Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия на Форума: Надеждна защита на комутаторите!
Mercedes Benz Фен Клуб България - Форум за ремонт,обслужване,модификации и технически решения на автомобили мерцедес > Модели > C-класа
k79
Е, такова животно нема kill_myself.gif
Факт е , че каквито и мерки да вземем с цел да спрем кражбите на комутатори това няма да стане!
Каквото и да направим , комутатора е доста скъп и това са най-бързите и лесни пари за автоджамбазите.
Всичко което направим обаче е добре дошло и спомага най-вече за забавянето на работата мо демонтажа на въпросната част, и остава само да се надяваме да мине някой случаен пешеходец, кола или в най- добрия случай - патрулка!!!
От доста коментари с колеги, и обсъждане на проблема се достигна до тези изводи, които не са много обнадеждителни sad.gif
Малкото неща които могат да можем да направим се изчерпват в няколко основни стъпки, които смятам да споделя:
1. По-надежна алармена система - колкото и скъпа да е тя, не струва повече от комутатора!
2. Предпазване на предния капак от лесно отваряне - заваряването му би било решение, но не е препоръчително!
3. Затрудняване достъпа до комутатора - укрепване на казанчето за водата на чистачките
4. Укрепване на въпросната част - заварки и други художествени произведения
5. Укрепване на мигачите (преден десен най-вече)
6. Укрепване на кората под двигателя - най- добре би било да се направи със специални рапиди
7. Премахване на надписите отзад на капака (възможно е поставяне на D)

При работа над това ново творение не забравяйте следните много важни моменти:
1. Преместването на комутатора в купето на автомобила не е препоръчително от гледна точка на това, че дъното му е направено от алуминиева сплав с цел по-голямо топлоотделяне - пожари не искаме нали!
2. Поставянето на метална кутия върху комутатора също не е препоръчително защото в случая отново ще се затрудни охлаждането му!
3. Каквото и да направите не го показвайте на никого, а още по малко показването на снимки в публичното пространство!

Успех на всички в новите ви творчески изяви, и не забравяйте - "Всичко което не ме убива ме прави по-силен" :4036:
k79
Нещо ми заби нета в момента на публикуване на темата и се оказа че я има два пъти - моля модераторите да махнат тази, а другата да остане !
Благодаря и моля да бъда извинен allhail.gif
jiro
Цитат(k79 @ Jan 23 2008, 11:55 AM) *
Е, такова животно нема kill_myself.gif
Факт е , че каквито и мерки да вземем с цел да спрем кражбите на комутатори това няма да стане!
Каквото и да направим , комутатора е доста скъп и това са най-бързите и лесни пари за автоджамбазите.
Всичко което направим обаче е добре дошло и спомага най-вече за забавянето на работата мо демонтажа на въпросната част, и остава само да се надяваме да мине някой случаен пешеходец, кола или в най- добрия случай - патрулка!!!
От доста коментари с колеги, и обсъждане на проблема се достигна до тези изводи, които не са много обнадеждителни sad.gif
Малкото неща които могат да можем да направим се изчерпват в няколко основни стъпки, които смятам да споделя:
1. По-надежна алармена система - колкото и скъпа да е тя, не струва повече от комутатора!
2. Предпазване на предния капак от лесно отваряне - заваряването му би било решение, но не е препоръчително!
3. Затрудняване достъпа до комутатора - укрепване на казанчето за водата на чистачките
4. Укрепване на въпросната част - заварки и други художествени произведения
5. Укрепване на мигачите (преден десен най-вече)
6. Укрепване на кората под двигателя - най- добре би било да се направи със специални рапиди
7. Премахване на надписите отзад на капака (възможно е поставяне на D)

При работа над това ново творение не забравяйте следните много важни моменти:
1. Преместването на комутатора в купето на автомобила не е препоръчително от гледна точка на това, че дъното му е направено от алуминиева сплав с цел по-голямо топлоотделяне - пожари не искаме нали!
2. Поставянето на метална кутия върху комутатора също не е препоръчително защото в случая отново ще се затрудни охлаждането му!
3. Каквото и да направите не го показвайте на никого, а още по малко показването на снимки в публичното пространство!

