Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия на Форума: Mercedes-benz Actros – Камион на годината 2009
Mercedes Benz Фен Клуб България - Форум за ремонт,обслужване,модификации и технически решения на автомобили мерцедес > Модели > Други модели Мерцедес
ALEXONE™

Кликнете за пълен размер.
Единственият камион в света, който се предлага като опция с адаптивен спирачен асистент

Новото поколение на Mercedes-Benz Actros беше определено за носител на наградата Камион на годината 2009 по време на специализираното автомобилно изложение в Хановер. Крайният победител беше решен след гласуване на жури, съставено от специализирани в областта журналисти от 21 държави.

Новата генерация на Actors, която е налична на пазара от март 2008 година, грабна отличието Камион на годината 2009 поради редица причини, но като основни могат да бъдат посочени доказаните му през годините качества, които са оптимизирани и пренесени в актуалната версия на камиона, стандартната автоматизирана трансмисия PowerShift 2 и др. В двигателната гама на новия Actros са включени девет задвижващи агрегата, максималните мощности на които варират от 320 до 598 конски сили.

От 1996 година, от трите поколения на Mercedes- Benz Actros (всяко едно от които е носител на приза Камион на годината) са продадени над 600 000 екземпляра.
Armageddon
Новият Mercedes-Benz Actros получи печата на одобрение на международната специализираната преса
Всеко Actros поколение вече е била  "Камион на годината" 3
Трето поколение на пазара е с новаторски технологии.
Първия модел камион сериино с автоматична трансмисия като стандарт.
На Международното Commercial Vehicle Show в Хановер, работна група от експерти, избра новия Mercedes-Benz Actros " за Камион на годината 2009". Специалисти журналисти от 21 европейски държави отдадоха дължимото на икономичноста, екологичноста, безопасноста и комфорта, осигуряванани от иновативните технологии. С Mercedes PowerShift 2 автоматична трансмисия инсталирана като стандарт в пътните превозни средства, шофьорите ще направят своето ежедневие, още по-лесно. Mercedes-Benz Actros е достъпен от март 2008 г. с своето трето поколение.
След въвеждане на пазара през 1996 година, повече от 600 000 превозни средства са били продадени.
Всичките три поколения на Mercedes-Benz Actros са били на пазара trendsetters и всяко ново поколение е бил избран за "Камион на годината", за да направим своя дебют. Той остава единственият камион с активен "Спирачен Асист "- също известно като аварийни Спирачна Assist. Чрез инициатива "Безопасни Технологии" , Mercedes-Benz Actros е добил име за себе си като сигурен и безопасен камион далеч извън своята област.

В новия Actros, за подобряване на Mercedes-Benz трансмисия PowerShift 2 е инсталиран като стандарт, като предлага интегриран сензор за наклон, както и оптимизирана стратегия при превкючване. Тази сензорна система води до меко превкючване и забележимо по-бърза промяна в съотношения на предавките.

В девет класа: икономичен, екологично съвместим, се осигурява от OM 501 LA и OM 502 LA двигатели с стандарт Евро 4 / 5.
Гамата включва шест вида от 11,9-л V6 двигатели с 235 кВт (320 к.с.) до 350 кВт (476 к.с.) и три 15,9-л V8 двигатели с 375 кВт (510 к.с.) до 440 кВт (598 к.с.). Двигателите са доказали себе си изключително икономични и природосъобразни BlueTec технологии внедрени в над 200 000 камиона.

Активния Спирачен Асистент задейства аварийно спиране, в случай на опасност.
Новият Actros е първия и остава единствен серийно производство камиони, които могат да бъдат оборудвани с активни Спирачка Асист като опция. То се основава на Telligent контрол близост и независимо задейства аварийно спиране, в случай на опасност от за сблъсък с превозно средство напред.
Освен това по желание системи за безопасност са на разположение за подпомагане на водача: чрез звуков сигнал на Telligent Lane асистент предупреждава, ако превозното средство е в опасност от напускането му платно. В Telligent стабилност контрол е активна система за управление на безопасността, която намалява риска от semitrailer skidding (поднасяне на най-задната ос на ремаркето).
Всички тези системи за безопасност помощ, са подкрепени от застрахователите под формата на отстъпки от премиите.
nmax
пичове,прочетох рекламата ви за акрос,но не съм много съгласен за икономичността,твърдя го от опит.иначе на мен лично си ми е легнал на сърце точно актрос,но за съжеление въпреки спечелените награди за ,,камион на годината,, си има много недостатъци.не знам за кво се включих в темата........може даже да ми и изтриете поста. П.П.като се хвали нещо се изтъкват и недостатъците,или поне аз така мисля
Armageddon
Не рекламираме просто това е стандартна статия.
Можеш щом имаш опит с модела да споделиш неговите преимущества и недостатъци.
damian-E250
недостатъка е че не е на второ място а е на първо sign_mercedes.gif
Това е "lo-fi" (опростена) версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.