Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия на Форума: Бихте ли дарили кръв?
Mercedes Benz Фен Клуб България - Форум за ремонт,обслужване,модификации и технически решения на автомобили мерцедес > Други > Анкети
ALEXONE™
Анкетата се пуска за да провери дали имате желание за дарителска акция на Мерцедес Бенц Фен форум.
Veni®
аз гласувах с "да", но съжаление от мен не искат да взимат...
Fitibaldi
аз дарявам кажи-речи редовно. няколко пъти за хора, които се нуждаят 0операции и т.н.), а последният път просто така. почувствах някакъв обществен дълг rolleyes.gif
а и след това ти правят изследвания за СПИН, сифилис и хепатити. хубаво е човек да се зиследва за това регулярно (особено ако не е женен и т.н. smile.gif
а и ти дават един плик с ядене и пиене (който дарява затова е глухпак, ама си е яко после да ядеш шоколади и да знаеш, че си направил нещо хубаво)

П.П. аз не знам дали имам рпаво да даря сега, защото скоро дарявах
neichev
Аз оше миналата година исках да дам...ама нямах 18 ohmy.gif и не ми разрешиха но тази година като дойдат в даскалото съм първи... biggrin.gif
Чувал съм че после някаде около месец се възстановяваш но ще се преживее! biggrin.gif
cvi4a
Твърдо ДА!!!
sky
До сега 4-ри пъти(последните две години ,два пъти).
Fitibaldi
Цитат
Чувал съм че после някаде около месец се възстановяваш но ще се преживее! 

няма такова нещо. 24 часа трябват на организма да се възстанови количествено и 2 месеца качествено, затова можеш да даряваш веднъж на 2 месеца. аз до сега слава богу никога не съм има проблеми след като даря. ставам и си тръгвам (не трябва да се кара кола 2 часа след това, ноа з веднага се мяткам - ама аз съм и 90 кила все пак smile.gif
ама няма страшно, даже е забавно smile.gif катос танеш рязко и се чувстваш акто в матрицата...
sakata
аз никога не бях дарявал и си бях поставил за цел да го направя тази година, но преди около 2 месеца ходих в центъра по хематология и успях.
Дори след 10сет дни могат да ти дадат пълни изследвания на кръвта срещу писмена молба, а ако само отидеш да питаш, срещу лична карта ти казват кръвната група и резус фактор (оказа се, че съм Б отрицателна, по принцип отрицателните били редки) и дали всичко ти е наред - СПИН, Хепатит и тнт.
ALEXONE™
Хайде отново да се пребройм с да и не wink.gif
DaDa
da :FlagMB:
darkrose
Принципно да, не бих отказал, ако ме помолят. Досега не съм давал и бих дал.
willy555
Твърдо да.
Правил съм го често, напълно съм съгласен с колегата Фитипалди, няма нищо страшно или вредно. Напротив, счита се за полезно за организма. Само едно уточнение - по правило не можеш да даваш кръв повече от веднъж на 6 месеца, а не на 2. За това попълваш декларация, като отидеш в Кръвния център. Поне така беше до миналата година, през тази не съм дарявал.
Възстановяваш се за няколко часа, като си хапваш шоколадчетата и сокчетата, които ти дават.
Имаш право на 2 дни платен отпуск, който работодателят не може да ти откаже /чл. 157, ал. 1, т. 2 от Кодекса на труда/, ако решиш да го ползваш.
W140
aми да, бих дарил кръв
:FlagMB:
kiril
До сега не съм, но бих дал....
Psyho
да ohmy.gifk:
e420
Да, а пък и шоколадче ще има smile.gif
bon_bonev
дарявал съм само веднъж преди около 10 г. в казармата по спешност за операция. при подобен случай ще го направя пак. но иначе служебно ми е забранено ако проявя самоинициатива
neichev
Преди месец идваха в училище да вземат..записах се всичко ОК отивам да давам...мерят ми кръвното и сестрата вика...че било ниско и няма да ми вземат! :evil: Много ме хвана яд... sad.gif
Казаха ми сега каде да отида в болницата и ще видя кога ще намеря време да проверя... biggrin.gif :FlagMB:
ALEXONE™
Това е една инициатива която е много полезна както за обществото, така и за вас самите wink.gif Но не желая да ви агитирам, ако не желаете.
Аз лично съм винаги тотов да даря живото спасяваща течност макар и да съм с една от най-разпостранените кръвни групи wink.gif
D-R. VO
Аз повече я "консумирам", но съм давал и пак ще дам!!! laugh.gif
rumenski
да !
даже съм с доста разпространена кръвна група и мога да давам почти на всички.
seaman
Имам голямо желание, но съм прекарал жълтеница като малък и не искат да ми вземат. За сметка на това жена ми дава редовно.
m_chobanov
Да разбирасе
fishbone_pm
Разбира се, че да!
yohara
Ако се наложи ще дам
24V
Разбира се , че да , но не отговарям на някой от критериите за кръводарител .. и няма как да стане smile.gif
Nik64
Да, давал съм и ще продължавам да давам!
Поздрави на всички и дано не ви се наложи да се ползвате от такъв тип дарение!
Живи и здрави и........ умната зад волана ....... 0_evil.gif на МВ-тата!
drift1.gif
50 !
90 !!
130 !!!
medkovec
Разбира се , че да .
zdrr
да да и пак да emoticon-0178-rock.gif
MI6O
Цитат(ALEXONE™ @ May 25 2006, 08:33 AM) *
Анкетата се пуска за да провери дали имате желание за дарителска акция на Мерцедес Бенц Фен форум.