Успех на всички в новите ви творчески изяви, и не забравяйте - "Всичко което не ме убива ме прави по-силен" :4036:

Какъв е този комутатор и каква работа върши?Моят W140 от 93 дали има такова нещо.Турбо дизел 350
k79
Цитат(jiro @ Jan 23 2008, 01:21 PM) *
Какъв е този комутатор и каква работа върши?Моят W140 от 93 дали има такова нещо.Турбо дизел 350

Няма не се притеснявай flagMB new.JPG
krasch
Круме, като дойдеш на сбирката ще ти го бронирам и никой няма да може да ти го вземе, ще ти отмъкнат колата но него само няма да могат да го вземат.
k79
Цитат(krasch @ Jan 23 2008, 02:27 PM) *
Круме, като дойдеш на сбирката ще ти го бронирам и никой няма да може да ти го вземе, ще ти отмъкнат колата но него само няма да могат да го вземат.

allhail.gif allhail.gif allhail.gif
Ми да дойда тогава ден два по-рано че да може да изтрезнеем след като се бронираме friends.gif 0_yahoo.gif
D.Mutafchiev
Цитат

Що бе?Ама зимата ще е тегаво с водата за чистачките soldier.gif 0_yahoo.gif 0_yahoo.gif

Мен лично ме притеснява компютъра повече честно да си кажа... ph34r.gif
grosmaster
Пичове, вие брониратe комповете, ама и апашите ще се изучат, непишете подробности в темите, обсъждайте ги само на сбирките wink.gif
k79
Цитат(grosmaster @ Jan 23 2008, 02:54 PM) *
Пичове, вие брониратe комповете, ама и апашите ще се изучат, непишете подробности в темите, обсъждайте ги само на сбирките wink.gif

Знам приятелю, че ги учим , аз за това съм написал всеки да си прояви собственото творчество и да не казва на никой icon_welldone.gif
StefanB
Абе трайте си, че да не се маскират като агенти под прикритие... Колко му е за две вечери да си купи един мерцал, ако действа като в Пловдиж - по 5 накуп... Ама и тия собственици, може ли да паркират 5 мерца на една улица - или са малко улиците там или мерцовете са много, Вени да каже...
katy
Леле ,то и тука вече не можеме да споделяме. Къде и кога ще има сбирка? И момчето от Кюстендил дето си взе парите от Интерамерикан за комутатора ,дали е единствен? На мене ми предстои каско другата седмица и на двете коли ,за това звъннах в Интерамерикан и попитах дали изплащат откраднати части. Агента с който говорих ми каза че ги изплащат само ако има доказан взлом и бележка от полицията но не искал да ме лъже всико било много индивидуално. Така че колеги кажете, ако знаете нещо повече, щото си мисля да не е само реклама на фирмата, въпреки че колегата от Кюстендил ми звънна на gsm и не ми звучеше като мошенник.
100yan
На жена ми лятото в центъра (докато е била с колата на работа) и смъкнаха двете огледала! Застрахователи не пожелаха да ги изплатят, понеже нямало следи от взлом! Може ли такова нещо?
Така че, винаги имай едно наум. Застрахователите може би наистина подхождат индивидуално, към различните случаи.

katy
На колегата от Кюстендил СЕ ИЗВИНЯВАМ ако се е почувствал обиден. Както вече писах .....- говорихме по телефона и не ми звучеше като мошенник!!!!!!!! read.gif Просто искам да знам дали е единствения застрахован там и дали е единсвения със осребрена щета за комутатор?
S-klasica
на мене ми артисва един комутатор , някои да го иска !!!

я ми обяснете как се проверява че е здрав -че може да са 2
mbenz
Цитат(S-klasica @ Jan 26 2008, 07:01 PM) *

ми как-свързваш го,и ако матората запали е ок! tongue.gif
GORATA
Цитат(S-klasica @ Jan 26 2008, 05:01 PM) *

bigemo_harabe_net-110.gif кои номера са че аз се побърках да търся от 10 дена трябва ми 018 545 11 32 / 02 61 200 614 благодаря ти предварително
GSM 0897/460-470 0887/792-371 ИВО
kill_myself.gif
Snepsa
ИМАМ ВЪПРОС!
ИМАМ Ц200 ЦДИ - ДИЗЕЛИТЕ НЯМАТ КОМУТАТОРИ, ТАКА ЛИ?!
ЗАЩОТО ЕДНА СУТРИН СИ МИСЛЕХ, ЧЕ СА МИ ОТКРАДНАЛИ МИГАЧА, А ПОСЛЕ ПРОЗРЯХ, ЧЕ ДРУГО СА ТЪРСЕЛИ.
НА БАГАЖНИКА ИМАМ САМО ЕМБЛЕМАТА.
ninozz
аз на моя комутатор ништо не сам му правил живея на булевард стамболииски на партера ловджия сам и сам утрепал четири свине един заек и една лисица патпадъците не сам ги броил ако има касмет некои да пипне комутатора маикаму ште го целува студен
nikolay4o
Цитат(mbenz @ Jan 26 2008, 06:27 PM) *
ми как-свързваш го,и ако матората запали е ок! tongue.gif

