Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия на Форума: MB Sprinter 312 ili MB Sprinter 313cdi
Mercedes Benz Фен Клуб България - Форум за ремонт,обслужване,модификации и технически решения на автомобили мерцедес > Модели > Други модели Мерцедес
DEOdriver
ПРОСТО НЕ ЗНАМ.НЯКОЙ ВИКАТ ЧЕ 312TDI СА ПО ЗДРАВИ КАТО ДВИГАТЕЛ АМА НЕЗНАМ.КАЖЕТЕ.
grosmaster
Цитат(DEOdriver @ Jan 24 2008, 04:12 PM) *
ПРОСТО НЕ ЗНАМ.НЯКОЙ ВИКАТ ЧЕ 312TDI СА ПО ЗДРАВИ КАТО ДВИГАТЕЛ АМА НЕЗНАМ.КАЖЕТЕ.

Изключи си Caps Lock-а, година и половина съм карал 312-ка и само хубави работи мога да кажа, такова каране е вил отмен, че само той си знае blush.gif
Иначе имам много добри наблюдения по това бусче, карал съм и други, но мерца си е мерц flagMB new.JPG
Sprinter
Имам 412 2,9tdi 122кс. карам го вече година минал съм близо 60 000км. Мотора е перфектен има тих и равномерен ход 5-тия. цилиндър си казва думата. Динамиката и ускорението са добри сравнително икономичен е ако не се настъпва.Умора няма този мотор дори и претоварен буса си върви нормално и не си задъхва особенно по баирите.За 2,2CDI 129кс. не съм чувал добри отзиви. Проблемна електорника кофти турбини с малък ресурс четерте клапана на цилидър са предпоставка за изкривяване и пукане на главата дори при най малкото прегряване. Първо поколение Комон-Реил се оказа доста проблемно скъпа поддръжка наща нафта е непригодна за тези мотори. А едната дюза струва 850лв.Никои не ги хвали тези бусове за това и се обезценяват по бързо от 2,9tdi мотора.Взимай 312 и няма да сгрешиш ако случиш на поддържана кола определено ще си по спокоен от колкото с 313CDI.
DEOdriver
Вече 10 години карам 308D 90г. и още не може да се скапе имам чуството че цял живот да го карам няма да се развали.Беше доста запазен като го взех и 10г. не съм пипнал нищо,само масло,наклатки,антифриз и един път съидинител.По ходовата част нищо ама нищо,а пък по двигателя въобще.Направо немога да го проумея бе хора толкова да е здрав,а пък го тваря здраво.Ся викам да сменя скоро щот все пак е стар,а и няма ABS,хидравлика и др. работи,които Спринтерите имат и се чудя какъв.Но все пак ви благодаря.
slav1983
Аз мога да ти кажа моето мнение защото съм ги карал и двата и то при екстремни натоварвания (автовози) 313-ката е самолет гори малко върви много ускорява като лека кола обаче дотук с хубавите отзиви,постоянни проблеми с дюзите,иска само хубва нафта,проблеми по електрическата част и при проблемни дюзи гръмна мотора.
Сега имам 312 не върви толкова гори около 2л повече натоварен но няма такова животно нищо не му се разваля купих го на 500 000 сега е на 600 и кахъри нямам.
Марио
какъв то и бус мерцедес да вземеш нема да сгрешиш-поддържания бус е хубав бус може да попаднеш и на скъсана от каране 12 ка и да имаш много проблеми ,може д намериш и поддържано цди -и няма да имаш проблеми(стига да го поддържаш)
Това е "lo-fi" (опростена) версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.