Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия на Форума: Пресветква ми лампата на маслото?
Mercedes Benz Фен Клуб България - Форум за ремонт,обслужване,модификации и технически решения на автомобили мерцедес > Модели > Ванове
точния
Става въпрос за спринтер 311CDI 2003г прави го само когато съм на ръчна спирачка и стети н лампата на ръчната спирачка.За момент помислих че не вдига достатъчно маслото ,но като го държа на по високи обороти продължава да пресветква ,на същите интервали през 15 сек.А като пусна спирачката да изгасне индикацията на ръчната -спира да пресветква .Дали е възможно да е от лапата на ръчната спирачка защото и тя от време на време присветква а и са една до друга-да прехвърля ток?Маслото съм го сменил-да не би да трябва да се отчете на компютъра
мотор
колега според мен имаш някъде утечка по инсталацията и най-вероятно е да е от таблото с уредите,извади го и виж отзад пътечките му да не са прекъснати или някой кабели да са се протрили и да се опират,или да има окислени гнезда на фасунгите на контролните лампички.
Nik64
Цитат(мотор @ Feb 19 2009, 11:09 AM) *
колега според мен имаш някъде утечка по инсталацията и най-вероятно е да е от таблото с уредите,извади го и виж отзад пътечките му да не са прекъснати или някой кабели да са се протрили и да се опират,или да има окислени гнезда на фасунгите на контролните лампички.

Според мен колегата е прав - най-вероятно става въпрос за утечка!
Нищо не пречи, обаче, да провериш компа за моментното състояние и/или грешки - той ще ти даде най-вярна и изчерпателна информация!
точния
Цитат(точния @ Feb 18 2009, 07:28 PM) *
Става въпрос за спринтер 311CDI 2003г прави го само когато съм на ръчна спирачка и стети н лампата на ръчната спирачка.За момент помислих че не вдига достатъчно маслото ,но като го държа на по високи обороти продължава да пресветква ,на същите интервали през 15 сек.А като пусна спирачката да изгасне индикацията на ръчната -спира да пресветква .Дали е възможно да е от лапата на ръчната спирачка защото и тя от време на време присветква а и са една до друга-да прехвърля ток?Маслото съм го сменил-да не би да трябва да се отчете на компютъра

Искам да уточня ,че около седмица след този случаи ми светна лампата постоянно,оказа се че е изгоряла подгреваща свещ,по скоро дала на късо ,защото беше изгоряло и релето.след като смених свеща и ремонтирах релето свичко се оправи и вече не ми пресветкава нищо.
Това е "lo-fi" (опростена) версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.