ccc
Jun 21 2008, 11:24 PM
Решил съм да купувам такъв джип, но се колебая автоматик /не съм карал до сега/ или с ръчни скорости да е?
някой може ли да ми каже накратко плюсовете и минусите ?
предполагам ще е 2002-2003г
ccc
Jun 21 2008, 11:30 PM
освен това всякакви други съвети за покупка са добре дошли!
какво да гледам друго?
наистина ли му е много скъпа подръжката в последствие!?
sisqou
Jun 22 2008, 11:21 AM
Подръжката си му е нормална като на всеки друг Мерцедес колега, но обезателно гледай да вземеш автоматик. Въобще не се връзвай на обясненията които ще ти дават търговците, че с ръчни скорости било по добре защото...
ccc
Jun 23 2008, 06:51 AM
а защо е по-добре автоматик? Защото е по издръжлива или по-стабилна на сняг???
Имате ли представа колко е приблизително разликата в разхода на гориво с автоматика спрямо ръчната?
sisqou
Jun 23 2008, 09:44 AM
Ако не си карал автоматик досега, ще разбереш предимството му след като подкараш такъв. За снегът автоматикът не играе кой знае каква роля, но ако е подържан правилно /единствената подръжка е че трябва навреме да му се сменя маслото само/ може да изкара като живот, повече от самата кола. Разликата в разхода не е повече от 0.5л/100
ccc
Jun 23 2008, 12:17 PM
не съм карал до сега автоматик и винаги съм ги подценявал
Имам БМВ 320д и доста се поизпотих докато открия такова с ръчни скорости.
Автоматиците точно при този модел харчат до 2л/100км повече /за 150к.с./
Предположих че тук може да са 3-4литра повече
bibitkata
Jun 23 2008, 01:07 PM
това е с ръчни скорости ............
тук са и с двата вида скоростни кутии, като данните за автомат са в скобите ...........
все пак имаи изпредвид, че посочените данни са "лабораторни" и в реалния свят ще са по-различни ..................
колкото до въпроса автоматик или ръчка ........ аз съм голям привърженик на ръчните кутии ............. но и аз бих те посъветвал да си вземеш автомат, аз поне такъв бих си взел ...... въпреки, че тези кутии според статистиката се развалят по -често от механичните, все пак са си удобство ............
RAZVRATNIKA
Jun 24 2008, 03:59 PM
Автоматик разбира се , нема такъв кеф!Има си и тип-троник.Всички казват че е скъпа поддръжката защото не се грижат както трябва за нея и после като изкецат кутията викат а тя много скъпа.Като се сменя маслото всичко е ок!
ccc
Jul 27 2008, 08:43 PM
Аз още не съм купил въпросният МЛ
Може ли да ме ориентирате на кои екстри да държа най-много?
Голямата навигация има ли карти за България или просто ще стои за красота там?
Марио
Nov 1 2009, 04:29 PM
а ти имаш ли представа колко струват ръчните скорости и колко автоматика и въобще ръчни скорости ако ти се строшат няма намиране и само 5 пъти по чупливи от автомата
AlexSf
Nov 1 2009, 09:15 PM
Качи се на автоматик и на ръчка и ще видиш разликата сам.Разхода е в началото по-голям докато свикнеш .Ако искаш да я ръчкаш натискаш педала докрай и отдолу на педала има бутон за форсиране на комънрейла така че излита веднага.Карти за голямата навигация за БГ няма ако не е след 2006г. т.е. ако е с DVD има ако е със SD няма.Маслото е най малкия разход за да се вземе предвид.Така че според мен е по-добре автоматик-но всеки решава за себе си .МЛ след 2002г. с типтроник .екстрите -ESP .Другите : пръскалки за фаровете,огледала-ел.прибиране,против заслепяване,подгряване и допълнителна панорама,Биксенон,бавни скорости-RANGE,ел.седалки с памет и подгряване,шибидах,телефон ,двузонен климатроник и т.н..Ако имаш други въпроси питай.
syncro fen
Sep 30 2010, 11:04 AM
Тази тема е много интересна и вълнува много кандидот мераклии за МЛ, така че колегите с опит да споделят още нещо!
Evgeny
Oct 5 2010, 12:26 AM
Честно да ви кажа баща ми има автоматик и съм много доволен.Лесно се кара и можеш да го караш също като полуавтоматик.Доста е добър!Според мен по-добре си вземи автоматика.

А ако си от София когато попаднеш в задръстване нетрябва постоянно да натискаш съединителя
Това е "lo-fi" (опростена) версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля
натиснете тук.