Здравейте на всички! Искам да си купя МВ и чета тук за кражбите на комутатори харесъл съм си С180 - 99 год с чип или инфраред ключ и собственикът ми казва, че тези компютри не се крадяли. Благодаря Ви предварително
nerazzurri
Никакво укрепване не върши работа, защото първият път боклукът като не успее, вторият се връща подготвен и не се връща с празни ръце. kill_myself.gif - това заслужава. Затова само ПАРКИНГ през нощта. По-добре 45 лева не месец, отклкото 1050 и ще има да търсиш като луд. А нов - 4000. Затова се молете да не сте вие или най-доброто решение - продаваш, взимаш дизел и приключваш smile.gif
s7o3v
Колеги незнам дали тука му е мястото да пиша ама простете нов съм . Искам да ви попитам моита C-class 220 CDI (w 202) дали има въпросната джажа под казанчето за да знам дали да почвам да творя ?
Gito
Цитат(s7o3v @ Sep 23 2009, 12:17 PM) *
Колеги незнам дали тука му е мястото да пиша ама простете нов съм . Искам да ви попитам моита C-class 220 CDI (w 202) дали има въпросната джажа под казанчето за да знам дали да почвам да творя ?

Нафтовите нямат комутатори,успокой се!!! wink.gif
ijp_cor
Колеги.

това важи ли и за С200 компресор 2001?
Dydo
Цитат(ijp_cor @ Oct 11 2009, 01:11 AM) *
Колеги.

До колкото знам важи само за 180 и 200, произведени от 93 до 96 г. някъде. Твоята даже като гледам годината е W203, но все пак и по-разбиращите да кажат.
dankol
Цитат(Dydo @ Oct 11 2009, 03:53 PM) *
Колеги.

До колкото знам важи само за 180 и 200, произведени от 93 до 96 г. някъде. Твоята даже като гледам годината е W203, но все пак и по-разбиращите да кажат.
какво представлява този комутатор?... вие направо създавате паника....човек да не смее да си спре колата някъде. моят е 98г и не видях такова животно-комутатор
SirJohn
Цитат(dankol @ Oct 14 2009, 09:45 AM) *
Цитат(Dydo @ Oct 11 2009, 03:53 PM) *
Колеги.

какво представлява този комутатор?... вие направо създавате паника....човек да не смее да си спре колата някъде. моят е 98г и не видях такова животно-комутатор

