Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия на Форума: “Мерцедес Sl” - нов наследник на легендарната империя
Mercedes Benz Фен Клуб България - Форум за ремонт,обслужване,модификации и технически решения на автомобили мерцедес > Модели > SL-класа
ALEXONE™

Всичко започва през 1954 г., когато “Мерцедес” решава да представи на пазара модела “300 SL Гълуинг”- автомобил, създаден със състезателна страст и доказани на пистата качества. Автомобилът е оборудван с редови 6-цилиндров двигател с работен обем от 3 литра. Максималната му мощност е 215 конски сили, задвижването е на задните колела, а максималната скорост от над 240 км/ч.
54 години и 640 000 продадени екземпляра по-късно “Мерцедес- Бенц” разкри подробностите за новото поколение на модела SL. Автомобилът ще дебютира за първи път пред широка публика на международното изложение в Женева през март, а продажбите му в Европа започват на 5 април.
Подобно на своя предшественик “Мерцедес-Бенц SL” предлага уникално балансирана комбинация от атлетизъм, безопасност и комфорт. Първото, което се забелязва и отличава новото поколение на модела от актуалната му версия, е масивният му преден капак с ясно изразени средни линии. Впечатление прави и радиаторната решетка с V-образна форма, подсказваща за предстоящите приятни изживявания и мощта, която се крие зад нея. Динамиката на конструкцията на новия SL е акцентирана и благодарение на новата задна броня оформена като дифузьор на състезателен автомобил. Чувството за обем на конструкцията е подсилено и чрез новите трапецовидни накрайници на изпускателната система.
“Мерцедес-Бенц” развива още повече гамата на модела SL с представянето на нова базова версия - SL 280. Модификацията разполага с 6-цилиндров двигател с максимална мощност 231 конски сили и максимален въртящ момент от 300 Нм. “Базовият” вариант се ускорява до 100 км/ч от спряло положение за 7,8 секунди и в същото време се нуждае от 9,4 литра за изминаването на 100 километра.
316 “кончета” предлага модификацията SL 350. V-образният, шестцилиндров двигател и неговият максимален въртящ момент от 360 Нм изстрелват автомобила от 0 до 100 км/ч за 6,2 секунди, което е с 0,4 секунди по-бързо в сравнение с актуалната версия. Модификациите SL 500 и SL 600 са запазили своите позиции на топизпълнения. При първата V-образният осемцилиндров мотор генерира 388 конски сили, а 12-цилиндровият агрегат на SL 600 предлага впечатляващите 517 конски сили. В интериора на новото поколение “Мерцедес-Бенц SL” правят впечатление изцяло новите триспицов волан с кожена тапицерия и инструментален блок. От компанията са предвидили 2 вида кожени тапицерии, 5 комплекта алуминиеви или дървени орнаменти, както и 5 цветови комбинации. Като допълнително оборудване се предлага и системата AIRSCARF. Работата й се състои в това, че благодарение на специалните отвори в подглавниците, около вратовете на водача и неговия спътник се оформя невидим шал от затоплен въздух. По този начин, периодът на употреба на открития автомобил се удължава значително.
Леонид Селиктар
Vic Vega
Наистина изглежда страхотно -

Обаче, ей това е SL-а -
g5bg
Цитат(Vic Vega @ Oct 25 2008, 07:34 PM) *
Наистина изглежда страхотно -

Обаче, ей това е SL-а -

И аз съм за този Мерц
bobiivanov5000
Така е колеги,а някои от нас имат честта да им радват лично-дай боже всекиму!
SL65 Black
Това е истината, най-бързата кола в света по онова време. Първата супер кола. Тогава Ламборгини са били още на вълна трактори, а ферари са се учели от мерцедес.

Но като цяло SL си остава най- стилната и най-луксозната спортна кола. Грациозен начин за наказване на баварци.
the_ancient
Цитат(SL65 Black @ Mar 8 2010, 09:04 PM) *
Това е истината, най-бързата кола в света по онова време. Първата супер кола. Тогава Ламборгини са били още на вълна трактори, а ферари са се учели от мерцедес.

Но като цяло SL си остава най- стилната и най-луксозната спортна кола. Грациозен начин за наказване на баварци.

И мен много ме кефи тая кола, но ми стана тъпо Джей Лено като каза че се водела 240 коня пък на дино мотора показвал 180. Той първо решил, че неговата не е наред, но говорил и с други собственици и казали че за ония времена било нормално всички да лъжат с конете dontknow.gif
SL65 Black
Не знам дали е така наистина, дори и да е така, за онова време не е имало по-бърза кола, но не това е най-важното. Дизайна е велик! След толкова години продължава да служи за вдъхновение на дизайнерите: хрилете в SLR са същите, хромираните лайстни на речетката на последния SL, както и издутините на капака му, да не говорим за SLS.
Това е "lo-fi" (опростена) версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.