Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия на Форума: CL 2006
Mercedes Benz Фен Клуб България - Форум за ремонт,обслужване,модификации и технически решения на автомобили мерцедес > Форуми > Новини за Мерцедес-Бенц
bobo0
Mercedes официално представи новото поколение на най-луксозното си купе CL-Class. Двувратият автомобил е събрал в себе си традицията на марката, събирана в продължение на 50 години производство на купета.
Новият CL-Class има леко увеличени пропорции в сравнение със своя предшественик. Дължината му е 5056 мм ((+75 мм), ширината – 1871 мм (+14 мм), а височината 1418 мм (+20 мм). Обемът на багажника е нараснал с 40 литра до 490 л. Автомобилът е изграден върху платформата на новия S-Class и ползва всичките й предимства. Той има активно ABC (Active Body Control) окачване, активни светлини, изключително ниво на безопасност, контрол и динамика.
Интериорът е много по-обемен от този на предишния модел и предлага 4 индивидуални седалки. Покривът на автомобила е прозрачен.
Задвижването е поверено на 8- или 12-цилиндров двигател. По-малкият мотор на CL 500 е с обем 5,4 литра, максимална мощност 388 конски сили и максимален въртящ момент 530 Нм. Той може да се ускорява от 0 до 100 км/ч за 5,4 секунди. Максималната скорост е ограничена на 250 км/ч.
Флагманът – 12-цилиндровият модел, има съвсем нов V12 5,5-литров би-турбо двигател с максимална мощност 517 конски сили и максимален въртящ момент 830 Нм. При него ускорението от 0 до 100 км/ч става за 4,6 секунди. CL 600 има ексклузивен кожен салон, означение V12 на централната конзола в интериора, висококачествена DVD Dolby Pro-Logic Surround аудиосистема и абсолютно всички екстри, които клиентът може да пожелае.
wub.gif wub.gif допада ми B)- само незнам как да кача снимки тук (извинявам се за невежеството :P )
Bustter
Ето ви снимки: http://www.allcarwallpapers.com/mercedes-b...2/wallpaper.htm

ето това е снимката:

KPAHK
не е чак толкова зле на фона на демото дето го дискутирахме wink.gif
но определено от вътре е отват ohmy.gif /поне за мен/
sky
На мен ми харесва wink.gif
neichev
Да по добър е от този който беше постнат от един друг колега но дано по скоро да го видим на живо biggrin.gif
Черноглав
нещо не ме грабва.. мяза на CLS.. особено отзад :angry: което не му е силна страна. отпред става.. явно ще трябва да свикваме. Определоно базата на ес-класата му е голяма на този бенз. Стария не беше ли на базата на Е-класата? Някак си е по-симпатичен (стария), но отзад и той взе да издиша..

Салона много ме радва - изчистен такъв, направо няма нищо - нова ес-ка sad.gif
джантите са велики.. отде им идват на ъкъла тия дизайни...

бе ще го уважаваме, нали е голяма класа.
Capt.Vimes
Цитат(Черноглав @ Jun 27 2006, 07:17 PM)
нещо не ме грабва.. мяза на CLS.. особено отзад :angry: което не му е силна страна. отпред става.. явно ще трябва да свикваме. Определоно базата на ес-класата му е голяма на този бенз. Стария не беше ли на базата на Е-класата? Някак си е по-симпатичен (стария), но отзад и той взе да издиша..

Пък на мен CLS-a ми е номер 1 като дизайн Бенц. Обаче на тая кола вярно задницата не е много сполучлива.

А за джантите сериозно ли говориш? Питам, защото аз веднага бих ги сменил.
Bustter
Цитат(Черноглав @ Jun 27 2006, 09:17 PM)

Как ше е на Е класата бе ти луд ли си, ако не си разбрал поколението CL не CLS само CL e спортното купе на S класите пот w140 са CL-и а преди това са SEC wink.gif
Чичко
Мойто мнение е че S-класата след модела W140 и С140 вече не е тая S-класа дето трябва да бъде. Както и да е новия CL не изглежда зле и със сигурност е хубав автомобил. При базова цена над 105 хиляди евро би трябвало да е читав да му се не види.
S-Class
Цитат(Чичко @ Jul 18 2006, 10:13 AM)
Мойто мнение е че S-класата след модела W140 и С140 вече не е тая S-класа дето трябва да бъде.

И аз така си мислех,но след като видях това....,не мисля така B)
http://motorshow.bg/tv/mov/MS_MS_01.mov
Изгледаите го цялото,но най-хубавото е от 19:19 до 24:24 ohmy.gifk:
Това е "lo-fi" (опростена) версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.