Да без колебание
grred
Без да се замисля, ще даря!
casio
разбира се, че да...
Dicksun
2 пъти съм давал досега и ходих преди Коледа пак да дам обаче ТЪПАТА ни държавица нямала нужда от Б положителна и ме върнаха!Бях жестоко огорчен, понеже все реват, че нямало кръводарители, а накрая ме върнаха!И на всичкото отгоре чаках 4 часа да ме отрежат като кисела краставица!Просто умеят как да ти убият ентусиазма
ALEJANDROAMG
Да разбира се че бих дал кръв icon_welldone.gif
Dydo
Цитат(ALEJANDROAMG @ Jan 24 2011, 01:33 PM) *
Да разбира се че бих дал кръв icon_welldone.gif

Няколко пъти съм искал, ама са ми казвали........"вън", тъй като пия лекарства за високо кръвно. Леки са, ама кръвта трябва да е чисто. Иначе скъм АБ отрицателна, т.е. от редките, ама може да взимам от всеки отрицателен (А-, Б-, 0-, АБ-), но да давам само на същата. Т.е. А, Б или 0 отрицателни не могат да взимат от мен, но хората с моята кръвна група-ДА!
Vasaka89
Аз също давам кръв, макар че покрай някой скорошни събития почти съм се отказал от това начинание emoticon-0127-lipssealed.gif (не е защото са ме гонили). Кръвната ми група е 0 Рх + т.е. само от ) Рх+ мога да приемам, а да вземат от мене могат всички кръвни групи който са Рх +.
Bobkata34
бих дал с кеф, ама ме е малко страх от игли rolleyes.gif
bobiman
бих дал само ако съм сигорен и ако е за нуждаещият се
Caballero
да, бих...
ludiqmax1982
разбирасе ако има "0- сам"
alpinab12
От 2007 насам давам всяка пролет. Единия път беше за дядо ми другия за приятелката на брат ми.Останалите пъти абсолютно безвъзмездно. Идващия май месец пак ще дам. С жена ми сме на мнение че това е жест на човещина и трябва всеки да го прави. Аз съм АБ+ която е масова а жена ми АБ- която е много рядка. Не знам как ви връщат но в Плевен кръводарителите са много малко и всяка година ни лапват като топъл хляб дето се вика.
nasomarty
винаги sign_mercedes.gif
Това е "lo-fi" (опростена) версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.