Комутатора е една джаджа, измислена от МВ, но произвеждана някъде в далечния изток, но поради неудачно проектиране и изпълнение е спряна от производство от доста време. Затова струва и толкова много. "Живее" над преден ляв калник под казанчето за водата на чистачките. Работата му е да управлява горивните процеси на двигателя - запалване, предварение, смесообразуване и др. процеси в БЕНЗИНОВИТЕ мотори на МВ W 202. Има основателни поводи за паника, защото се крадат много често, застрахователите рядко признават това за щета, но и да го признаят, ти го плащат по някакви измислени тарифи само част от сумата, да не говорим, че не покрива разхода по донастройването му към конкретния двигател - цената е около 400лв.
За съжаление и по-скъпите аларми не помагат намерили са им цаката и на тях. Няма да споменавам как, за да не отварям очите на прохождащите апаши. Моята кола е с аларма с пейджър, обхавта му е 1500 метра, т.е. до такова разстояние мога да управлявам алрмата и да получавам сигнали на дистанционното от нея за това дали някой е активирал алармата. Чувствителността на обемните датчици е усилена до мах. и се активират дори и от преминаващи на метър пешеходици. Въпреки това пак ми свиха комутатора. Затова както каза един от колегите, по-добре 40-50 лв. на месец за паркинг, от колкото 2000-4000 лв за комутатор, и то ако успееш да си намериш smile.gif
DJmorpheus
Колеги аз съм нов тък ама съм патил достатъчно. Претежавам Ц200 W202 sport 1997г. Нямам комутатор но за сметка на това ми краднаха две компютърчета който контрулират 3 системи, едното е за ABS/ESP другото е за запалването на двигателя. Първоначално ми казаха, че са доста евтини и ги има навсякаде, но какво се оказа нови струват 2340 лв без ддс. Втора употреба между 1350-1500 лв. Каква е възможноста за поставянето на такъв от друга кола? От Балканстар ми казаха почти никаква, моят мистор ми каза, след доста мъки ще стане но ще ми излезе колкото да си купя нов. Пропуснах да спомена, че е нужно и обучение на клучовете, което е да кажем доста скъпа опция.
Моят савет за живущите в софия и потурпевши, има един булеварт Цар Симеон мисля беше отивате там и започвате да търсите устроиство като вашето ако е възможно със същия сериен номер като вашия, ако случайно се появи такъв което не е рядкос. Давате едно капаро и искате тест на устройството на вашия МБ.
Много често се случва колата да запали и да заработи както преди, ако това се случи препоръчвам органите на реда да са последните който ще потърсите, не че не работят ама да кажем, че са толкова бавни, че няма да си карате колата в продължение на не по малко от 6 месеца. Ако пък говорим за комутатор а не за компътар забравете, че ще ви го върнат дори и вашият да е. Та какво правим ако колата запали! Още двама приятели изкачат зад някой храс и пребиват този продавач, ако е възможно пречинете му още нещо. Ако той се обади на органите на реда, пред тях казвате, че сте го заварили да барника нещо по колата и затова сте го понатупали. След което ако говорим за компутатор никой неможе да докаже, че това не е вашия ако съвпадат номерата. Ако говорим за компътър със същия сериен номер, от Мерцедес Бенц Германия ме уведомиха, че нямя произведени два автомобила от серията W202 без комутатор с еднакви сереини номера на компютрите. Тоест този номер е нещо като номера на шасито smile.gif ... Предпазни мерки след кражбата копувата си една мобилна аларма от младконструктор за 60 лв, един магнитен прекъсвач за врата и една прима. Паркирате колата пред блока и си слагате ловната пъшка на прозореца. Какво се случва при кражба, след вдигане на предния капак започва да ви звани личния телефон, ако му е паднала батерията започва този на жена ви, ставате и си мислете, играете CS.
stutsi
Цитат(DJmorpheus @ Nov 16 2009, 02:22 PM) *
Колеги аз съм нов тък ама съм патил достатъчно. Претежавам Ц200 W202 sport 1997г. Нямам комутатор но за сметка на това ми краднаха две компютърчета който контрулират 3 системи, едното е за ABS/ESP другото е за запалването на двигателя. Първоначално ми казаха, че са доста евтини и ги има навсякаде, но какво се оказа нови струват 2340 лв без ддс. Втора употреба между 1350-1500 лв. Каква е възможноста за поставянето на такъв от друга кола? От Балканстар ми казаха почти никаква, моят мистор ми каза, след доста мъки ще стане но ще ми излезе колкото да си купя нов. Пропуснах да спомена, че е нужно и обучение на клучовете, което е да кажем доста скъпа опция.
Моят савет за живущите в софия и потурпевши, има един булеварт Цар Симеон мисля беше отивате там и започвате да търсите устроиство като вашето ако е възможно със същия сериен номер като вашия, ако случайно се появи такъв което не е рядкос. Давате едно капаро и искате тест на устройството на вашия МБ.
Много често се случва колата да запали и да заработи както преди, ако това се случи препоръчвам органите на реда да са последните който ще потърсите, не че не работят ама да кажем, че са толкова бавни, че няма да си карате колата в продължение на не по малко от 6 месеца. Ако пък говорим за комутатор а не за компътар забравете, че ще ви го върнат дори и вашият да е. Та какво правим ако колата запали! Още двама приятели изкачат зад някой храс и пребиват този продавач, ако е възможно пречинете му още нещо. Ако той се обади на органите на реда, пред тях казвате, че сте го заварили да барника нещо по колата и затова сте го понатупали. След което ако говорим за компутатор никой неможе да докаже, че това не е вашия ако съвпадат номерата. Ако говорим за компътър със същия сериен номер, от Мерцедес Бенц Германия ме уведомиха, че нямя произведени два автомобила от серията W202 без комутатор с еднакви сереини номера на компютрите. Тоест този номер е нещо като номера на шасито smile.gif ... Предпазни мерки след кражбата копувата си една мобилна аларма от младконструктор за 60 лв, един магнитен прекъсвач за врата и една прима. Паркирате колата пред блока и си слагате ловната пъшка на прозореца. Какво се случва при кражба, след вдигане на предния капак започва да ви звани личния телефон, ако му е паднала батерията започва този на жена ви, ставате и си мислете, играете CS.

