Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия на Форума: Масло за диференциал 85 W 90, решение на проблема
Mercedes Benz Фен Клуб България - Форум за ремонт,обслужване,модификации и технически решения на автомобили мерцедес > Форуми > Полезна информация
the one
здравеите на си4ки ,ре6их и аз да си сменъ диферентзиалното масло на моъ бентз цлк200 и обиколих си4ки масларнитзи които знам и такова масло както разбирате нъма никаде,един маслар ми каза 4е тва масло е за камиони и реисове и за тва нъма да го намера никаде,та понеже имам един познат които е управител на един такав сервиз за камиони и му званнах да го питам дали слу4аино нъма при него такова,и кво се оказва 4е тва наистина е масло което се слага в дуфетентзиалите на камиони и за тва е само на варели от 208 литра,тзената бе6е 7.50ли за литар та си купих 1.1литра за 9.80 с ддс.smile.gifsmile.gifмаслото е теьацо 85w90сас спетзификатзиъ одобрена от мерцедес бенз235.0....така4е ако нъкои ре6и да го сменъ да посети такав сервиз или наи малкото може да си го купи от там а смъната в обиконовенна масларнитза е 12лв.маслото се продава свободно на секи които отиде и поиска да купи ,наливно колкото иска6,а в между впо4ем аз го купих от сервиз ТРАНЗИТ в кв красна полъна до трамваиното депо.а на тиа от балкам стар с техните 40 лв за литар мога само да има каза да се е........
the one
Цитат(the one @ Oct 23 2008, 07:02 PM) *
здравеите на си4ки ,ре6их и аз да си сменъ диферентзиалното масло на моъ бентз цлк200 и обиколих си4ки масларнитзи които знам и такова масло както разбирате нъма никаде,един маслар ми каза 4е тва масло е за камиони и реисове и за тва нъма да го намера никаде,та понеже имам един познат които е управител на един такав сервиз за камиони и му званнах да го питам дали слу4аино нъма при него такова,и кво се оказва 4е тва наистина е масло което се слага в дуфетентзиалите на камиони и за тва е само на варели от 208 литра,тзената бе6е 7.50ли за литар та си купих 1.1литра за 9.80 с ддс.smile.gifsmile.gifмаслото е теьацо 85w90сас спетзификатзиъ одобрена от мерцедес бенз235.0....така4е ако нъкои ре6и да го сменъ да посети такав сервиз или наи малкото може да си го купи от там а смъната в обиконовенна масларнитза е 12лв.маслото се продава свободно на секи които отиде и поиска да купи ,наливно колкото иска6,а в между впо4ем аз го купих от сервиз ТРАНЗИТ в кв красна полъна до трамваиното депо.а на тиа от балкам стар с техните 40 лв за литар мога само да има каза да се е........

masloto e TEXACO prevoda e kofti,uspeh na si4ki
barekov1
a що реши да го сменяш?
Аз моето го взимам от Балкан Стар това масло не се сменя често тъй че е оправдана цената.
the one
Цитат(top @ Oct 23 2008, 11:52 PM) *
Аз моето го взимам от Балкан Стар това масло не се сменя често тъй че е оправдана цената.

kolega vob6te ne e opravdana tzenata,prosto tia ot balkan star iskat da ni ebat prez ga6tite,a go smenih 6oto mu smenih si4ki konsumativi i samo tva ostana ,i sega predi zimata re6ih da go smena a i vob6te ne sam siguren vob6te dali sa mu go smenqli nqkoga tva maslo.
Цитат(the one @ Oct 24 2008, 06:43 PM) *
kolega vob6te ne e opravdana tzenata,prosto tia ot balkan star iskat da ni ebat prez ga6tite,a go smenih 6oto mu smenih si4ki konsumativi i samo tva ostana ,i sega predi zimata re6ih da go smena a i vob6te ne sam siguren vob6te dali sa mu go smenqli nqkoga tva maslo.

