Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия на Форума: Здравина
Mercedes Benz Фен Клуб България - Форум за ремонт,обслужване,модификации и технически решения на автомобили мерцедес > Модели > CLK-класа
didionski
Здравейте,

след прочитане на темите, не успях да разбера за здравината на окачването, мотора и електрониките по CLK-то.
Проблемите същите ли са както при W203, или при CLK- то не се проявяват.
Засилил съм се да си купуван такова, обаче нещата при W203 ме пооплашиха.

Моля за мнение, за какво става дума при тази кола. Модела на който съм се спрал е CLK 200 Compressor 2000-2001 година, дали е добър ?

Благодаря
zach
Чувал съм че компресора е много сложен като технология, а на всичкото отгоре издава силен шум при работа. Затова аз лично си мисля за ЦЛК 320, но там пък ме спира акциза и автоматичната скоростна кутия. Накрая решението май ще е ЦЛК 200 без компресор - слабичък малко, но без усложнения.
xeac
Да чукна на дърво , откакто я взех , нищо не съм пипал ,освен консумативи.Вярно че само 20-30к км съм направил ,но засега съм много доволен icon_coolgrin.gif . Само че май скоро ще трябва да се погледне ходовата част , че чувам някакво неприатно потропване отпред :angry2: . След като го отстраня ще пиша подробности. А за двигатела (136кс) тромавичък е , но пък работи много приатно ,а вече ще удря 200к км. (ако не е превъртан biggrin.gif )
mim4o
пичове мойта я иам от 2 години и малко а едиственото което съм правил по нея е да сипвам бенц филтрите и масло...зех я на 70 хиляди км сега е на 185 почти 186 хиляди км смятайте сами дали не е здрава...?
the one
Цитат(mim4o @ Jul 31 2008, 01:38 PM) *
пичове мойта я иам от 2 години и малко а едиственото което съм правил по нея е да сипвам бенц филтрите и масло...зех я на 70 хиляди км сега е на 185 почти 186 хиляди км смятайте сами дали не е здрава...?

pi4 koq god. e tvoita 6oto mi zvu4i malko samnitelno kola na 5,6 god da sa i navartqni samo 60 -70hilqdi kilometra?
tusheto
Колата е уникално здрава да чукна ан дърво и не знам защо още българинът се плаши от автоматик-това е задължително нещо вече-не е екстра.Аз съм с clk 200k 2001 godina автоматик и нямам никакви проблеми дори му сложих газ и си поддържа 230 на магистрала без да се напъва.
avadon
Имам такава от 2 години (CLK 230к sport)и мога да кажа че е супер!!!Може и да се трошат ама ако не се подържат!!!!!И цените на частите не са някакви космически smile.gif))Абе много здрави са !!!!!!!
vezirski20
bratle i az sam se spral na takav clk 200k 163 hp. i zasega koi pitah kaza 4esamn zdravi nqmat problem s kompressora stiga dase nevklu4va mn 4esto ako se se6ta6 za ko govorq taka4e zima no mi kazaha 4e predi dasi q vzema da otida i daq ka4a na komp za edin pregled dase vidi dali i nqma ne6to.tova e ot men uspeh flagMB new.JPG
ebeampm
имам 124 2.6,мн здрави коли са 124 както вс знаем,и върви прилично,но колкото и да е цлк-то просто си ме влече ако мога така да кажа wub.gif .сравнявам колите и от това което чувам,а и съм чел разбирам,че са доста здрави коли и нямат кой знае какви проблеми,само дето съм чувал,че и много се обръщали и някви такива ми разправяха каквото и да значи това,друг кусур незнам...харча примерно...но при това което имам всяка кола ми се струва по-икономична.ще съм благодарен да кажете горе долу харчовете съответно на 200 и на 200к,дали има някаква разлика unsure.gif ,а и дали наистина някой е имал някакви проблеми, макар,че всички до тук казват,че нямат което звучи доста удовлетворяващо tongue.gif Поздрави sign_mercedes.gif
Цитат(tusheto @ Nov 2 2008, 06:56 PM) *
и не знам защо още българинът се плаши от автоматик-това е задължително нещо вече-не е екстра.Аз съм с clk 200k 2001 godina автоматик и нямам никакви проблеми дори му сложих газ и си поддържа 230 на магистрала без да се напъва.