колега мисля че филмите които гледаш са ти дошли в повече дай си малко почивка
DJmorpheus
Много се извинявам ама за филма за който говориш, аз играех главната роля. Имах невероятния касмет да си намеря мойте неща, по начина по който съм описъл, само дето не го натупах аз се обърнах към другарите полицай. Мене ме мотъха три месеца и ми ги върнаха, а саветите който съм дал ми ги дадоха униформените господа. Те и други савети за застрахователите дадоха, но ще ви ги спестя за да не изглежда, че съм в някво кино.
ICE__MAN
Колеги, Ц200 `97 година, колата е автомат и е с новия ключ, та въпроса ми е дали съществува в нея въпросният комутатор, че вече и аз незнам какво има и какво няма в нея. Тук прочетох, че комутаторите се монтирали от `93 до `96 г., нека някой, който може да сподели сомпетентна информация, да осведоми невежите като мен, блягодаря предварително allhail.gif
nikolaikv
Искам да питам моята дали има комутатор W202 C220 бензин ???
Brigadira
Здравейте колеги! Нов съм във форума и още чета и разглеждам темите и научавам доста интересни и полезни неща тук за което много благодаря на всички! Искам да споделя нещо и същевременно да попитам дали модела С 220 бензин има комутатор? От един майстор разбрах, че тези модели не им крадяли комутаторите, но дали е вярно или не - незнам! Ако някой може да даде мнение ще съм му благодарен!
cejlcku
Здравейте колеги, нов съм във форума и от скоро съм притежател на мерцедес Ц180, но както и да е . Много от приятелите ми ме предупреждават за въпросния комутатор но искам да попитам по точно за какво служи къде се намира по точно как изглежда (снимка ако може) иначе колата C180 бензин 14.10.1994 година. Благодаря предварително smile.gif
dozo
Здравейте,
С интерес прочетох статията, за съжаление вече моят го бяха откраднали.Сега съм с друг, който не е подходящ за моя Мерцедес. Откъде мога да разбера за моята кола какъв комутатор и трябва ( дали да е Сименс или Бош , и имало някакви буквички , които показвали системата на управление на комутатора ) . Моят мерцедес е 94 г/180
Ангел Миров
Моят МБ го купих с развален комутатор (не ми управляваше степ моторчето и оборотите постоянно се вдигаха ) накрая след дълго търсене из моргите попаднах на едно момче неговата морга се намира в Костинброд . Купих го за 600лв и досега не ми е дал дефекти .
D.Simeonov
Колеги, баща ми сложи АГУ на Мерцедеса ( C 180 ) W202 1993г. За съжаление с монтирането на газовата уредба (Ланди ренцо, ако има някакво значение ) автоматичния смукач се развали, колата не държи обороти, трябва постоянно да се държи газта при палене и докато загрее, дали този проблем е свързан с комунатора? Защото доколкото прочетох, комунатора има точно тази задача ? sad.gif В един сервиз, казаха че рано или късно колата няма да може да запали така (с поддържане на газта) и проблема ще трябва да се отстрани и ако е комунатора... kill_myself.gif
__AZ__
Здравейте колеги smile.gif
Искам само да попитам вярно ли е ,че при смяна на комутатора ( тъй като моя го откраднаха ) трябва да съвпаднат само последните 4 цифри ?
Така ми каза един съфорумник , а в моргите казват че не са чували за подобно нещо , трябвало да се пробва за да се разбере!
Благодаря Ви предварително smile.gif
dimotaxi
Ако може някой колега да ме насочи към съвестен майстор или магазин в който да си намеря комутатор!Благодаря предварително!
Uporitia
Колеги и аз се притесних с кражбата на тези комутатори и бих искал да попитам на W203 краде ли се и изобщо има ли нещо уязвимо за кражба по този модел,тъй като смятам да го държа на улицата?
vanko
М... дааааа... Снощи ми разбиха колицата с надеждата да ми откраднат комутатора.
Алармата ли ги е уплашила - не знам, но понеже съм сигурен, че този форум се преглежда от бригадите, ще кажа, че и те и аз сме големи късметлии, защото като излязох с пушката вече се бяха омели. Пичове - тези с отвертките, които отваряте капаци, все някога някой ще успее да ви засече на мястото и тогава и за него, и за вас - тежкоооо!
ci3pi0
Цитат(vanko @ Oct 17 2011, 07:37 AM) *
М... дааааа... Снощи ми разбиха колицата с надеждата да ми откраднат комутатора.
Алармата ли ги е уплашила - не знам, но понеже съм сигурен, че този форум се преглежда от бригадите, ще кажа, че и те и аз сме големи късметлии, защото като излязох с пушката вече се бяха омели. Пичове - тези с отвертките, които отваряте капаци, все някога някой ще успее да ви засече на мястото и тогава и за него, и за вас - тежкоооо!