Прав си че оскъпяването в България е голямо по мое наблюдение над 50% от цената в Германия, но това ми е идеята че това масло се сменя общо взето веднъж като купиш колата, повечето хора даже въобще не знаят че се сменя и се сещат чак като почнат да им вият диференциалите и всеки веднага се втурва към БС, добре е че си намерил място от където може да се купи точното масло. Аз преди да сменя моето търсих такова което да отговаря на спецификацията на мерцедес но не намерих и взех от Ивайжет оригинално две опаковки по литър, цена по 33лв. за литър. Сещам се за една особенност при колите с блокаж на диференциала, има една добавка на мерцедес която се сипва в диференциала и го предпазва от виене, даже съм чел че било добре да се сипва и в диференциалите без блокаж.
Ivan Ganev
колега научи се да пишеш на БЪЛГАРСКИ нищо не ти се разбира а масло за деференциала има във всеки добър магазин за авточасти
the one
Цитат(Ivan Ganev @ Dec 2 2008, 10:28 AM) *
колега научи се да пишеш на БЪЛГАРСКИ нищо не ти се разбира а масло за деференциала има във всеки добър магазин за авточасти

dobre bratle vijdam 4e si "razbira4"ma iskam da mi namri6 diferentzialno maslo sas viskozitet 85W90 sas spetzifikatziata koqto davat ot mercedes 235.0 vav seki dobar magazin za avto4asti kill_myself.gif
jorko77
Добре си се справил,но пиши на Български read.gif
Geni
Онзи ден купих от Балкан Стар масло за дифа- с блокаж, отговаря на спец.235.0 - цена 33лв. без ДДС. Незнам къде, но бях чел че маслото трябва да е 235.7. Пиша всичко това поради факта,че човека в магазина се рови около 15 мин. в компа докато открие маслото което ми трябва. Талона на колата ми беше в ръцете му, а той ме питаше дали автомобила има "блокаж" ?! Накрая казаха,че не могат да ми издадът фактура в момента!
Цялата процедура по закупуването на 1 л. масло отне около 35минути>Здраве му кажи, ебати компетентното обсужване....
Geni
Може и да е полезно, та днес като продължих да търся информация открих тук : http://v12uberalles.com/lubricants_and_fluids.htm ,
че го дават за задна ос на диференциала с органичено приплъзване.
Geni
Абе взех та се разходих пак до Балкан Стар - София kill_myself.gif , та ТЯХНОТО становище е :
маслото MB А 000 989 28 03 12 спец. 235.0 85W-90 се слага на диференциал с ETS и ASR без други добавки. Поисках да всеки случай да се взема съответната паста за добавка, но ми казаха, че е излишно!
За справка моят е C 250D automatic произ. 1995г.
Предлагат и още един вид масло за диф., което казват, че е по редко и е за по новите модели.
Надявам се да съм Ви бил полезен. flagMB new.JPG
Esper
Всъщност откритието не е новост - ТУК дори имаше идея за закупуването на цял варел, идея която така или иначе не се осъществи.
Поне така си мисля.
Ценното е, че си намерил място, от където да купиш по-малко количество от един варел wink.gif

В горния линк също така колега ни "открехна", че лукойл имат продукт, който покрива на 100% необходимата спецификаця:

Цитат
ЛУКОЙЛ ТРАНСМИСИОННО ТМ-5
API GL-5,вискозитетен клас по SAE: 75W90, 85W90, 80W90
Спецификации/Одобрения: MB 235.0 MAN 342, M-1,
ZF TE-ML 05A, 07A, 08, 16B/C/D, 17B, 19B, АВТОВАЗ
Разфасовки л: 1, 20, 60, 203

Има го и в сайта на ЛукОйл, по-точно ТУК.

Аз лично не бих имал никакви задръжки да ползвам такова.
Когато купувах оригинално просто нямах тази информация.
Освен това както е написал top, това е консуматив, който в общия случай се сменя един единствен път.
Не мисля, че има голямо значение в този случай дали е 5 или 30лв.
При избор е ясно но ако трябва да издирвам с дни бензиностанция от която да го купя ще си го спестя за 30 лв nono.gif

И накрая благодарности, че си си направил труда да споделиш, обаче един съвет:

Поогледай се във форума, пък и не само тук а и в други БГ авто-форуми.
Това не е скайп и никъде на такива места не се толерира шльокавицата, на която пишеш.
Грозно е да се гледа, трудно се чете а освен това демонстрираш и неуважение към останалите!
Това е "lo-fi" (опростена) версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.