От незнание, от "мнения" на тъпи "майстори" и други глупаци които насаждат мнение колко е страшно да се купи автоматик - от тези неща хорицата се плашат от автоматик, истината е че автоматичната скоростна кутия е много по надеждна и здрава от ръчната. Аз лично никога не бих си купил кола с ръчни скорости - това безумие да се ръчка постоянно е излишно, все пак кой век сме...
CLK 320
Цитат(top @ May 15 2009, 01:54 AM) *
Цитат(tusheto @ Nov 2 2008, 06:56 PM) *
и не знам защо още българинът се плаши от автоматик-това е задължително нещо вече-не е екстра.Аз съм с clk 200k 2001 godina автоматик и нямам никакви проблеми дори му сложих газ и си поддържа 230 на магистрала без да се напъва.

От незнание, от "мнения" на тъпи "майстори" и други глупаци които насаждат мнение колко е страшно да се купи автоматик - от тези неща хорицата се плашат от автоматик, истината е че автоматичната скоростна кутия е много по надеждна и здрава от ръчната. Аз лично никога не бих си купил кола с ръчни скорости - това безумие да се ръчка постоянно е излишно, все пак кой век сме...

Прав си за автоматика. С него чувстваш как колата се грижи за теб. И широко разпространеното твърдение, че автоматиците са по-бавни отдавна вече не е вярно. Може някой супер-спец да успее да сменя скоростите по-бързо, но след като излязоха автоматици с два съединитвля вече нямат никакви шансове. А по въпроса за повишения разход - повярвайте ми струва си.
ebeampm
тук не се долюбват автоматиците,защото просто повечето хора предпочитат да си ръчкат лоста...може би от навици идва цялата работа,а не толкова,че ръчните скорости са по-здрави или някви такива глупости.а относно здравината, мн ме човърка един въпрос...може ли да не се напраи някво сравнение между цлк-то и 124ка примерно rolleyes.gif
gosho777
За сравнения незнам,но едно нещо не ми харесва на всички модерни автомобили,че всичко се командва от един компютър.От една страна е може би добре,но от друга-не той трябва да управлява автомобилът ни.Пък недай си боже някой да реши да го открадне,все едно са ти задигнали цялата кола;което е често срещано явление при нас.Та на въпроса-всеки автомобил под марката Мерцедес си е заслужил името и няма смисъл да се коментира неговата същност.А колко е здрав?Зависи как се е експлоатирал с времето.Една 124-ка може и да мине милион километра без да и се смени нищо по двигателя.Също така и най-новата С-класа меже да бъде за основен ремонт след 50 хил. километра.Зависи как се е експлоатирал автомобила с времето си.Исакм да дам само леко сравнение със старата ми кола,която е полски Фиат125Р,по-голяма е от мен,82-ри набор;масото не го докосва дори,карана е само с М10Д,никакво друго масло,минала е многократно километража си и до сега гараж не е видяла.Няма значение дали е зима или лято,дърпан смукача и натискам копчето(пали се с бутон,така е направена от край време) и пали от четвърт.Вдигал съм с нея 150км/ч и изобщо не трепва от пътя.Това е само за Фиата,не го сравнявам с Мерцедеса.
galinikos
Цитат(ebeampm @ May 13 2009, 02:56 AM) *
имам 124 2.6,мн здрави коли са 124 както вс знаем,и върви прилично,но колкото и да е цлк-то просто си ме влече ако мога така да кажа wub.gif .сравнявам колите и от това което чувам,а и съм чел разбирам,че са доста здрави коли и нямат кой знае какви проблеми,само дето съм чувал,че и много се обръщали и някви такива ми разправяха каквото и да значи това,друг кусур незнам...харча примерно...но при това което имам всяка кола ми се струва по-икономична.ще съм благодарен да кажете горе долу харчовете съответно на 200 и на 200к,дали има някаква разлика unsure.gif ,а и дали наистина някой е имал някакви проблеми, макар,че всички до тук казват,че нямат което звучи доста удовлетворяващо tongue.gif Поздрави sign_mercedes.gif

на мойто ЦЛК 200к,извънградско съм го свалял до 6,7 по борд комп.но скороста не е превишавала 120км/ч,при бързо каране ,150-180 отива към 9 и нещо. Градското силно се колебае от 10 до 15 зависи от трафика ,обикновенно е около 12
Това е "lo-fi" (опростена) версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.