мда! по такива да се стреля само на месо! skull.gif
Dani Tenev
Цитат(krasch @ Jan 23 2008, 03:27 PM) *

Колега дай акъл как да го защитя от крадене ц180,ако искаш пиши ми на пощата
basis4eto
на Ц230 95 година крадат ли се комутатори?
Dydo
Цитат(basis4eto @ Feb 8 2012, 05:35 PM) *
на Ц230 95 година крадат ли се комутатори?

Само на W202 - Ц 180 и Ц 200, колега, както и на 124-ките с двигател 2000 кубика и 136 коня. Но при Цедките, от определена година май вече са на друго място и не са лесни за сваляне. Към 98-ма мисля беше + - 1.
PS-MB
Привет!
По ред причини /част от тях неприятни......./ не бях влизал във форума и съм изостанал доста с различни информации. Та въпросът ми е: До къде стигнаха нещата с кражбите на проклетите комутатори от С класите? Още ли е болен проблема и не е ли открита някъква сигурна защита? Нещо съм се мерикладисал на С-тка но искам да е бензин. Направо ме втриса като помисля че биха я потрошили заради комутатора. Преди доста време на един съсед така яко бяха изкривили предния капак та сума време не можеше да го опреви както трябва плюс, че не можеше и да я кара зарад кражбата. Има ли някъква надежда да бъде сигурен и спокоен /до колкото може/ относно отмъкването на комутатор? Май няма, доколкото чета но все пак някой да ме укуражи и навие да си взема С-класа и има ли въобще "безопасни" /освен дизелите/ модели на тия коли/в смисъл трудно достъпни комутатори или които въобще не ги интересуват "гадовете"? Благодаря и се извинявам ако ви се стори лаишки и смешен въпроса ми но за мен не е защото не съм наясно.
PS-MB
на Ц230 95 година крадат ли се комутатори?[/quote]

Само на W202 - Ц 180 и Ц 200, колега, както и на 124-ките с двигател 2000 кубика и 136 коня. Но при Цедките, от определена година май вече са на друго място и не са лесни за сваляне. Към 98-ма мисля беше + - 1.
[/quote]

За кои 124 по-точно става въпрос? От коя до коя година или за всички/и по-старите/? Благодаря!
Dydo
Значи, става въпрос за 124 с двигател 2000 кубика и 136 коня. Двигателите на 124 ги сменят по-рано, от колкото 124 става вече Е класа. Двигателите ги сменят октомври 1992 г., като на мястото на 2.0 и 122 коня идва 2.0 136 коня. А през пролетта на 1993 г. 124 вече му правят фейс и става Е класа.

Та обобщено, на 124 се крадат единствено и само комутаторите при двигатели 2000 кубика и 136 коня. Ако е по-стар мотора, т.е. 122 коня, там страшно няма.

pe6ope6ev
Здравейте колеги .Вчера се сдобих с ц-180 и вече съм на щрек какво да измислия за този пуст комутатор .Сигурен съм , че има някакво решение . МОля дайте ми някаква идея .Благодаря!!!
ALEXONE™
Цитат(pe6ope6ev @ Apr 26 2012, 05:10 PM) *
Здравейте колеги .Вчера се сдобих с ц-180 и вече съм на щрек какво да измислия за този пуст комутатор .Сигурен съм , че има някакво решение . МОля дайте ми някаква идея .Благодаря!!!

Колега темата е за това просто я прочети цялата.
pe6ope6ev
Ако може някой да качи и снимка с точното местоположение на комутатора

Цитат(ALEXONE™ @ Apr 26 2012, 06:04 PM) *
Цитат(pe6ope6ev @ Apr 26 2012, 05:10 PM) *

Колега темата е за това просто я прочети цялата.

Еми аз колега не видях някой да предлага някакво адекватно решение за това питам
Това е "lo-fi" (опростена) версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.