вас ако знае да го нарисува и прати на krum_ivana@abv.bg благодаря предварително
W123
Цитат(krasimirtj @ Jan 21 2007, 03:30 PM) *
имам проблем скъса ми се ремъка на мерцедес вито V230td и незнам как да го наредя ремъка минава през 7 шайби дайте някои адрес където мога да го погледна да видя как е нареден или някои от вас ако знае да го нарисува и прати на krum_ivana@abv.bg благодаря предварително

1.Moля кирилица
2.Нещо хич не ми се връзва да се пита за ремък в тема за автоматични кутий.
ALEXONE™
Ето и нещо от мен.Дано съм бил полезен icon_coolgrin.gif

MB_w123_Manual_clutches and Transmissions.pdf
bojo
Някой записа ли руският файл, че вече го няма?
franck
Интересужаме от каде мога дасе здобия с книга за Автоматични Скор. Кути
ALEXONE™
Цитат(bojo @ Jun 16 2007, 08:21 PM) *
Някой записа ли руският файл, че вече го няма?

Кой руски файл dontknow.gif
tedpet
Ето линк, където го има същия файл:

http://www.mbclub.ru/mb/faq/ftp/%20%20Books/akpp.pdf
Benza91
Цитат(ALEXONE™ @ May 2 2007, 10:49 AM) *
Ето и нещо от мен.Дано съм бил полезен icon_coolgrin.gif

MB_w123_Manual_clutches and Transmissions.pdf

Има ли нещо подобно,обаче за 5-степенни трансмисии пак за W123?
ALEXONE™
Автоматична скоростна кутия AUTO TRANS DIAGNOSIS - 722 SERIES
Article Text
totata
Малееееее хора ако ми се налижи ремонт много сложно ми се вижда скубя коси илималко сам чел . slap.gif
Това е "lo-fi" (опростена) версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.