Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия на Форума: Ползвате ли предпазните колани
Mercedes Benz Фен Клуб България - Форум за ремонт,обслужване,модификации и технически решения на автомобили мерцедес > Други > Анкети
ALEXONE™
Ха сега да ви видим.Бъдете максимално честни в анкетата!
PAcHy
Понеже още нямам навършени 18 години и нямам книжка, но съм фен на Мерцедес ! Поне обещавам да участвам в форума ,а в збирките след няколко години biggrin.gif / баща ми има Мерцедес W124 250 Д / така стига с офф-а B)

колана слагаме само когато видим катажиите ph34r.gif макар че тои е нещо много полезно, но не го използваме много да се надявам че няма да се налага да сажалявам че не сам го сложил blink.gif
Само Дизел
Цитат(PAcHy @ May 22 2006, 03:05 PM)
колана слагаме само когато видим катажиите  ph34r.gif макар че тои е нещо много полезно, но не го използваме много да се надявам че няма да се налага да сажалявам че не сам го сложил  blink.gif

Лошото при коланите е, че ако стане случката, обикновено е твърде късно да съжаляваш, че не си го сложил sad.gif
hektor
Винаги слагам, най-малкото, заради солидните глоби, а тук майтап с ченгетата няма wink.gif
sky
От самото начало не слагах колани,но два пъти плащах и сега ми е станало навик.Честен отговор biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
KPAHK
Винаги!!!

лошото е че дечурлигата много трудно ги връзвам sad.gif хич не търпят

та за това като съм с тях карам пенсионерската B)
DJ FUNKY
ами аз слагам чат пат и то не че не искам ами просто нямам навик и не се сещам, опитвам да си изградя такъв и мисля че имам напредък особено за по дълги от 2-3 км разтояния слагам напоследък често каиша
drago
Извън града винаги слагам колан. В града само ако видя куки rolleyes.gif
Veni®
ВИНАГИ!!!!

Останало ми е като навик от времената, когато се мотахме по ралитата.

Когато дойде този момент, за който спомена Само Дизел, не ме изненада - аз бях с добре поставени колани. И макар че след три кълбета и паркиране на таван си висях кротко на коланите, нямах и едан драскотина.

Действието се разви с Лада - напусна трасето с около 140 км..

И настоявам всички, които са в колата , да си слагат коланите - поне отпред, макар че синът ми вече се закопчава и на задната седалка
Blond
Колан слагам винаги - който знае купето на 124-ката го подава след подаване на контакт - така че не можже да се забрави. И на предишните си коли съм го слагал колана винаги - верно огграничава движенията малко, но - трай бабо за хубост :-)
А за по-новите от моята коли - с еърбегове... едно от условията за задействане нна еърбега е да си сложил предпазният колан, защото иначе самият еърбег може да причини ннемалко поражения ако не те удари , когато си в правилна позиция на седалката.
Само Дизел
Цитат(Veni® @ May 23 2006, 08:11 AM)
И настоявам всички, които са в колата , да си слагат коланите - поне отпред, макар че синът ми вече се закопчава и на задната седалка

Ами пак за Европа да кажа, че няма отпред, няма отзад, коланите са задължителни. Който не си го е сложил, плаща глоба (той, не шофьора).
И така е правилно, защото противно, на разпространеното у нас мнение, коланите за пътниците отзад са точно толкова важни, колкото и за тези отпред. Знам и за конкретни случаи, в които при челна катастрофа пътниците отзад са загивали на място, защото не са би закопчани, докато тези отпред са оцелявали. Да не говорим за случаите на преобръщане, където е ясно, че всички трябва да са с колани. Представете си един стокилограмов мъжага да се премята бясно из салона, защото не се е бил закопчал на задната седалка. Спокойно може да ви строши врата и язък, за дето останалите са били закопчани.
Другото много важно нещо, особено за комбитата, е осигуряването на багажа. Летящи куфари и тежки предмети могат да са смъртоносни.
Veni®
Цитат(Само Дизел @ May 23 2006, 10:56 AM)
Другото много важно нещо, особено за комбитата, е осигуряването на багажа. Летящи куфари и тежки предмети могат да са смъртоносни.

ТОва е причината да си търся и мрежа за фиксиране на багажа - такава, каквато бяхме говорили - колкото повече търся, толкова повече няма...
lyuben54
Задължително, със сядането в колата. Имал съм случаи само я изкарвам от гаража по някаква причина и като се опитам да сляза, се оказва, че вече съм се вързал. За смелите, миналата година се нагледах на "безсмъртни", без колани, излетели през предните стъкла и не го пожелавам никому.
W123
ДА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!Без да се отплесвам защо го правя,само ще спомена-Щом са ги сложили,а и продължават да ги монтират,значи има защо.Ако бяха ненужни или биха застрашили човешки живот,то съм сигурен че Мерцовете щяха да бъдат първите който слизат от конвейра фабрично без колани.
terorero
Винаги си слагам колана.Някак си не се чувствам сигурен, когато не съм вързан.А щом го сложа сякаш ставам едно цяло с колата. smile.gif
phantasm
Ей за'тва се ползват коланите:
http://img209.imageshack.us/img209/2929/crash27jp.jpg
tuning13
Винаги когато минавам повече от 5-6километра.
Veni®
мисля, че няма нужда от коментар

още по въпроса
vico
Слагам колан,и съветвам всички да го правят.
Това е "lo-fi" (опростена) версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.